10 lucruri pe care le voi face DIFERIT după nașterea celui de al doilea copil - confesiunile unei mame

10 lucruri pe care le voi face diferit dupa nasterea celui de al doilea copil - confesiunile unei mame

10 lucruri pe care le voi face DIFERIT după nașterea celui de al doilea copil - confesiunile unei mame

Fiecare naștere e diferita, la fel și perioada de lehuzie - postpartum - insă fiind la a doua experienta, Adelina știe deja ca va face unele lucruri complet diferit în perioada imediat de dupa nasterea celui de al doilea bebe.

Adelina - redactor la Desprecopii va naste in curand cel de al doilea copilas - o fetiță. Iata confesiunile ei pentru cititorii Desprecopii: 10 lucruri pe care le voi face diferit dupa nasterea celui de al doilea copil

veti citi
10 lucruri pe care le voi face diferit în perioada imediată dupa nașterea celui de al doilea copil
Alăptarea nu merge? OK trecem direct la lapte formula
Voi cere mai mult ajutor
Pregătiri diferite pentru cină
O mai bună diviziune a muncii acasă
Mai puține vizite de complezență la lehuză
(Mult) mai mult somn
Mi-am ajustat așteptarile la realitate
Voi gugăli mai puțin
Voi accepta să mai și plangă

10 lucruri pe care le voi face diferit în perioada imediată dupa nașterea celui de al doilea copil

Se spune ca experienta te face mai inteleapta - asa ca,  dupa experienta primului bebe, am niste lucruri pe care le voi face altfel...spune Adelina - o mamica in saptamana 30 de sarcina.

Adelina - redactor la Desprecopii va naste in curand cel de al doilea copilas. Desigur - fiecare nastere e diferita, la fel si perioada de lehuzie - postpartum - insa fIind la a doua experienta, Adelina stie deja ca va face unele lucruri complet diferit în perioada imediat de dupa nastere. Iata confesiunile ei pentru cititorii Desprecopii.

Alăptarea nu merge? OK trecem direct la lapte formula

Unul dintre factorii care m-au stresat major si au facut perioada postpartum anterioară să nu fie deloc distractivă, a fost treaba cu alăptarea. Pe scurt, alaptarea la primul bebe a fost un eșec. Dar presiunea pe care am simțit-o ca să „trebuiască” să alăptez și să-mi doresc „tot ce e mai bun pentru copilul meu” m-a ținut continuu intr-o stare de stres si tensiune de a reusi aceasta misiune ...

Primul lucru pe care l-am gândit când am aflat ca sunt din nou însărcinată a fost - bebe 2 va primi lapte formula si nu voi mai trece prin acelasi stres. Pentru ca deja gândul despre alăptare ma intristase pana la deprimare. Ce ușurare am simțit când am luat această decizie! Acest lucru este, desigur, complet personal. Daca la tine functioneaza - felicitari.

Citeste Bebelușul hrănit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea și programul de hrănire

Voi cere mai mult ajutor

Ah ce incapatanata am fost la primul bebe. Credeam ca pot sa fac totul singura. Nu am vrut să cer ajutor, pentru că ma gandeam ca pot face totul împreună cu sotul meu. Dar asta nu este deloc necesar la început, acum știu. Deci, de data aceasta îmi deschid optiunile...

Soacra mea poate veni să gătească. Voi plati o femeie sa faca curatenie si sa calce. Mamei mele i se permite să facă cumparaturi. Parte buna este ca de data aceasta sotului meu lucreaza mai mult de acasa sa ca putem împărți restul sarcinilor.

Pregătiri diferite pentru cină

Ah pregatirea mesei...  Ce nenorocire a fost ultima dată. Gătitul cu un bebeluș plângând în brațe s-a dovedit a fi departe de a fi ideal. Nu știam ce greu va fi. Mă așteptam ca bebelușul să doarmă și să putem să gătim și să luăm masa în liniște ... Aleluia, mă înșelam...

De aceea, de data asta voi fi mai bine pregătita. În ultimele saptamani de sarcina voi pregati mancare - o voi pune in portii si o voi pune la congelator. Soacra mea va dori, fără îndoială, să gătească din cand in cand, si vom comanda mancare prin online sa vina acasa. E mult mai util sa dam banii pe mancare care vine acasa decat sa ii consumam pe jucarii inutile.

O mai bună diviziune a muncii acasă

După nașterea primului copil, sotul meu s-a întors la muncă după trei zile. Si avea de 3 saptamani un nou job. Acest lucru ne-a pus automat într-un model de stres - în care eu am avut grijă de copil toată ziua și el a avut grijă de bani. De data aceasta lucrurile stau altfel. Acum are patru săptămâni de concediu (da!) Și probabil va lucra mult de acasă după aceea, ceea ce înseamnă automat că va fi mult mai implicat în îngrijirea bebelușului.

Spălarea rufelor, schimbarea scutecelor, oferirea biberoanelor: acum o vom face împreună. Grozav.

Mai puține vizite de complezență la lehuză

Desigur, am fost foarte mândra de baitelul meu după naștere și am vrut să-l arăt tuturor ca un mamă leoaica. Dar da, o vizită de lehuzie necesită și timp și energie. Și mai ales aceasta din urmă lipsea în mod regulat. Motiv excelent pentru a adopta o abordare diferită de această dată și pentru a invita doar persoanele care sunt aproape de mine în primele luni. Mai mult, situatia cu virusul corona este, desigur, o scuză excelentă pentru a refuza vizitatorii.

(Mult) mai mult somn

După nașterea primului bebe meu nu am mai dormit... Eram plina de stres, nesiguranță și adrenalină în primele săptămâni și asta m-a făcut să mă uit la tavan noaptea. Dormitul în timpul zilei era, de asemenea, aproape imposibil. Fie bebelușul era treaz, fie eu eram prea stresata. De aceea am elaborat de data aceasta un plan de acțiune. Alegând hrănirea cu biberonul, liniștea mea va fi imbunatatita iar din cand in cand il va putea hrani si sotul. Am primit medicamente pentru somn de la medic (pe care le puteam lua daca alaptam) și pentru ca sotul meu sta mai mult acasa voi putea sa sper la un somn mult mai buna si nu voi mai fi o mombie.

Mi-am ajustat așteptarile la realitate

În ciuda faptului că citisem tot ce se poate despre bebelusi  - la primul bebe haosul m-a copleșit în primele luni. Nu am mai sperat ca voi mai avea o casă curată, timp liber, un aspect decent sau o ... ei bine, viață normală din nou. Mi-am imaginat perioada postpartum diferit. Acum știu: mamici ajustați-vă așteptările. Voi îmbrățișa haosul și voi avea mai puține așteptări...

Voi gugăli mai puțin

Acum, dacă aș vedea istoricul meu Google din primele luni după ce am devenit mamă, probabil aș regasi ...„bebe nu doarme”, „câtă formulă poate copilul meu”, „bebelușul are capul plat”, „bebelușul are eczema” și așa mai departe. Am tot ce ma framanta. Și logic: nu aveam idee ce să fac și așa că am căutat totul. Dar, uitându-mă în urmă, mă puteam baza uneori mai mult pe instinctul matern si sa am incredere mai multa ca totul va fi bine si ca multe semne de ingrijorare se vor rezolva de la sine.

Citeste Instinctul matern - acel sentiment unic de dragoste si protectie

Am o nouă mantra: Este doar o fază și va trece

La tot ce mi s-a părut dificil la primul bebe - am auzit in jurul meu „Este o faza si va trece!”. La care urma sa ma intreb  - Dar dar - nu este o excepție? Și cât durează acea fază?

Itre timp, am experimentat si am inteles ca TOTUL E O FAZA și așa că acum mă pot baza mai mult pe instinctul meu matern ... asa ca mi-am propus aceasta mea personală. Dureri de dinti? Nopți fara somn? Crize de plâns? Va fi bine.

Voi accepta să mai și plangă

Nu, bineînțeles că nu o voi lăsa pe bebelususa mea să plângă singură în patul ei. Dar nu voi mai alerga la patutul ei cu aceeasi viteza. Pentru ca primul copilas are si el nevoie de mine. Iar niste extra lacrimi nu sunt un motiv de panica - stiu acum....

 Ah, ce mamă relaxată voi fi ... 😉 Sau sper...

► Citeste in continuare 17 momente pe care doar mama unui bebe nou-nascut le poate intelege

Despre mamicile incepatoare si greutatile inceputului, mai poti citi

Nasterea unei mame. Greutatile inceputului meseriei de mama

Mamica de bebelus: Visand la somnul cel odihnitor de altadata...

Depresia postnatala

Mama de bebelus: scene din viata zilnica ilustrate in desene care spun totul

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Autor: Adelina B. - mămica redactor la Desprecopii
In exclusivitate pentru Desprecopii
Toate drepturile rezervate 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mady
    Madytrimis la 4/8/2021

    Ce noroc pe tine sa ai o soacra care sa vina sa gateasca"¦eu cu copil mic si soacra mea astepta sa fie servita se mai si plangea ca am lasat-o nemancata pr ca eram ocupata sa stau cu copilul meu care plangea"¦

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII