Astrologia Indiana (Vedica)

Astrologia Indiana (Vedica)

Astrologia Indiana (Vedica)

  • Astrologia Indiana este o stiinta straveche bazata pe cunostintele acumulate ale sfintilor si inteleptilor antici indieni. Ea a evoluat cu mult inaintea nasterii astronomilor din Vest si astrologilor, si isi are radacinile adancite in Vedele care dateaza din 1500 i.Hr.

Astrologia Indiana este o stiinta straveche bazata pe cunostintele acumulate ale sfintilor si inteleptilor antici indieni. Ea a evoluat cu mult inaintea nasterii astronomilor din Vest si astrologilor, si isi are radacinile adancite in Vedele care dateaza din 1500 i.Hr.

Jyotish - Jyothisha sau Lumina

Nici o alta stiinta nu poate fi mai interesanta, instructiva si folositoare omenirii prin contributia sa la progresul moral si material, decat astrologia indiana. Astrologia indiana se bazeaza pe prezicerile viitorului, analizand miscarile planetare. In sanscrita (printre primele limbi indo-europene scrise), este cunoscuta ca Jyotisha sau Lumina.

Astrologia Indiana interpreteaza ceea ce se concepe pentru viitorul omului dupa modelul Karmei sale anterioare sau a nasterii.

Ramuri in Astrologia Indiana

Astrologia in India are trei ramuri, si anume: Siddhanta, Samhita si Hora. Siddantas sunt cei care se dedica studiului astronomic al corpurilor celeste. Samhite are de a face cu astrologia lumeasca, cutremure, inundatii, eruptii vulcanice, precipitatii, conditii meteorologice, economice, etc. Iar Hora se ocupa cu estimarea calendarului adecvat diferitelor evenimente din viata de zi cu zi.

Nadi

In afara de aceste scoli de astrologie din India, mai exista si ceea ce putem numi Astrologia Nadi (sau) Nadi Shastra, care ofera imagini ale vietii si modele ale destinelor unor oameni nascuti la intervale de 12,24,48 secunde. Acestea au fost scrise de vechii intelepti pe frunze de palmier. Foarte putini experti le pot citi si intelege, insa rezultatele si predictiile se dovedesc a fi uimitor de exacte.

Nakshatras

Studiul Astrologiei Indiene consta din 27 Nakshatras. Miscarile celor doua corpuri de iluminat Soarele si Luna, cele cinci planete majore  Marte, Jupiter, Saturn, Venus si Mercur, si cele doua puncte nodale ale Lunii, adica, Rahu si Ketu, sunt luate in considerare. Planetele exterioare ca Pluto, Neptun si Uranus, care au fost descoperite in ultima vreme nu sunt recunoscute de Astrologia Indiana.

Luna si Rasi / Rashi

Lunei i se acorda o mare importanta in Astrologia Indiana, deoarece este cea mai apropiata de Pamant si isi exercita o mare parte din influenta asupra noastra. Ceruirea si descresterea Lunii sunt cauzele mareelor marilor, plantelor, animalelor; chiar si omul este afectat in mare masura. Pozitia Lunii in diagrama nasterii unei persoane se numeste Semnul Lunii sau Rasi, iar acesta impreuna cu Nakshatra sau constelatia stea a individului, sunt folosite pentru predictii.

Tehnicile Astrologiei Indiene sunt folosite foarte mult in India si in intreaga lume pentru a prezice nasterea, natura casatoriei, cariera, situatia economica, bolile, moartea, si chiar in analiza terestra pentru a prezice viitorul tarilor si catastrofelor naturale.

Astrologia indiana utilizeaza un zodiac diferit fata de cel vestic si este o ramura a stiintei vedice. in India, credinta in astrologie este foarte raspandita si frecvent utilizata.

Aceasta astrologie a generat interesul astrologilor din Occident inca de la inceputul anilor 1990. Spre deosebire de astrologia din vest, cea vedica se ocupa cu probleme de astrologie mai naturale si nu este folosita pentru a gasi numere norocoase la loterie sau pentru a castiga ceva. Siddhanta, Samhita si Hora sunt bazele astrologiei vedice si impreuna, prezic evenimente naturale, cum ar fi cutremure, precipitatii, conditii economice, etc.

Mai recent, oamenii de stiinta indieni au denuntat o propunere de a folosi banii de la stat pentru finantarea cercetarilor in astrologia vedica, deoarece este o parte a patrimoniului Indiei si o stiinta din care avem incntinuu de invatat.

Cum sa cititi un horoscop Indian

Un horoscop este un aspect detaliat al zodiacului si planetelor (recunoscute de catre indienii antici care influenteaza pamantul), la momentul nasterii. Acesta ar fi echivalentul unei fotografii facute corpurilor ceresti intr-un anumit moment.

Exista doua aspecte intr-un horoscop:

1. Constructia unui horoscop - Acesta este un aspect stiintific sau  matematic. Avand in vedere ca principiile sunt documentate, si respecta principiile de astronomie, un horoscop prezis corect va fi identic cu cel prezis de catre orice alta persoana sau calculator. Aceasta parte a Astrologiei este o stiinta bine dezvoltata.

2. Interpretarea horoscopului - Acest aspect presupune intelegere, memorie analitica, precum si competenta intuitiva in egala masura. Citirea unui horoscop este o arta, iar o persoana talentata face un astrolog bun.

Constructia unui horoscop - diagrama unei nasterii (ASC: Ascendent)

Urmatoarele numere au fost alocate pentru diverse semne:

Mesha (Berbec) - 1
Vrishabha (Taur) - 2
Mithuna (Gemeni) - 3
Kataka (Rac) - 4
Simha (Leu) - 5
Kanya (Fecioara) - 6
Tula (Balanta) - 7
Vrishchika (Scorpion) - 8
Dhanus (Sagetator) - 9
Makara (Capricorn) - 10
Kumbha (Varsator) - 11
Meena (Pesti) - 12

Va recomandam sa mai cititi si:

Astrologie
2012 anul misterelor sau poarta spre iubire
Atributele culorilor in ezoterism si in ritualurile magice traditionale
Astrologia ca stiinta exacta
Dragostea si compatibilitatea astrologica
Introducere in Astrologie

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii  banale care ne schimba viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si personalitatea
Secrete ale limbajului corpului
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Astrologie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII