Motiv de ceartă între părinți: Când ar trebui să tăiem părul bebelușului și tradiții ale diferitelor culturi

Motiv de cearta intre parinti: Cand ar trebui sa taiem parul bebelusului si traditii ale diferitelor culturi

Motiv de ceartă între părinți: Când ar trebui să tăiem părul bebelușului și tradiții ale diferitelor culturi

De ce apare aceasta ceartă între părinți: părul unor copii crește rapid și, cu toate că un părinte s-ar putea să se ferească de foarfece sau de a face orice pentru a schimba aspectul natural al copilului, lungimea părului poate deveni un motiv de ceartă.

vei citi:
Motiv de ceartă între părinți - tunsul
Sfat pentru a pune capăt disputei
Tradiții diferite pentru prima tunsoare a bebelușului

Motiv de ceartă între părinți - tunsul

De ce apare aceasta ceartă între părinți: părul unor copii crește rapid și, cu toate că un părinte s-ar putea să se ferească de foarfece sau de a face orice pentru a schimba aspectul natural al copilului, lungimea părului poate deveni un motiv de ceartă.

Sfat pentru a pune capăt disputei

Părinții trebuie să-și descopere valorile și să negocieze dintr-o perspectivă informată. Uneori, lucrurile sunt făcute într-un anumit fel, pentru că așa am fost crescuți.

Culturi diferite au tradiții diferite pentru prima tunsoare a bebelușului

Pentru hinduși, prima tunsoare face parte dintr-o serie de ritualuri de curățare, cunoscute sub numele de saṃskāras. Părul unui copil este văzut negativ, deoarece poate purta trăsături nedorite din viețile anterioare. Băieții hinduși au prima tunsoare - de obicei un ras complet - în lunile impare sau în primul sau al treilea an. Pentru fetele hinduse, prima tunsoare are loc de obicei în jur de 11 luni și nu implică tunsul drastic (rasul pe cap). În ambele cazuri, familiile merg de obicei la un templu pentru ceremonie, ceea ce înseamnă puritate și un viitor de bun augur.

Bebelușii mongoli, în funcție de anul lunar, se tund pentru prima dată între 2 și 5 ani. În cadrul unei ceremonii, membrii familiei și oaspeții taie pe rând o bucată din părul copiilor și le oferă urări – cum ar fi „Să ai o viață fericită și sănătoasă” – jucării și bani.

În familiile evreiești ortodoxe, bebelușii nu se tund pentru prima dată până când împlinesc 3 ani, într-o ceremonie cunoscută sub numele de upsherin (Yiddish).

În tradiția polineziană, ceremonia de tunsoare este practic o petrecere, în care copiii stau pe scaune și sunt acoperiți cu pilote speciale cunoscute sub numele de tīvaevae, bani și cadouri.

Părinții chinezi așteaptă doar o lună. Ceremonia de tuns este cunoscută ca o tunsoare pentru „noroc”, deoarece cu mulți ani în urmă bebelușii chinezi aveau o rată mare a mortalității. Roșul, care înseamnă noroc în cultura chineză, joacă un rol important în prima ceremonie a tunsului – sunt prezente o mulțime de alimente roșii, iar bebelușii poartă adesea o pălărie roșie după tunsoare. În timp ce unii bebeluși au capul bărbierit, mulți părinți aleg pur și simplu să le ofere copiilor doar o mică tunsoare.

Pentru nativii americani, părul lung este un simbol al maturității și, prin urmare, multe triburi se abțin de la tunsori, cu excepția cazului în care cineva este în doliu. Tribul Apache, totuși, adoptă o abordare diferită și ține o ceremonie a tunsului în fiecare primăvară. Tunsoarea încurajează sănătatea și succesul, și este adesea însoțită de o mică sărbătoare.

Bebelușii musulmani sunt tunși pentru prima dată la doar 7 zile după ce s-au născut. Părul este bărbierit pentru a arăta că el sau ea este complet curățat și, astfel, gata să înceapă viața ca musulman. De obicei, părul este cântărit și valoarea lui este donată unei organizații de caritate. Dacă părul nu este prea mult, familiile pot face pur și simplu o mică donație.

Mai multe despre alt motiv de cearta intre parinti: Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem?

Prima tunsoare: între lacrimi și oftaturi sentimentale

Prima tunsoare a bebelusului vine inevitabil cu o schimbare de imagine, cateva lacrimi din partea copilului si niste oftaturi sentimentale din partea mamicii. Si gata, s-au dus buclele de bebelus ...

Iata niste sfaturi utile din partea unor mamici care si-au dus puiul la prima tunsoare si au exerimentat acele lacrimi si frici...

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com (c)2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII