Vitamina D la bebeluși, un supliment necesar: recomandările pediatrilor

Vitamina D la bebelusi, un supliment necesar: recomandarile pediatrilor

Vitamina D la bebeluși, un supliment necesar: recomandările pediatrilor

Este vitamina D un supliment necesar pentru bebelușul tău?  Răspunsul corect depinde de hrana pe care o primește bebelușul - dacă este alăptat sau cât de multă vitamina D se găsește în laptele formulă cu care hrăniți copilul.

→ Iată care sunt recomandările exacte ale Academiei Americane de Pediatrie despre vitamina D la bebeluși.

- veti citi:
Este vitamina D un supliment necesar pentru bebelus?
Copilul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul si fosforul
Atentie la dozare
Lipsa vitaminei D si impactul asupra sanatatii copiilor: crestere lenta, oase moi, convulsii, boli de inima si rahitism
Despre vitamina D si importanta sa pentru sanatate

Este vitamina D un supliment necesar pentru bebelus?

Este suplimentul de vitamina D necesara unui bebelus? Raspunsul depinde de hrana pe care o primeste copilul - daca alaptati sau cat de multa vitamina D se gaseste in laptele formula cu care hraniti copilul.

Urmatoarele orientari generale de la Academia Americana de Pediatrie si Institutul de Medicina pot fi luate in considerare:

- Daca alaptati sau hraniti partial copilul cu lapte matern, dati-i 400 de unitati internationale (UI) (lichid) de vitamina D pe zi - incepand din primele zile dupa nastere. Continuati cu acest supliment pana la intarcare si pana cand bebelusul ajunge sa bea aproximativ 1 litru de lapte formula imbunatatit cu vitamina D pe zi.

- Daca bebelusul bea lapte formula imbunatatit cu vitamina D, dati-i 400 UI de vitamina D (lichid) pe zi - incepand cu primele zile dupa nastere - pana cand cantitatea de lapte se apropie de 1 litru pe zi.

Copilul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul si fosforul

Chiar daca laptele matern este cea mai buna sursa de substante nutritive pentru copii, este putin probabil ca acesta sa contina o cantitate suficienta de vitamina D.

Copilul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul si fosforul. Deficitul de vitamina D poate provoca rahitism - inmuierea si slabirea oaselor. Deoarece expunerea la soare - o sursa importanta de vitamina D - nu este recomandata pentru copiii mai mici de 6 luni, suplimentele sunt cea mai buna modalitate de a preveni deficienta de vitamina D la sugari.

Pe masura ce copilul creste si adaugati alimente solide in dieta lui, aportul de vitamina D poate fi furnizat de alimentele care o contin, cum ar fi pestele gras, ouale si produsele alimentare fortificate. Retineti insa, ca in primul an de viata, marea majoritate a copiilor nu mananca constant aceste alimente.

Citeste Importanta vitaminei D3 la bebelusi si sugari - supervitamina bebelusilor

Atentie la dozare

Atunci cand ii dati copilului vitamina D, asigurati-va ca nu depasiti doza recomandata. Cititi cu atentie instructiunile din prospect si folositi doar forma de dozare pe care o gasiti in cutie. Vitaminele masticabile care contin vitamina D sunt disponibile pentru copiii mai mari.

Daca aveti intrebari cu privire la necesitatea hranirii copilul dvs. cu suplimente de vitamina D, consultati medicul copilului dumneavoastra. Puteti, deasemenea sa cereti recomandari despre acest supliment pentru copiii mai mari. Unele orientari sugereaza cresterea aportului de vitamina D la 600 UI pe zi, incepand cu varsta de 1 an a copilului.

Lipsa vitaminei D si impactul asupra sanatatii copiilor: crestere lenta, oase moi, convulsii, boli de inima si rahitism

Studiile recente spun că 60% dintre părinți nu cunosc rolul vitaminei D pentru sanatatea copilului si nu stiu ce inseamna un nivel insuficient de vitamina D pentru sanatatea copiilor. Iar aceste  cifre sunt îngrijorătoare pentru experții în sănătate, deoarece copiii sub 5 ani nu obțin suficientă vitamina D din cauza lipsei de conștientizare a părinților.

Raportul Generației D, facut de Comitetului Stiintific de Nutritie din Marea Britanie, relevă, ca în ciuda importanței vitaminei D pentru dezvoltarea timpurie, părinții nu sunt informați suficient despre riscurile pentru sănătate asociate cu lipsa vitaminei D citeste in continuare aceste informatii aici.

Despre vitamina D si importanta sa pentru sanatatea copilului mai cititi:

Vitamina D - necesarul zilnic pentru copil
Rahitismul la copil
Prevenirea rahitismului la copil

Carenta de vitamina D afecteaza grav sanatatea copiilor
Cand este nevoie sa-I dau suplimente de vitamine?

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii 
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

referinte si documentare: Academia Americana de Pediatrie 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 20/1/2018

    Buna seara, bebelușul meu are 5luni și am observat o malformație la coaste.Cand se încordează și vrea să se ridice în fund se vad mai ieșite inafara.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII