La ce să te aștepți când nu te aștepți la o sarcină - jurnal de sarcină

La ce sa te astepti cand nu te astepti la o sarcina - jurnal de sarcina

La ce să te aștepți când nu te aștepți la o sarcină - jurnal de sarcină

Contrar titlului unei renumite cărți (poate cea mai bună și recomandată în sarcină, "La ce să te aștepți când ești însărcinată"), ce faci atunci când NU te aștepți?

Câți sunt pregătiți, oare, pentru acest moment? Posibil cei care își doresc și îl așteaptă, dar mai sunt și cei care nu plănuiau asta.

- vei citi:
Fiecare își va lăuda copilul și îl va considera cel mai cel
Simțeam că sunt însărcinată, dar voiam și dovada
Nu a fost o sarcină planificată
Ce aș face eu singură, cu un copil?
El, prin incertitudinea lui, nu mă ajuta deloc
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii rox2019 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Fiecare își va lăuda copilul și îl va considera cel mai cel

Iar aici poveștile sunt mai interesante, părerea mea. Dincolo să zicem că e totul roz, își doreau, s-a îndeplinit, end of story, asta dacă nu continuă mămicile cu sute de mesaje și poze în care își laudă copilul. Hai să fim serioși, fiecare își va lăuda copilul și îl va considera cel mai cel, dar să nu-i sufocăm pe alții cu asta.

Simțeam că sunt însărcinată, dar voiam și dovada

Așadar, după un prim test ieșit negativ, împreună cu partenerul meu am cumpărat un al 2-lea test de sarcină. Test care a ieșit... nul. Deja devenea frustrant pentru că simțeam că sunt însărcinată, dar vroiam și dovada.

Nu a fost o sarcină planificată

Și cum se spune că a 3-a oară e cu ''noroc'', a venit și al 3-le-a test. Pozitiv. Deși simțisem dinainte că sunt însărcinată, confirmarea a fost șocantă, totuși. Nu a fost o sarcină planificată, motiv pentru care, deși reacția inițială a fost pozitivă, puși în fața faptului împlinit, nu știam dacă să râdem sau să plângem.

Unele femei se gândesc imediat la o siguranță pe care vor s-o simtă, pe când bărbații... ei bine, bărbații se gândesc și ei la multe. În primul rând, se sperie. Majoritatea lor nu realizează niște sentimente decât târziu, poate chiar abia când vor ține copilul în brațe. Bineînțeles că sunt și excepții. Dar n-a fost cazul la noi.

Partenerul meu se gândea că poate în acești 2 ani de relație n-am apucat să facem prea multe lucruri doar noi, ceea ce pe mine m-a făcut imediat să mă gândesc că nu am parte de siguranța aceea de care aveam nevoie.

Citeste si: Sarcina neplanificata sau cand sarcina este mai mult un soc decat o surpriza

Și așa a început stresul: ce aș face eu singură, cu un copil?

În alte circumstanțe nu aș fi văzut lucrurile atât de grele, dar în circumstanțele noastre era mai complicat (eu, mutată la el, ar fi trebuit să plec ori la ai mei, ori singură; singură, cum m-aș fi descurcat financiar, dacă eu am ales să lucrez împreună cu el, la business; ar fi trebuit să-mi caut imediat alt loc de muncă pentru că nu mai puteam lucra împreună cu el, dar cine te angajează gravidă, că ești în probe cam peste tot la la început, iar apoi se afla de sarcină; să accept situația și să mă duc la ai mei gravidă, așteptând să treacă cele 9 luni de sarcină și primind ajutorul legal de la muncă, știam că nu pot psihic, că am nevoie de suportul lui ca bărbat, lângă mine, că altfel n-aș fi putut accepta să se numească ''tată''; plus că sunt adepta familiei și nu mi-am imaginat-o niciodată așa, destrămată dinainte de a o începe; și multe alte gânduri).

El, prin incertitudinea lui, nu mă ajuta deloc

Astfel, nu mi-am anunțat partenerul când aveam să merg la primul control, pentru că mi-am dorit să văd întâi dacă e totul în regulă, spunându-mi că ulterior îmi voi da timp să-mi pun ordine în gânduri. Pentru mine cel mai important lucru, când vine vorba de un copil, este să simți că îl iubești deja din burtică și că ai fi în stare să faci orice pentru el. Restul, se rezolvă, oricât ar părea de greu la început. Ori eu încă nu aveam niciun sentiment clar, decât multe, amestecate, iar el, prin incertitudinea lui, nu mă ajuta deloc. Nu m-am gândit atunci că asta mă va afecta atât de tare, până la depresie...

Așadar, am văzut copilul la prima ecografie. Avea cât calculasem eu, adică 8 săptămâni, și mi-a insuflat și dr. mea ginecolog niște lucruri (precum că este un copil ''însemnat'', care și-a dorit să vină la noi, indiferent de menstruație sau pastila de a 2-a zi și, mai ales, după ce cerusem un semn în biserică - am ales să mă reculeg într-o biserică ce mie mi-a dat multe semne de-a lungul timpului, biserica Sf. Spiridon Vechi din București, unde am cerut un semn legat de această relație care intrase, parcă, pe un drum greșit, plin de certuri, de fapte rele și de nepăsare; după doar câteva zile, văzând că deja și ciclul întârzie, am știut pur și simplu că sunt însărcinată; aveam toate simptomele, dar mai ales instinctul), așa că am plecat de acolo cu părere de rău că n-am sincronizat controlul medical încât să poată fi prezent și partenerul, deși nu sunt sigură că ar fi venit. Însă l-am anunțat despre acest control imediat după ce l-am efectuat.

Dacă mi-aș permite să fac vreo recomandare în cazul unei sarcini neplanificate, ar fi ca ambii parteneri sa fie prezenți la prima ecografie. Le-ar ușura decizia, în cazul în care sunt speriați sau au vreun dubiu...

Autor - rox2019, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII