Vitamina D este crucială pentru imunitate - asigură-te că iei suplimentul potrivit

Vitamina D este cruciala pentru imunitate - asigura-te ca iei suplimentul potrivit

Vitamina D este crucială pentru imunitate - asigură-te că iei suplimentul potrivit

Studiile arata că vitamina D poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii sau la reducerea severității acestora, mai ales dacă avem un deficit de vitamina D. Tot mai multi experti in imunitate recomandă să luam un supliment de vitamina D pentru a ne ajuta intarirea si stimularea sistemul imunitar.

Este, de asemenea, din punct de vedere tehnic un hormon care reglează cantitatea de calciu din sânge. Spre deosebire de alte vitamine, necesită conversie în ficat și rinichi pentru a face din acesta un hormon activ. Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi pe care corpul nostru o folosește pentru a absorbi și menține nivelurile sănătoase de calciu și fosfor, care sunt necesare pentru creșterea și întreținerea oaselor noastre.

Ostart® D3 2000UI și Ostart® D3 4000UI spray sublingual, având la bază o tehnologie inovativă, sunt concepute pentru a elibera, într-un singur puf, doză optimă de vitamina D3, vitamina esențială pentru menținerea sănătății organismului.

veti citi
Sistemul imunitar si rolul său major pentru sănătate
De ce este importantă vitamina D?
Există diferite feluri de vitamina D?
Poate te întrebi, ce face bun vitamina D pentru sănătatea noastră?
De ce vitamina D este atât de importantă pentru toată familia?
Cât de multă vitamina D are nevoie un copil dar și un adult?
Ostart® D3 - Spray sublingual - produs inovativ, conceput pentru a elibera, într-un singur puf, doză optimă de vitamina D3
Nivelurile scăzute de vitamina D pot afecta drastic bunăstarea fizică și mentală a unei persoane.
Cum poate fi prevenit deficitul de vitamina D
Ce grupuri de copii ar trebui să ia vitamina D3 - Ostart® D3 2000UI

Sistemul imunitar si rolul său major pentru sănătate

Pandemia de coronavirus ne-a facut sa ne intrebam mult mai des si mai serios cum sa ne pastram cat mai sanatosi, cu un sistem imunitar puternic. Este adevarat ca vaccinarea, distanțarea socială, regulile de igiena si protectie, sunt modalitati bune de protejare dar stiai ca mai există și alte măsuri pe care le putem lua?

Intărirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, deoarece este principala cale de apărare a corpului când vine vorba de combaterea unui virus.

Studiile1 sugerează că vitamina D poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii sau la reducerea severității acestora, mai ales dacă aveți un deficit de vitamina D. Tot mai multi experti in imunitate2  recomandă să luam un supliment de vitamina D pentru a ne ajuta intarirea si stimularea sistemul imunitar.

De ce este importantă vitamina D?

Vitamina D este unică, deoarece este una dintre cele două vitamine pe care corpul le poate produce singure (cealaltă este vitamina K) dar o putem obține și din alte surse, cum ar fi alimente sau suplimente. Este, de asemenea, din punct de vedere tehnic un hormon care reglează cantitatea de calciu din sânge. Spre deosebire de alte vitamine, necesită conversie în ficat și rinichi pentru a face din acesta un hormon activ. Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi pe care corpul nostru o folosește pentru a absorbi și menține nivelurile sănătoase de calciu și fosfor, care sunt necesare pentru creșterea și întreținerea oaselor noastre.

Probabil ați auzit că vitamina D este importantă pentru oasele voastre, dar ne susține și corpul în alte moduri. Deși în general asociem vitamina D cu sănătatea musculo-scheletală, are de fapt mai multe funcții în organism, inclusiv rolul pe care îl joacă în funcția imună și reducerea inflamației.

Există diferite feluri de vitamina D?

Da, vitamina D poate fi clasificată ca D3 sau D2! Vitamina D (3) se găsește mai frecvent în sursele de hrană animală, cum ar fi peștii grași, în timp ce D2 se găsește în surse vegetale, cum ar fi ciupercile! Deși ambele sunt alimente nutritive, ar trebui consumate o mulțime de alimente bogate în vitamina D sau alimente îmbogățite cu vitamina D, pentru a satisface aportul adecvat (AI) sau doza zilnică recomandată (DZR). Chiar și cei mai sârguincioși dintre noi au nevoie de un supliment zilnic.

Vitamina D3 (colecalciferolul) este supranumită și „vitamina soarelui” pentru că organismul uman o sintetizează în piele la expunerea la soare. În ciuda faptului că organismul nostru produce vitamina D3 sub influența soarelui, resursele obținute în acest fel se epuizează rapid. În sezonul rece când lumina soarelui este redusă, se recomandă completarea hranei cu alimente bogate în vitamina D (somon, hering, sardină, ulei de ton, morun, calcan, gălbenuș de ou, drojdie de bere etc.) sau cu suplimente nutritive.

Ostart® D3 2000UI și Ostart® D3 4000UI spray sublingual, este un produs inovativ, conceput pentru a elibera, într-un singur puf, doză optimă de vitamina D3, vitamina esențială pentru menținerea sănătății organismului.

Poate te întrebi, ce face bun vitamina D pentru sănătatea noastră?

Răspunsul scurt: foarte multe. Dar, pentru a numi câteva di acestea: vitamina D ajută corpul să utilizeze calciul și fosforul pentru a menține oasele și dinții puternici, este legată de îmbunătățirea imunitatii, poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și la prevenirea altor boli, cum ar fi diabetul, scleroza multiplă și cancerele (în special cancerul colorectal).

Citește detalii Lipsa vitaminei D si impactul asupra sanatatii copiilor: crestere lenta, oase moi, convulsii, boli de inima si rahitism

Beneficiile enumerate mai sus sunt evidente numai dacă avem niveluri adecvate de vitamina D în organismul nostru. Studiile arata ca majoritatea oamenilor sunt deficienți in vitamina D.

De ce vitamina D este atât de importantă pentru toată familia?

Vitamina D are numeroase beneficii atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este asociată cu oase mai puternice, sisteme imunitare întărite, un risc mai mic de naștere prematură și posibilă prevenire a bolilor.

Iată cum:

Oase mai puternice - Corpul trebuie să aibă vitamina D pentru a absorbi calciul (dar și fosofrul) și pentru a promova creșterea osoasă și a dinților. Prea puțină vitamină D are ca rezultat oase moi la copii (rahitism) și oase fragile, deformate la adulți (osteomalacie). De asemenea, avem nevoie de vitamina D și pentru alte funcții importante ale corpului.

Citește Rahitismul la copii este in crestere. Iar cauza ar putea fi prea putin timp in aer liber si prea multa crema de protectie solara

Consolidarea sistemului imunitar - Vitamina D joacă un rol vital în stimularea activității sistemului imunitar în perioadele cu risc crescut de îmbolnăviri, dar și în perioadele cu activitate prooxidanta intensă (activitate fizică sau intelectuală intensă). Vitamina D joacă, de asemenea, roluri majore în ciclul de viață al celulelor umane.

Vitamina D potențează funcțiile pe care le exercită vitaminele A și C în organism, contribuie la prevenirea unor boli autoimune (artrita reumatoidă, scleroza în plăci și bolile inflamatorii intestinale)

Vitamina D este necesară pentru buna formare și dezvoltare a creierului și ajută la optimă funcționare mentală pe parcursul vieții, reduce riscul de preeclampsie și cel de naștere prematură.

Pentru a obține suficientă vitamina D, copiii trebuie adesea să ia un supliment cu vitamina D3 - colecalciferol.

Cât de multă vitamina D are nevoie un copil dar și un adult?

Vitamina D se măsoară în unități internaționale (UI).

Bebelușii cu vârsta sub 1 an au nevoie de 400 UI de vitamina D pe zi. Formula pentru bebeluși are 400 UI pe litru, astfel încât bebelușii care beau cel puțin 940ml de formulă în fiecare zi, primesc suficientă vitamina D. Dacă bebelușul este alăptat sau primește mai puțin de 900ml de formulă în fiecare zi, discută cu medicul pediatru despre cum să-i oferi suplimentul de vitamina D.

Deși suntem de acord că laptele matern este cea mai bună sursă de hrană pentru sugari, nu uităm că mamele nu au în mod normal un nivel de vitamina D ridicat, laptele matern nu oferă copiilor cantități suficiente de vitamina D. De aceea, unii cercetători raportează că mamele care alăptează ar trebui să ia până la 6400 UI / zi.

Copiii mai mari de 1 an
au nevoie de 600 UI sau mai mult de vitamina D pe zi. Medicii recomandă adesea 600 până la 1.000 UI zilnic.

 

Ostart® D3 - Spray sublingual, conceput pentru a elibera, într-un singur puf, doză optimă de vitamina D3
 

Ostart® D3 2000UI și Ostart® D3 4000UI spray sublingual, este conceput pentru a elibera, într-un singur puf, doză optimă de vitamina D3, vitamina esențială pentru menținerea sănătății organismului.

Ce grupuri de persoane adulte ar trebui să ia vitamina D3 - Ostart® D3 4000UI:

Femeile în perioada de sarcină, alăptare, premenopauză, menopauză;
Persoanele cu imunitate scăzută și cele vârstnice;
Orice persoană, în sezonul rece când organismul nu poate să producă și să acopere necesarul de vitamina D;
Sportivii și persoanelor cu activitate fizică intensă;
Persoanele care evita expunerea la soare sau folosesc produse pentru protecție solară cu FPS peste 30.

Ostart® D3 4000UI - Un puf conține 100 micrograme (4000 UI) colecalciferol (2000 din DZR/VNR*). - *Valoarea Nutriționala de Referință conform Reg. UE 1169/2011.

Nivelurile scăzute de vitamina D pot afecta drastic bunăstarea fizică și mentală a unei persoane.

Deficitul de vitamina D a fost legat de diverse probleme de sănătate, inclusiv declin cognitiv, depresie, osteoporoză, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet și cancer. Pe măsură ce persoanele îmbătrânesc, riscul deficitului de vitamina D crește semnificativ.

Avantaje Ostart® D3:

Favorizează absorbția intestinală a calciului și a fosforului;
Are rol esențial în formarea și consolidarea oaselor și a dinților;
Menține funcționalitatea normală a celulelor osoase;
Întărește sistemul imunitar;
Absorbție imediată;
Aromă plăcută de portocale;
Fără zahăr.

Cum poate fi prevenit deficitul de vitamina D

Expunerea adecvată la soare – de primăvară până toamna, 15 -20 minute fără aplicarea de creme de protecție UV.
O alimentatie echilibrata
Evitarea administrării laptelui de vacă la copii până la vârstă de 1 an, deoarece conține un nivel scăzut de vitamina D, 10-40UI/litru, mult sub necesarul vitaminic adecvat.
Suplimentare cu Vitamina D. De la vârstă de 7 zile până la 18 luni se recomandă o doză de 400UI- 800UI/zi, tot timpul anului, iar după această vârstă până la sfârșitul perioadei de creștere – 500UI/zi doar în perioadele reci (de toamna până primăvară).

Ce grupuri de copii ar trebui să ia vitamina D3 - Ostart® D3 2000UI:

Copiii și adolescenții aflați în perioada de creștere accelerată;
Copiii cu imunitate scăzută;
Bebelușii/copiii alăptați;
Toți copiii, în sezonul rece când organismul nu poate să producă și să acopere necesarul de vitamina D;
Copiii sportivi și cei cu activitate fizică intensă;
Copiii care evita expunerea la soare sau folosesc produse pentru protecție solară cu FPS peste 30.

Ostart® D3 2000UI - Un puf conține 50 micrograme (2000 UI) colecalciferol (1000 din DZR/VNR*). - *Valoarea Nutriționala de Referință conform Reg. UE 1169/2011.)

Mai multe despre Ostart® D3 2000UI și Ostart® D3 4000UI spray sublingual

Despre imunitate

15 alimente care stimuleaza imunitatea

5 modalitati usoare de a stimula imunitatea copiilor

Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim

Cafea cu ulei de nuca de cocos: sau cadoul zilnic de energie si imunitate

Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

Autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Stefana Zamfir, medic pediatru
Realizat cu sprijinul Fiterman Pharma. Toate drepturile rezervate 2021

referinte

1 Vitamin D and the Immune System
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3166406/

2 Vitamin D regulation of the immune system and its implications for COVID-19: A mini review
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/20503121211014073

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vitamine

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII