Ce alegem: Lapte de vacă sau lapte de migdale - pro și contra

Ce alegem -  Lapte de vaca sau lapte de migdale - pro si contra

Ce alegem: Lapte de vacă sau lapte de migdale - pro și contra

In ultima vreme se vorbeste tot mai des despre laptele de migdale. Dar ce este laptele de migdale? Laptele de migdale este ideal pentru persoanele care preferă o alimentație vegană și doresc mai puține calorii, dar laptele obișnuit, integral, este mai eficient pentru întărirea oaselor.

Laptele de migdale este unul dintre cele mai populare tipuri de lapte pe bază de plante, pe care le poți găsi. Este sănătos și hrănitor, are o aromă cremoasă, de nucă. Recent, laptele de migdale a crescut în popularitate în rândul persoanelor care preferă opțiunile fără lactate. Este bogat în nutrienți, antioxidanți, vitamine și nu are colesterol.

Vei citi:
Lapte integral versus lapte de migdale
Cum să faci lapte de migdale acasă
De ce este bun laptele de migdale pentru mine?
Dezavantajele laptelui de migdale

Lapte integral versus lapte de migdale

Majoritatea oamenilor consideră că laptele de migdale este mai sănătos decât laptele integral. Ambele au compoziții diferite și procente diferite de nutrienți și vitamine, dar principala diferență dintre ele este că laptele de migdale are mai puține calorii decât laptele obișnuit.

Laptele de migdale se prepară prin amestecarea migdalelor cu apă și apoi scurgerea amestecului pentru a îndepărta solidele. Mulți producători de lapte de migdale adaugă suplimente acestuia pentru a se potrivi cu nivelurile de nutrienți ale laptelui obișnuit. Unii adaugă și zahăr pentru aromă. Dacă vrei să eviți zahărul, nu uita să verifici eticheta produsului pe care îl cumperi.

Cum să faci lapte de migdale acasă

Iată rețeta pentru lapte de migdale:

 Înmoaie 1 cană de migdale în apă rece peste noapte.
 A doua zi, scurge apa și clătește-le bine.
 Într-un blender, adaugă migdalele înmuiate și 3 căni de apă.
 Se amestecă timp de 4-5 minute la viteză mare.
 Se filtrează apoi printr-un tifon.

De ce este bun laptele de migdale pentru mine?

Laptele de migdale este vegan și este complet diferit de laptele integral, deoarece ambele au origini diferite. Iată care sunt beneficiile laptelui de migdale.

Laptele de migdale nu are lactoză

Laptele de migdale nu conține lactoză. Principalul motiv pentru care mulți oameni evită laptele obișnuit este intoleranța la lactoză. Aceasta este o afecțiune în care oamenilor le lipsește enzima lactază, care este responsabilă pentru digerarea lactozei prezente în produsele lactate, ducând la diaree și balonare. Prin urmare, laptele de migdale este o alternativă excelentă.

Laptele de migdale are un conținut scăzut de calorii și ajută la pierderea în greutate

Migdalele sunt în mod natural un aliment caloric, dar datorită modului în care este procesat laptele de migdale, în produsul final sunt prezente foarte puține calorii. Laptele obișnuit conține cu 70-80% mai multe calorii decât laptele de migdale. 240 ml de lapte de migdale conțin doar 30-35 de calorii, dar aceeași cantitate de lapte integral conține 150 de calorii.

De asemenea, are un conținut scăzut de zaharuri, având doar 2-3 grame de zahăr per cană de lapte de migdale. Dacă înlocuiești laptele integral cu cel de migdale, acesta va reduce aportul de calorii și, în cele din urmă, va duce la o pierdere mai rapidă în greutate.

Laptele de migdale este în întregime pe bază de plante

Laptele de migdale este pe bază de plante și puține opțiuni sunt disponibile pe piață pentru persoanele care urmează o alimentație vegană. Acesta este, de asemenea, principalul motiv pentru popularitatea sa.

Laptele de migdale este bogat în vitamina E

Laptele de migdale conține cantități mari de vitamina E, care este esențială pentru multe funcții ale corpului. Migdalele vin deja încărcate cu vitamina E, dar unii producători adaugă mai multă. Vitamina E are o varietate de beneficii, cum ar fi:

 Este benefică pentru sănătatea ochilor.
 Ajută la protejarea organismului împotriva bolilor precum accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și cancerul.
 Îmbunătățește performanța creierului.
 Poate reduce riscul bolii Alzheimer.
 Lupta împotriva inflamației
 Conține mai puțin fosfor și potasiu.

Laptele de migdale este o opțiune bună pentru bolnavii de rinichi, deoarece au nevoie de alimente cu niveluri reduse de fosfor și potasiu. Laptele obișnuit conține mult fosfor și potasiu, ceea ce poate duce la formarea de pietre la rinichi.

Dezavantajele laptelui de migdale

Laptele de migdale este sărac în calciu în comparație cu laptele integral.

Laptele obișnuit este bogat în calciu și este o sursă bună pentru persoanele de orice vârstă. Laptele de migdale conține doar 7% din necesarul zilnic de calciu al organismului per porție. Producătorii adaugă adesea un plus de calciu în laptele de migdale.

Laptele de migdale are mai puțină vitamina D

Vitamina D este un nutrient esențial pentru întărirea oaselor, iar laptele de migdale nu conține prea mult. Este adesea adăugat artificial în timpul producției. În schimb, laptele obișnuit este bogat în vitamina D.

Ca idee de final, atât laptele de migdale, cât și laptele integral au avantajele și dezavantajele lor. Laptele de migdale este ideal pentru persoanele care preferă o alimentație vegană și doresc mai puține calorii, dar laptele obișnuit este mai eficient la întărirea oaselor în timpul copilăriei.

Avem informatii si recomandari despre necesarul de vitamine al copiilor de la Academia Americana de Pediatrie si Institutul de Sanatate Publica din Marea Britanie.

Despre alimentatia sanatoasa, merita citit si:

10 aditivi alimentari care trebuie evitati
5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare
Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!
20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele
Iata 6 lucruri importante de stiut despre toxiinfectia alimentara.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c)2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII