Caietul emoțiilor - așa îți înveți copilul să își descopere emoțiile

Caietul emotiilor - asa iti inveti copilul sa isi descopere emotiile

Caietul emoțiilor - așa îți înveți copilul să își descopere emoțiile

Perceperea emoțiilor reprezintă un aspect de bază al inteligenței emoționale, deoarece face posibilă orice altă prelucrare a informațiilor emoționale. Utilizarea emoțiilor – capacitatea de a valorifica emoțiile pentru a facilita diverse activități cognitive, cum ar fi gândirea și rezolvarea problemelor.

⇒ Învață-ți copilul să își recunoască mai bine emoțiile. Creați împreună un "caiet al emoțiilor".

Vei citi:
Emoțiile sunt baza inteligenței emoționale
Caietul emoțiilor
Cum poti contribui la succesul scolar al copilului tau
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Emoțiile sunt baza inteligenței emoționale

Învață-ți copilul să își recunoască mai bine emoțiile. Creați împreună un "caiet al emoțiilor".

Lipiți împreună acolo diverse imagini decupate din reviste și fotografii ce ilustrează emoții: tristețe, fericire, mândrie, frică...

Caietul emoțiilor

Discută cu copilul despre momentele în care a experimentat diferite emoții: fericire, tristețe, frustrare sau spaimă. Discutați despre modalități prin care îl ajuți să se simtă mai bine și să observe modul în care comportamentul lui îi afectează pe alții. Gândiți-vă la modalități prin care împreună puteți ajuta oamenii să se simtă bine, cum ar fi crearea unei felicitări.

Creați caietul cu sentimente și împreună desenați o persoană lângă fiecare cuvânt a cărei față arată acel sentiment. Amintește-i copilului că deseori poți să-ți dai seama cum se simte cineva privindu-i fața și indiciile corporale, cum ar fi un zâmbet, umerii cocoșați sau sprâncenele încruntate.

Parcurgeți caietul împreună și gândiți-vă la povești pentru fiecare cuvânt emoțional. Întresbă-l: „De ce crezi că această persoană este fericită?” și „De ce crezi că această persoană se simte tristă. Ce ai putea face pentru a o face să se simtă mai bine?”

De asemenea, puteți să desenați sau să decupați fețe din reviste, să le lipiți pe bucăți mici de hârtie și să scrieți numele unei emoții lângă fiecare imagine. Pune imaginile într-un bol și pune copilul să aleagă o poză! Ghici care este senzația, apoi imită!

Cum poti contribui la succesul scolar al copilului tau

Rolul pe care îl au părinții în realizarea succesului copilului diferă în funcție de diverși factori:
El variază în funcție de vârsta celui mic, de competențele specializate ale părinților, de aptitudinile lor de relaționare cu copilul, de propria lor concepție despre educație și învățătură, de capacitatea lor de empatie și, în cele din urmă, de instinctul lor. Mulți părinți lipsiți de orice pregătire formală în domeniul pedagogiei / psihologiei copilului fac, cu toate acestea, exact lucrurile de care copilul are nevoie datorită a ceea ce am putea numi instinct.

Părintele știe, pur și simplu, ce e bine pentru copil și pune în practică convingerile sale pentru a-i înlesni acestuia succesul. Iata sfaturile unei mamici dar si profesoare - de la Desprecopii.

Despre succesul la scoala a copilului, merita citit si: 

6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau
Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special
Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica
Copilul minune: strategii de educare si succes
10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala
Cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi
Importanta familiei in procesul de invatare 

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Toti parintii vor sa fie mandri de inteligenta copiilor lor, dar exista mai multe moduri in care un copil isi poate arata inteligenta. Din nefericire, nu fiecare tip de inteligenta este la fel de usor de recunoscut, si nu fiecare tip de inteligenta este la fel de rasplatit.

Aflarea stilului unic de invatare al copilului tau te poate ajuta sa-i dai recunoasterea de care are nevoie si sa te asiguri ca va profita la maxim de scoala si de viata.

Iata sfatul psihologilor de la Desprecopii.com despre modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare.

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII