Piure de căpșuni cu pere - rețetă pentru bebeluși

Piure de capsuni cu pere - reteta pentru bebelusi

Piure de căpșuni cu pere - rețetă pentru bebeluși

Este aproape vară, avem căpșuni, pere, mere și multe alte fructe ce pot fi introduse bebelușului separat sau în combinație cu altele.

Poți încerca o mare varietate, însă astăzi îți propunem una simplă: căpșuni cu pere și scorțișoară!

- vei citi:
Când putem introduce căpșunile în alimentația bebelușului?
Piure de căpșuni cu pere
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Când putem introduce căpșunile în alimentația bebelușului?

Căpșunile pot provoca reacții alergice la copii. Experții au opinii și orientări diferite cu privire la momentul în care aceste fructe pot fi introduse în alimentația copiilor. Unii recomandă să așteptăm până când bebelușii împlinesc cel puțin 1 an. Cu toate acestea, în SUA, un raport al Academiei Americane de Pediatrie din 2020 -  afirmă că aceste linii directoare au fost modificate pentru a permite bebelușilor să consume căpșuni de la vârstă de 6 luni.

Mai departe: Capșunile in alimentația bebelușului: când, cum și ce trebuie să știm

- rețetă pentru bebelușii de 12 luni -

Piure de căpșuni cu pere - Ingrediente:

400 g căpșuni feliate
450 g pere sau mere, cuburi
1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Căpșunile și perele se gătesc la aburi.
Când sunt fierte, pune-le în blender cu scorțișoara și mixează bine, adăugând o parte din lichidul de la gătit pentru a avea consistența dorită.

Poftă bună!

 

Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.

La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)

Citeste mai departe <<AICI>>

Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi.

Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce - vezi GHIDUL introducerii legumelor in alimentatia BEBELUSULUI aici.   

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere.

Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste mai jos despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.

Citeste mai departe ... AICI 


Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii, cost 4,99 euro - one time)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca (cost 4,99 euro - one time)/.

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII