Sportul și mișcarea în timpul sarcinii pot reduce riscul de complicații majore în timpul sarcinii cu 40%

Sportul si miscarea in timpul sarcinii pot reduce riscul de complicatii majore in timpul sarcinii cu 40%

Sportul și mișcarea în timpul sarcinii pot reduce riscul de complicații majore în timpul sarcinii cu 40%

Un studiu facut in Canada a concluzionat ca miscarea si activitatile sportive in timpul sarcinii pot reduce riscul de complicatii majore in timpul sarcinii.

Cercetările au constatat că exercițiile prenatale nu sunt asociate cu complicații fetale, cum ar fi avortul spontan, nașterea fătului mort și nașterea prematură.

vei citi:
Șase recomandări ale ghidului Canadian
Exercițiile prenatale pot reduce șansele de complicații majore
Ce fel de exerciții nu sunt recomandat în sarcină?
Există femei însărcinate care nu ar trebui să facă mișcare?

Miscarea in timpul sarcinii este recomandata

Recomandarea generală este ca toate femeile însărcinate - cu excepția celor care nu ar trebui să facă exerciții fizice din motive medicale - să fie active fizic.

Margie Davenport, profesor asociat la Facultatea de Kinesiologie, Sport și Recreere de la Universitatea din Alberta, a spus că și pentru femeile care nu erau active fizic înainte de a rămâne însărcinate, se aplică aceleași recomandări.

Ghidul include șase recomandări, inclusiv cea care spune că femeile însărcinate ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână.

Asta ar fi echivalentul unei plimbări rapide, grădinărit”, a spus Davenport.

Șase recomandări ale ghidului canadian de sanatate in timpul sarcinii

1. Toate femeile fără contraindicații medicale trebuie să fie active fizic pe tot parcursul sarcinii.

2. Femeile gravide ar trebui să practice cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare săptămână.

3. Activitatea fizică trebuie facuta pe o perioadă de minimum trei zile pe săptămână.

4. Femeile gravide ar trebui să încorporeze o varietate de exerciții aerobice și de antrenament de rezistență pentru a obține beneficii mai mari.

5. Antrenamentul muscular al musculaturii pelvine (de exemplu, exerciții Kegel) poate fi efectuat zilnic pentru a reduce riscul de incontinență urinară.

6. Femeile însărcinate care au senzație de amețeală, greață sau se simt rău atunci când fac exerciții pe spate ar trebui să își modifice poziția de exercițiu.

Exercițiile prenatale pot reduce șansele de complicații majore

Cercetările au constatat că exercițiile prenatale nu sunt asociate cu complicații fetale, cum ar fi avortul spontan, nașterea fătului mort și nașterea prematură.

Cele mai mari trei temeri pe care ni le-au spus femeile însărcinate sunt că ​​vor avea un risc mai mare de avort spontan, o naștere prematură și un copil mai mic ca greutate”, a spus Davenport. „Dovezile pe care le-am găsit în recenziile noastre sistematice sugerează că acest lucru nu este de fapt o preocupare.

Ce fel de exerciții nu sunt recomandate în sarcină?

Femeile gravide ar trebui să evite exercițiile fizice care implică contact fizic sau pericol de cădere. Exemple excelente sunt schiul, ciclismul sau călăria.

Ghidul recomandă, de asemenea, cu tărie femeilor însărcinate să evite scufundările, să facă exerciții la o altitudine mare și în căldură excesivă.

Există femei însărcinate care nu ar trebui să facă mișcare?

Ghidul sugerează că femeile însărcinate cu anumite afecțiuni nu ar trebui să facă sport:

Membrane rupte
Travaliu prematur
Sângerări vaginale persistente inexplicabile
Placenta previa după 28 de săptămâni de gestație
Preeclampsie
Insuficiență sau incompetență cervicală
Restricție de creștere intrauterină
Sarcină multiplă
Diabet de tip 1 necontrolat
Hipertensiune arterială necontrolată
Boală tiroidiană necontrolată
Alte tulburări cardiovasculare, respiratorii sau sistemice grave

Ghidul a fost revizuit și aprobat de Societatea Obstetricienilor și Ginecologilor din Canada și a fost aprobat de grupuri printre care serviciile de sănătate din Alberta, Academia canadiană de medicină sportivă, Asociația canadiană a moașelor, Asociația de sănătate publică din Ontario, ParticipACTION și Perinatal Services BC.

Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce nu

Sportul si fitness-ul inainte, in timpul si dupa sarcina este o parte importanta a vietii de mamica moderna. Si in timpul sarcinii, este recomandat sa urmati o viata sportiva. Dar, este bine sa stiti exact ce este si ce nu recomandat.

Urmand sfaturile de la Desprecopii.com si facand ceea ce va ajuta sa va simtiti bine, eforturile dumneavoastra de a face miscare vor contribui in mod sigur la sanatatea si bunastarea dumneavoastra si a bebelusului... deci: ramaneti in forma in timpul saptamanilor de sarcina.

Citeste mai departe ce e bine si ce nu la sportul in timpul sarcinii.

Sportul in timpul sarcinii influenteaza durata nasterii citeste toate detaliile aici.


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

referinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII