Cum vorbim cu bebelușul: 6 sfaturi importante de dezvoltare corectă a vorbirii - cu video

Cum vorbim cu bebelusul -  6 sfaturi importante de dezvoltare corecta a vorbirii - cu video

Cum vorbim cu bebelușul: 6 sfaturi importante de dezvoltare corectă a vorbirii - cu video

Cum să vorbești cu bebelușul? Ei bine, cuvintele joacă un rol important în dezvoltarea creierului bebelușului, cu multe luni înainte ca bebelușul să înceapă să vorbească. Vorbește cu cuvinte adevărate cu bebelușul tău pentru a-l ajuta să învețe mai repede să vorbească. ❤️

Iată mai multe sfaturi despre cum putem ajuta dezvoltarea vorbirii la bebelușul drag.

despre cum vorbim cu bebelusul, veti citi:
Cuvintele si dezvoltarea creierului bebelusului
La inceput a fost cuvantul
Ce cred specialistii
Creierul bebelusilor are capacitati uimitoare
Despre cum invata bebelusul sa vorbeasca trebuie citit:
 

Cuvintele si dezvoltarea creierului bebelusului

Cuvintele joaca un rol important in dezvoltarea creierului bebelusului, cu multe luni inainte ca bebelusul sa inceapa sa vorbeasca. Chiar la varsta de trei luni, cuvintele au un impact mai mare asupra mintii bebelusului decat alte sunete, inclusiv muzica.  Cititi pe larg despre dezvoltarea bebelusului la 3 luni aici

Iar faptul ca vorbiti corect cu bebelusul ii stimuleaza creierul sa se dezvolte, a aratat un studiu. Iata sfatul de la Desprecopii.com:

La inceput a fost cuvantul

Discutiile cu bebelusul: faptul ca aude cuvinte il ajuta sa categoriseasca imaginile mai bine decat daca ar auzi sunete obisnuite. Studiile arata ca bebelusii care aud cuvinte sunt mai apti de a categorisi imaginile decat cei care aud sunete obisnuite.

In cadrul acestui test, copiilor le-au fost aratate imagini cu pesti, in cadrul unui studiu efectuat intr-un grup de aproape 50 de fete si baieti de trei luni, iar imaginile au fost insotite fie de cuvinte fie de sunete obisnuite.

Apoi bebelusilor le-au fost aratate imaginile unui peste si ale unui dinozaur unul langa altul, iar cercetatorii au examinat modul in care ei au privit fiecare imagine. Faptul ca se uitau la peste un timp mai indelungat decat la dinozaur a aratat ca au categorisit pestele in mintea lor.

Cercetatorii au spus ca rezultatele au fost uimitoare. Bebelusii din grupul  cuvintelor si cei din grupul sunetelor au vazut exact aceleasi imagini aceeasi durata de timp, insa numai cei din grupul cuvintelor s-au uitat la pesti un timp mai indelungat.

Ce cred specialistii

Cercetatorii care au efectuat studiul au declarat ca in cazul bebelusilor de trei luni, cuvintele au o influenta speciala care sustine capacitatea de a forma categorii. Aceste descoperiri ofera cele mai timpurii dovezi pentru datarea formarii unei legaturi dintre cuvinte si categoriile de obiecte.  Cititi pe larg: Cum putem comunica cu nou-născutul?

Ei cred ca vorbirea umana, poate mai ales vorbirea adresata direct bebelusului, declanseaza la bebelusi un tip de atentie la obiectele din jur care ii ajuta sa le includa in categorii.

Specialistii au presupus ca in timp, acest efect general al stimularii atentiei ar deveni mai rafinat, pe masura ce bebelusii incep sa aleaga cuvinte individuale din vorbirea fluenta, pentru a distinge intre cuvinte individuale si tipuri de cuvinte, respectiv modul de a asocia aceste cuvinte cu intelesul lor.

Creierul bebelusilor are capacitati uimitoare

Capacitatea remarcabila a creierului bebelusului nu se opreste aici. Cercetarile anterioare au conchis ca bebelusii pot comunica ganduri extrem de complexe la varsta de 12 luni.  Cititi pe larg despre dezvoltarea bebelusului la 12 luni aici >

Intr-un experiment care seamana filmului Look Who's Talking, cercetatorii din Germania au aratat ca fetele si baietii de un an sunt capabili sa inteleaga gandurile adultilor.

Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor de citit, ca merita: Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor - pe intelesul tuturor

In studiul efectuat de Max Planck Institute, Germania,  in anul 2008, bebelusii au fost capabili sa inteleaga daca savantii aveau nevoie de ajutor in gasirea obiectelor cazute pe podea. Apoi, daca era necesar, aveau grija sa-i ajute sa le gaseasca.

Descoperirea contrazice alte studii care au sugerat ca abilitatea copiilor de a intelege ceea ce stiu sau nu stiu ceilalti se formeaza in al doilea an de viata. Alte studii au descoperit ca bebelusii nou-nascuti plang cu accente  regionale copiate de la mamele lor. Descoperirea sugereaza ca bebelusii  trag cu urechea la conversatiile parintilor inca de cand sunt in uter si le invata accentul.

cum vorbim bebelusul
Potrivit unui studiu recent, e important sa stim CUM sa vorbim cu bebelusul - pentru a-i stimula  dezvoltarea limbajului

☞ Vorbind mai lent, folosind tonalitati mai ridicate, exagerand un pic gama de emotii si folosirea unui ton entuazist pare a fi benefic. Nu stalci cuvintele, nu fa dezacorduri.  În esență, pur și simplu îți exagerezi intonația, vorbind corect.

Despre cum invata bebelusul sa vorbeasca trebuie citit:

Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor - pe intelesul tuturor
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea
Cum putem comunica cu nou-născutul?
Vorbiti mult cu bebelusul: este benefic pentru creierul sau!


Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna

Primelele 12 luni de viata ale bebelusului tau scump si drag sunt speciale. Desi e un omulet mic si ti se pare ca de la luna la luna e tot mai maricel si mai jucaus, bebelusul tau e dependent de dragostea si atentia parintilor si trebuie stimulat special in fiecare luna.

Acorda-i atentia si dragostea ta pentru ca primul an trece atat de repede. Iata cate un sfat special pentru fiecare luna din primul anisor al bebelusului.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024 💛

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII