Bebe a căzut de pe canapea: a doua sperietură din viața de mămică - jurnal de mami de bebe scump

Bebe a cazut de pe canapea, a doua sperietura din viata de mamica - jurnal de mami de bebe scump

Bebe a căzut de pe canapea: a doua sperietură din viața de mămică - jurnal de mami de bebe scump

Era dimineata in jur de ora 9:30 si mă pregateam să incep o frumoasa zi, aveam planuri să mergem in parc si să descoperim noi activităti interesante. Insa avea sa NU fie asa cum mi-am inchipuit...

M-am uitat la bebe Matei cand am decojit banana - statea pe burtică cu manutele intinse uitându-se la o jucarie care canta. Intr-o fractiune de secundă s-a rostogolit cu avânt in picioare caci acum se ridica si merge de-a busilea si a cazut jos printre pernele puse ca protectie. L-am vazut dar prea tarziu pentru a-l prinde caci pana sa intind mana dupa el si sa fug...era cazut pe spate jos langa canapea. Am avut  si un gram de noroc daca pot să il numesc asa, caci a cazut pe covorul pufos, iar distanta este de circa 45 cm pana la podea. A inceput să plangă si am simtit cum mi se taie iar respiratia si picioarele se fac moi de la jumatate,caci mai trecusem prin ceva asemanator sau mult mai grav si mă gandeam cum de mi se pot întampla mie si copilului meu toate...

veti citi
Intr-o fractiune de secundă Matei a cazut de pe canapea, a doua sperietură din viata de mămică!
Bebe a inceput să plangă si am simtit cum mi se taie iar respiratia si picioarele se fac moi de la jumatate...
M-am speriat groaznic si nu mai vreau să trec prin asa ceva.


Intr-o fractiune de secundă Matei a cazut de pe canapea, a doua sperietură din viata de mămică!

Nimeni nu isi doreste asa ceva pentru propriul copil, iar a crede ca asa ceva se intampla unei mame care nu este destul de protectivă se insală ! Uneori lucrurile se întamplă oricat de multă atentie si grijă ai avea.

Era dimineata in jur de ora 9:30 si mă pregateam să incep o frumoasa zi, aveam planuri să mergem in parc si să descoperim noi activităti interesante. Insa avea sa NU fie asa cum mi-am inchipuit.

Ne-am trezit de dimineată si l-am pregatit pe Matei asa cum fac mereu cu ritualul de dimineata> toaletat gurita, schimbat pampers, schimbat hainute, urmând sa ne mutăm in camera de zi amandoi.

Ma pregateam sa ii dau putină banană pe razătoare si să ii amestec cu putin iaurt din zer natural (pe care m- am străduit să il fac in casă cu două zile in urmă), cat să se incalzeasca pană să pape bebe. M-am uitat la el cand am decojit banana si statea pe burtică cu manutele intinse uitându-se la o jucarie care canta. Intr-o fractiune de secundă s-a rostogolit cu avânt in picioare caci acum se ridica si merge de a busilea si a cazut jos printre pernele puse ca protectie. L-am vazut dar prea tarziu pentru a-l prinde caci pana sa intind mana dupa el si sa fug...era cazut pe spate jos langa canapea. Am avut  si un gram de noroc daca pot să il numesc asa, caci a cazut pe covorul pufos, iar distanta este de circa 45 cm pana la podea.

Bebe a inceput să plangă si am simtit cum mi se taie iar respiratia si picioarele se fac moi de la jumatate...

A inceput să plangă si am simtit cum mi se taie iar respiratia si picioarele se fac moi de la jumatate,caci mai trecusem prin ceva asemanator sau mult mai grav si mă gandeam cum de mi se pot întampla mie si copilului meu toate...

L-am luat in brate si l-am linistit si pe el si pe mine. Nu a plans mult in jur de 5 minute apoi a inceput să râdă la mine  cu ochii umeziti de la lacrimile curse pe obraz. I-am dat o guriță de apă si l-am dezbracat complet pentru a ma asigura ca este bine si ca nu si a fracturat sau luxat ceva, m -am uitat la cap să vad dacă prezintă vreo echimoză sau hematom care de regulă  apar la nivelul capului imediat dupa cadere, nu este un semn de gravitate in sine, decat daca este insotit si de alte simptome in 48 de ore dupa incident determinate de cresterea presiunii intracraniene prin hemoragia intracraniana: pierderea starii de constienta, varsaturi, convulsii,  paloare pronuntata, agitatie sau agitatie alternata cu letargie, somnolenta, strabism, paralizii sau multe alte simptome mult mai grave.

L-am inspectat din toate punctele de vedere. Nu avea nimic la capușor vizibil - cucui sau hematom ori echimoză ceva, dar tot l-am frecat usor cu mana pe capuț 15 min cat sa fiu sigură ca nu apare nimic ulterior. I-am facut cateva exercitii de kinetoterapie să vad daca plange sau reactionează dureros, dacă il ating sau ii flexez piciorusele sau manutele, insă nimic zâmbea si se uita curios la mine. Abdomenul era suplu iar inghinal era normal.

Am sunat pediatrul si i-am povestit cele întâmplate si m-a linistit putin, spunându mi ca s-au întamplat si la case mai mari si la ce să fiu atentă 48 de ore după cazatură la simptomatologia specifică neurologică si anume:  vărsături, paloare, culoarea buzelor si a pielii..daca este normala si nu varsa, se considera ca o leziune cerebrala este putin probabila (si, din fericire, acesta este cazul in majoritatea situatiilor), dar cel mult este un episod fără urmări deoarece distanta a fost mică iar planul pe care a cazut era moale si pufos din cauza covorului.

I-am explicat ca i-am pus tot felul de perne de protectie si că intr-o secundă a cazut printre ele. Am fost să il examineze clinic si  la spital deoarece ochiul unui pediatru isi spune cuvantul dar Matei era fericit fară alte consecinte după traumatismul avut.

Apoi am fost in parc si ne-am continuat activitatile de zi cu zi, fara modificari majore in programul nostru de zi cu zi.

M-am speriat groaznic si nu mai vreau să trec prin asa ceva.

Doamna doctor a spus că a fost un traumatism minor si am trecut si peste cele 48 de ore fară  alte complicatii.

Sunt linistită ca Matei nu a avut nimic si incerc pe cat posibil sa nu ma mai deplasez fara el. Uneori, in timpul zilei - il pun in carucior si mai fac una alta prin casă. Tarcul nu este o variantă deoarece Matei s-a lovit de 2 ori la guriță in țarcul vecinei care a cumparar un țarc pentru fetița ei,crezand ca este o solutie de siguranta...

Astept sa vina vara si să il pot lasa sa exploreze pe covor, pe pernuță, pe podea  toată casa! Inevitabil sunt multe încercari in viata de mamică, oricat ne-am fi propus să fim fara de pacat si să le facem pe toate perfect.

Ne bucuram ca Matei a trecut peste acest episod nefericit si nu a avut nimic. Poate doar panica mea a fost dusă la extrem, dar ce mama nu ar fi facut la fel?

Indicat ar fi sa evitam aceste cazaturi si să stam după ei cat sunt mici iar daca s-a întamplat si la voi - atunci trebuie sa luam masuri suplimentare de protectie si să fim atenti la noile lor abilităti de a se arunca pe burtă, a se rostogoli sau cine stie ce au ei in capusorul lor de a face  - pentru a evita astfel de situatii.

Matei este bine si am trecut bine peste episodul acesta nefericit cu care s-au confruntat si alte mamici mai ales la această varstă cand sugarii învată să faca tot felul de giumbușlucuri. Ne continuam dezvoltarea si noile abilitati învatate cu mult mai multă atentie si ochii in patru.

Inca putin si ne facem copiii mari care se vor distra prin parc, prieteni si noi descoperiri.

Citeste si Febra copilului: cand este momentul sa te ingrijorezi si cand nu - DIAGRAMA

Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si

La 7 luni inca o victorie: l-am invatat pe bebe sa bea singur apă - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Botezul in plina pandemie. De la ce am visat, la realitate - dar bine ca nu a fost online - jurnal de mami de bebe scump

Copilul meu mai ramai putin mic. Scrisoarea mea pentru zilele grele din viitor - jurnal de mami de bebe scump

Dupa experienta traumatizanta anterioara am ales un abonament la Medicover - pentru ca orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau

Bebe a facut panaritiu - ai grija cum tai unghiutele bebelusului tau

Am trait socul vietii de frica. Bebe s-a inecat cu lapte matern si nu mai respira - jurnal de mami de bebe

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII