Din temerile și emoțiile sarcinii: când embrionul avea doar un gram - jurnal de sarcina

Din temerile si emotiile sarcinii: cand embrionul avea doar un gram - jurnal de sarcina

Din temerile și emoțiile sarcinii: când embrionul avea doar un gram - jurnal de sarcina

Nu aveam nimic planificat pentru acea zi  - am fost doar la părinți, aveam fix 6 săptămâni de sarcina iar după ora 12, observ o scurgere închisă la culoare. Știam deja de la celelalte sarcini ca ceva nu e în regula, deja ma resemnasem...

La prima ora a dimineții am plecat la spital, la camera de garda, unde mi s-a redat speranța că totul va fi bine, tratamentul pe care îl urmam era deja maximul din ce se poate lua, iar pana după săptămâna 12, suntem cumva la voia sortii. Ori avansează sarcina, ori, alt tratament nu exista. Am ajuns la spital. Încă nu se auzea cordul, în schimb se vedea ceva palpaind la ecograf iar sacul gestational era deja mai mare decât la controlul de câte a zile. Plina de bucurie, speranțe, un nou val de temeri și emoții am plecat de la spital și așteptam cu nerăbdare următorul control care urma pe la 8 săptămâni. Atunci, din nou totul a fost bine, se auzeau și bataile inimii, totul în parametri, embrionul avea un gram ♥️.

- vei citi:
Scurgere la 6 saptamani
Alt tratament nu exista
Se auzeau și bataile inimii
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Mmmaria2009 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Scurgere la 6 saptamani

Nu aveam nimic planificat pentru noaptea de revelion, am fost doar la părinți, aveam fix 6 săptămâni de sarcina iar după ora 12, observ o scurgere închisă la culoare. Știam deja de la celelalte sarcini ca ceva nu e în regula, deja ma resemnasem, credeam ca asa s-a încheiat și sarcina asta.

Ori avansează sarcina, ori, alt tratament nu exista

La prima ora a dimineții am plecat la spital, la camera de garda, unde mi s-a redat speranța că totul va fi bine, tratamentul pe care îl urmam era deja maximul din ce se poate lua, iar pana după săptămâna 12, suntem cumva la voia sortii. Ori avansează sarcina, ori, alt tratament nu exista.

► Citeste pe larg Sarcina oprita in evolutie - cauze si probleme

Se auzeau și bataile inimii

Încă nu se auzea cordul, în schimb se vedea ceva palpaind la ecograf iar sacul gestational era deja mai mare decât la controlul de câte a zile. Plina de bucurie, speranțe, un nou val de temeri și emoții am plecat de la spital și așteptam cu nerăbdare următorul control care urma pe la 8 săptămâni. Atunci, din nou totul a fost bine, se auzeau și bataile inimii, totul în parametri, embrionul avea un gram ♥️.

Mi-am cumpărat un Doppler fetal

Cumva pentru noi, sa trecem de 8 săptămâni a fost un fel de prag psihic pe care îl aveam de trecut, credeam ca de acum nu voi mai sta cu teama la orice pas. N-a fost asa. Teama și emoții am avut în fiecare zi din aceasta sarcina. Pentru liniștea mea mi-am cumpărat un Doppler fetal sa pot cauta și auzi eu bataile inimii oricând, acasă. Doar ca pana la ecografia de 12 săptămâni nu am reușit sa îl găsesc. Dar și de atunci... Zilnic ii luam pulsul dimineața și seara...

Autor - Mmmaria2009, o mamica de la Desprecopii - postat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII