Ce știe să facă bebelușul la 4 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

Ce stie sa faca bebelusul la 4 LUNI: Iata cat doarme si cum se dezvolta emotional

Ce știe să facă bebelușul la 4 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

Fiecare copil mic are nevoi diferite de somn, dar în medie, un bebeluș de 4 luni are nevoie de 14 până la 16 ore de somn pe zi, inclusiv în timpul zilei și poate dormi de două ori mai mult în timpul nopții. Unii bebeluși dorm chiar și opt ore sau mai mult neîntrerupt noaptea, deși majoritatea încă nu o fac.

De la aproximativ 4 luni este posibil să vezi primele semne ale apariției dinților - salivare, dureri și gingii roșii, obraji roșii - deși probabil că nu vei vedea acel prim dinte pentru încă o lună.

vei citi:
Somnul bebelușul la vârsta de 4 luni
Bebelușul de 4 luni și alimentația
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 4 luni
Social, emoțional și comunicare
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 4 luni?

Somnul bebelușul la vârsta de 4 luni

Vei descoperi că bebelușul tău de 4 luni este, în mod natural, mai obosit seara, deci este o idee bună să stabilești o rutină de culcare cu o oră obișnuită de culcare, cum ar fi ora 19:00 sau 20:00. În ceea ce privește somnul de peste zi, este important să recunoaștem că micuțul va avea propria rutină de somn și hrănire și acest lucru este perfect normal.

În timp ce metodele de formare a somnului sunt populare printre părinți, de obicei copiii învață să adoarmă singuri când sunt pregătiți, indiferent de orice „antrenament de somn”. 

Bebelușul de 4 luni și alimentația

Tot ce are nevoie bebelușul la 3 luni - privind hrana - este laptele și, în mod ideal, ar trebui să fie doar lapte matern în primele 6 luni. Dacă alăptezi exclusiv, micuțul tău ar trebui să ia un supliment zilnic de vitamina D (8,5-10 micrograme).

► Cat mananca un bebelus de 4 luni - vezi aici informatii complete: Iată cat mănancă bebelușul de 4 luni

Dezvoltarea fizică la bebelușul de 4 luni - Mișcarea și controlul capului la 4 luni

Când bebelușul tău are 16 săptămâni, va fi timpul să i se facă a treia imunizare, este foarte important să nu ratezi acest vaccin, deoarece este vital pentru bunăstarea copilului tău: Vaccinul hexavalent  diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep-Hep B)), Vaccinul prenumococic.

Bbebelușul se poate odihni acum pe antebrațe câteva minute iar acesta este un exercițiu extraordinar de întărire, pentru a-l pregăti pentru mersul de-a bușilea mai târziu. De acum, micuțul tău te poate surprinde rostogolindu-se de pe burtă pe spate pentru prima dată - asigură-te că-l lauzi! Picioarele sunt din ce în ce mai puternice și-și susține scurt greutatea corporală.

Coordonarea mână-ochi s-a îmbunătățit, astfel încât bebelușul poate vedea și ajunge la o jucărie cu o singură mână.

De la aproximativ 4 luni este posibil să vezi primele semne ale apariției dinților - salivare, dureri și gingii roșii, obraji roșii - deși probabil că nu vei vedea acel prim dinte pentru încă o lună.

Vedere, auz și conștientizare la 4 luni

Este posibil ca bebelușul tău să pară uneori că se uită cu ochii încrucișați, dar acum mușchii ochilor ar trebui să fie mai puternici, astfel încât să se poată concentra corect. Dacă acesta continuă să se uite cu ochii încrucișați, consultă medicul pediatru.

Social, emoțional și comunicare

Micuțul tău zâmbește spontan mai ales oamenilor, răspunde la afecțiune, este adorabil și iubește să se joace cu tine (s-ar putea să plângă când se oprește joaca). Acum este ușor să-ți dai seama dacă se simte fericit sau trist.

Vor fi o mulțime de gângureli și zgomote amuzante, iar bebelușul tău va fi, de asemenea, dornic să-ți copieze mișcările, expresiile feței și sunetele!

Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 4 luni?

Vorbește și cântă-i copilului tău
Pune jucării lângă bebeluș, astfel încât să le poată ajunge
Pune jucării sau zornăituri în mâna bebelușului pentru a le ține
Acționează emoționat și zâmbește atunci când bebelușul  „vorbește” și copie sunetele
Citește-i cărți pentru copii

Copilul tău la 4 luni - Etapele cheie pentru bebelușul tău de 4 luni sunt următoarele:

Vedea și atinge o jucărie cu o mână
Duce mâinile la gură, suge și se va uca cu ele
Va experimenta cu sunete diferite

Probabil va...
Arăta primele semne ale apariției dinților
Se va rostogoli de pe burtă pe spate
Împinge picioarele în jos pe o suprafață dură
Copia mișcările, expresiile feței și sunetele 

Despre bebelusul la 4 luni, citeste si

Regresia de somn a bebelușului de 4 luni: 10 sfaturi pentru mămici obosite

La 4 luni, bebe e pregatit pentru un animalut de plus pentru imbratisari. Iata 6 reguli de siguranta de respectat.
 

  Continuam deci si mergem la Luna a 5-a din viata unui bebelus.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII