Dimensiunea și forma burticii de gravidă pe trimestre - GHID util

Dimensiunea si forma burticii de gravida pe trimestre - GHID util

Dimensiunea și forma burticii de gravidă pe trimestre - GHID util

Dacă te întrebi când burtica ta va arăta în sfârșit că are un bebe înăuntru sau dacă ai rămas pe gânduri fiindcă oamenii insistă că ai avea gemeni (chiar dacă cu siguranță nu ai)... sau burtica ta nu seamănă cu a altor gravide, chiar dacă data probabilă a nașterii este foarte apropiată.

Este normal să ai o mulțime de întrebări cu privire la dimensiunea burticii de gravidă. Este prea mare? Prea mică? Prea lată? Prea sus? Prea jos? Dar adevărul este că fiecare viitoare mamă va arăta puțin diferit.

Iată când s-ar putea să observi că burtica începe să se vadă și cum va crește pe tot parcursul sarcinii.

vei citi:
Când vei începe să se vadă burtica în sarcină?
Ce factori pot afecta dimensiunea burticii în sarcină?
De ce este atât de important să nu comparăm dimensiunile burticii gravidelor?
Cum ar putea arăta burtica ta în fiecare trimestru?
Poate forma burticii să prezică sexul bebelușului?

Când vei începe să se vadă burtica în sarcină?

Pe cât de nerăbdătoare ești să vezi în sfârșit acea minunată burtică, poate fi greu de identificat exact când va apărea. La mămicile pentru prima dată, burtica începe să apară adesea între săptămânile 16 și 20 de sarcină, deși altele s-ar putea să nu o observe până mai târziu în al doilea trimestru.

Cronologia tinde să fie mai timpurie pentru femeile care au mai fost însărcinate - în acest caz, este posibil să începi burtica din primul trimestru. Din nou, fiecare viitoare mamă și bebeluș este diferit, deci, dacă burtica începe să se arate puțin mai devreme sau mai târziu, este normal și acest lucru.

Ce factori pot afecta dimensiunea burticii în sarcină?

Așa cum nu există două sarcini la fel, nici două burtici nu sunt exact la fel. Dimensiunea și forma acesteia poate fi determinată de o varietate de factori, inclusiv:

Forma corpului tău. Dacă ești mai mică sau mai scundă, burtica ta în creștere ar putea fi vizibilă mai devreme.
Mușchii de bază. Dacă abdomenul tău a fost bine tonifiat înainte de a rămâne însărcinată, acesta ar putea să-și păstreze forma mai mult timp înainte ca burtica să apară.
Dacă ai mai fost gravidă. Majoritatea mușchilor abdominali ai femeilor tind să fie mai relaxați după ce au avut primul lor copil. Asta poate însemna că burtica tinde să se arate mai devreme la sarcinile ulterioare.
Creșterea în greutate. Dacă iei mai multe kg în general, s-ar putea ca și burtica ta să înceapă să câștige centimetri în plus. Kilogramlee pe care ar trebui să o câștigi în timpul sarcinii depinde de greutatea inițială. Dacă te îngrijorează faptul că nu ești pe drumul cel bun, discută cu medicul.
Vârsta ta. La 20 de ani înseamnă, în general, a avea mușchi de bază mai puternici, ceea ce înseamnă că burtica se va arăta mai târziu.
Poziția bebelușului. Modul în care este poziționat un făt poate afecta, de asemenea, cât de mare sau mică pare burtica viitoarei mame.

De ce este atât de important să nu comparăm dimensiunile burticii gravidelor?

Faptul este că nu poți judeca un bebeluș după cum arată burtica mamei. Dacă o femeie pare să aibă burtica mică sau mare depinde mai puțin de mărimea bebelușului și mai mult de forma, structura osoasă și tonusul muscular. Așadar, în timp ce s-ar putea să nu fii capabilă să reziști tentației de a compara, încearcă să nu lași forma sau dimensiunea burticii altei gravide să-ți afecteze modul în care te simți privind propria burtică de gravidă.

Ignoră, de asemenea, orice comentarii care leagă mărimea burticii de dimensiunea (sau sănătatea) bebelușului. Singurele alte evaluări ale mărimii fătului la care merită să fim atente sunt cele care vin din partea medicului.

Cum ar putea arăta burtica ta în fiecare trimestru?

Cronologia fiecăreia este puțin diferită și, din nou, burtica ta probabil nu va arăta exact la fel ca cea a altei viitoarei mame, chiar dacă împărtășiți aceeași dată probabilă a nașterii! Acestea fiind spuse, poți conta cu siguranță că burtica ta va devini mai rotundă și mai pronunțată pe măsură ce sarcina progresează și copilul devine mai mare. Iată cum ar putea arăta burtica pe trimestre:

Mărimea burticii în primul trimestru

primul trimestru de sarcina

Cu siguranță nu te vei simți ca ca înainte de sarcină în primul trimestru. Dar, în ceea ce privește burtica, probabil că va arăta ca înainte de a obține rezultatul testului pozitiv. La 3 săptămâni de sarcină, bebelușul tău are doar dimensiunea unei semințe de vanilie!

In primul trimestru de sarcina

Dar nu va rămâne atât de mic pentru mult timp. Până la sfârșitul primului trimestru, în săptămâna 13, bebelușul va avea dimensiunea unei lămâi - cântărind aproximativ 85 grame. În acest moment, multe femei încep să observe că burtica arată puțin diferit, ca și cum ar fi mâncat o masă cu adevărat imensă.

Reține că fiecare femeie este diferită și, dacă pari gravidă în mod vizibil până la sfârșitul primului trimestru sau nu, este normal.

Mărimea burticii în al doilea trimestru de sarcină

trimestrul-doi-sarcina

În ceea ce privește dimensiunea, lucrurile probabil încep să ia avânt. (Deci, pregătește hainele de maternitate!) Chiar dacă burtica nu este încă foarte proeminentă, până în săptămâna 14 s-ar putea să simți partea superioară a uterului dacă apeși ușor între partea superioară a osului pelvian și abdomenul inferior.

Și undeva în jurul săptămânii 20, uterul care se mărește va fi umflat suficient pentru a împinge abdomenul în față. S-ar putea să observi că buricul începe să iasă la exerior în același timp cu restul burticii. (Ar trebui să revină la forma sa normală - deși puțin mai întins - după ce naști.)

Al doilea trimestru de sarcina

Toate aceste schimbări ale aspectului și formei burticii tale sunt, desigur, semne că bebelușul tău crește. În săptămâna 14 are dimensiunea unei portocale, dar până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, în săptămâna 27, va ajunge la dimensiunea unei verze și va cântări aproximativ 907 grame.

Mărimea burticii în al treilea trimestru de sarcină

trimestrul trei de sarcina

Bebelușul tău se dezvoltă mult în timpul acestei perioade, pe măsură ce pântecele tău înflorește de la mare la... bine... mult mai mare! La finalul celui de-al treilea trimestru, burtica ta se extinde probabil până la punctul în care nu-ți mai poți vedea picioarele.

Al treilea trimestru de sarcina

Între 34 și 35 de săptămâni, bebelușul tău va avea aproximativ 2,270 grame. Majoritatea bebelușilor vor mai lua de la 450 grame în sus, între săptămânile 35 și 40 de sarcină.

Poate forma burticii să prezică sexul bebelușului?

A insistat o rudă bine intenționată (sau un străin în supermarket) că dupa forma burticii vei avea un băiat? Evident, sunt doar mituri.

În cele din urmă, orice metodă de predicție de gen are 50/50 șanse să aibă dreptate. Dar singura modalitate de a cunoaște cu siguranță sexul bebelușului este prin testarea genetică - sau prin așteptarea până la naștere. Dar... este întotdeauna distractiv să ghicești, nu!

Citeste si: Poti ghici sexul bebelusului dupa forma burtii sau dupa greturi?

Depresia în timpul sarcinii: simptome și tratament

Depresia in timpul sarcinii este o problema importanta si ingrijoratoare. In general, se credea ca femeile pot contracara depresia prin sarcina. Se credea ca schimbarile hormonale din timpul sarcinii schimba chimia creierului. Stiinta medicala a demonstrat ca aceste idei sunt gresite. De fapt, recent s-a demonstrat ca sarcina nu afecteaza depresia clinica si ca nici sarcina nu schimba chimia creierului. Iata toate detaliile despre depresia ce poate intuneca perioada de sarcină si cum o poți combate prin sport, yoga si o atitudine pozitivă.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

→ Cauta si pFacebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2021)

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII