Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: circumcizia

Decizii importante de luat pentru copil inainte de nastere: circumcizia

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: circumcizia

Dacă ai un băiat, atunci este posibil să fii întrebată despre circumcizie. Aceasta este o procedură chirurgicală pentru a îndepărta pielea care acoperă vârful penisului. Procedura nu poate fi realizată fără permisiunea și acordul semnat al părintelui.

Circumcizia de rutină nu este recomandată de AAP. Dacă nu există un motiv medical, circumcizia este o preferință cosmetică. Este un subiect extrem de dezbătut, deci asigură-te că ești pe deplin informată cu privire la toate riscurile și beneficiile acestei proceduri.

vei citi:
Alegerea circumcizei
A nu alege circumcizia
Decizii de luat pentru copil inainte de nastere

Alegerea circumcizei

Circumcizia a fost legată de mai puține infecții urinare, boli cu transmitere sexuală, infecții cu drojdie și rate de cancer.

Este posibil să ți se recomande circumcizia dacă copilul are probleme medicale legate de prepuț.

Conștientizează pe deplin riscurile potențiale și complicațiile care pot apărea în urma procedurii. Nu o alege niciodată ca opțiune din cauza presiunii familiei sau pentru că „toți ceilalți o fac”.

A nu alege circumcizia

S-ar putea să te întrebi de ce bărbații se nasc cu prepuț dacă acesta nu are un scop. Chirurgia dureroasă și inutilă pentru bebelușul tău poate duce la complicații pe tot parcursul vieții.

Îți pui copilul la risc crescut de sângerare, durere, infecție și amputare a unei părți a penisului. Multe dintre beneficiile circumciziei pot fi prevenite prin igienă adecvată și practici sexuale sigure.

Alte posibile complicații viitoare pentru bebeluș includ senzație redusă, sensibilitate permanentă, deformare, intervenții chirurgicale suplimentare și complicații urinare sau de sănătate sexuală.

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: prima baie a nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unde va sta nou-născutul după naștere

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul antihepatic B

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: testul audiologic

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: îi oferim sau nu suzeta?

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: testul Guthrie

Circumcizia la baieti

Circumcizia reprezinta amputarea chirurgicala a tesutului si a mucoasei care in mod normal acopera glandul (capul) penisului. Acest tesut in doua straturi este cunoscut sub denumirea de preput.

Parintilor li se recomanda sa citeasca cat mai mult posibil despre circumcizie si sa ia cunostinta de complexitatea acestei proceduri. Daca este posibil, solicitati sa asistati la o operatie de circumcizie la spital, ca sa puteti cunoaste cu adevarat despre ce este vorba. Pe masura ce copilul creste, plica ce formeaza preputul se retracteaza din ce in ce mai mult, permitand dezvelirea glandului. De obicei acest lucru dureaza in jur de 3 ani, dar exista si multe cazuri in care retractarea se face de-abia la adolescenta.

 

Tot despre nastere e important sa citesti

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII