Mami tu iți cunoști copilul cel mai bine. Fii atentă la NUANȚELE de dezvoltare ale bebelușului tău: urmărește aceste semne

Mami tu iti cunosti copilul cel mai bine. Fii atenta la nuantele de dezvoltare ale bebelusului tau: urmareste aceste semne

Mami tu iți cunoști copilul cel mai bine. Fii atentă la NUANȚELE de dezvoltare ale bebelușului tău: urmărește aceste semne

Mami tu iți cunoști copilul cel mai bine. De fiecare dată cand ai o îngrijorare legată de dezvoltarea bebeluşului tau - indiferent dacă ti se pare ca are febra sau ţi se pare câ rămâne în urmă cu unele parti ale dezvoltarii motorice sau dacă a uitat o aptitudine pe care părea că o stâpâneşte, sau doar pentru că ai o senzaţie sâcâitoare in cap că ceva nu este tocmai în ordine, nu te sfii să întrebi medicul.

Experții în dezvoltare infantilă consideră că mămicile (și chiar si tăticii implicati) nu sunt doar cei mai buni avocati ai copiilor, dar pot avea chiar un rol ESENȚIAL în diagnosticarea timpurie a problemelor de dezvoltare precum autismul.

Diagnosticul timpuriu al unor afectiuni poate însemna intervenţii la timp, care au o contribuţie majoră la dezvoltarea pe termen lung a unui copil cu autism sau alta afectiune de dezvoltare. Planifica mai jos o consultatie online cu medici recomandați de Desprecopii.com

veti citi

Mami, tu iți cunoşti copilul cel mai bine
Nu te sfii să întrebi medicul pediatru
Dacă observi că bebelușul tău...
Planifică o consultație online cu medici recomandați de Desprecopii.com

Mami, tu iți cunoşti copilul cel mai bine

Nici o mamica nu este pregatita de la inceput pentru aceasta provocare imensa - aceea de a fi mama de bebe. Evident, nu exista scoli sau diplome in dezvoltarea bebelusilor (iar bebelusii vin fara manual de folosire) - dar exista ceva special care nici macar nu poate fi invatat... pentru se simte. Este instinctul de a fi mama copilului tau.

Pana si expertii pediatri sunt de acord ca instinctul unei mame este ceva special. Spre deosebire de medicul pediatru, care de obicei îl vede pe bebe poate o data pe luna sau chiar mai rar - si care între timp consultă sute de alţi bebeluşi, tu îl vezi zilnic. Tu mami, petreci mai mult timp decât oricine altcineva interacţionând cu bebelusul tau - aşa câ probabil observi nuanţe în dezvoltarea sa pe care altii nu Ie percep.

mami stie cel mai bine

Nu te sfii să întrebi medicul pediatru

De fiecare data cand ai o îngrijorare legată de dezvoltarea bebeluşului tau - indiferent dacă ţi se pare câ rămâne în urmă cu unele parti ale dezvoltarii motorice sau dacă a uitat o aptitudine pe care părea că o stâpâneşte, sau doar pentru că ai o senzaţie sâcâitoare in cap că ceva nu este tocmai în ordine, nu te sfii sa întrebi medicul.

Expertii în dezvoltare infantilă considerâ că mamicile (si chiar taticii) nu sunt doar cei mai buni avocati ai copiilor, dar pot avea chiar un rol esenţial în diagnosticarea timpurie a problemelor de dezvoltare precum autismul. Diagnosticul timpuriu al unor afectiuni poate însemna intervenţii la timp, care au o contribuţie majoră la dezvokarea pe termen lung a unui copil cu autism sau alta afectiune de dezvoltare.

Citeste Bebelușul meu are autism? Cât de devreme se manifestă simptomele de autism? - iată ce trebuie să știi

Pentru a ajuta parintii sa îşi ajute bebelusii sa creasca sanatos, medicii peditri au stabilit o serie de repere generale în dezvoltare care trebuie luate în considerare încâ din primele 9 luni. In timpul controalelor de rutină, pediatrul va evalua aceste repere.

Dacă observi că bebelușul tău...

Dar dacă observi că bebeluşul tău, care are aproape un an,

- nu scoate nici un sunet, sau nici un cuvant,

- nu zâmbeşte sau nu gesticulează,

- nu stabileşte şi nu păstrează contactul vizual,

- nu arata cu degetul sau nu foloseşte alte gesturi pentru a-şi satisface nevoile,

- nu îi plac jocurile sociale precum cucu-bau,

- nu reacţionează când îl strigi pe nume sau

- nu priveste atunci când îi arăţi ceva,

informează medicul.

Planifică o consultație online cu medici recomandați de Desprecopii.com

S-ar putea să nu fie nimic în neregulă. Dar evaluarile ulterioare şi recomandarea de a consulta un specialist te pot ajuta sa îţi dai seama daca este cazul sâ te îngrijorezi sau NU. Mai jos, poti sa iti programezi o consultatie online - cu medici recomandati de Desprecopii:

 

► Citeste in continuare 17 momente pe care doar mama unui bebe nou-nascut le poate intelege

Despre mamicile incepatoare si greutatile inceputului, mai poti citi

Nasterea unei mame. Greutatile inceputului meseriei de mama

Mamica de bebelus: Visand la somnul cel odihnitor de altadata...

Depresia postnatala

Mama de bebelus: scene din viata zilnica ilustrate in desene care spun totul

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII