Greșeli când vrei să concepi un bebe: nu ai relații sexuale anterioare ovulației

Greseli cand vrei sa concepi un bebe: nu ai relatii sexuale anterioare ovulatiei

Greșeli când vrei să concepi un bebe: nu ai relații sexuale anterioare ovulației

Cuplurile care doresc sa conceapa un bebe fac greșeala de a crede că relațiile sexuale anterioare ovulației pot termina „spermatozoizii buni”, fără a lăsa suficienți pentru ziua ovulației. Rețineți: spermatozoizii au o durată de viață de trei până la cinci zile, ceea ce înseamnă că puteți concepe chiar dacă actul sexual are loc în zilele anterioare ovulației.

Sfat pentru a evita această greșeală: actul sexual trebuie sa aibă loc în mod regulat, deoarece va ajuta la îmbunătățirea calității și producției de spermă.

Vei citi:
Recomandarea: relații sexuale cu cel puțin 3 zile înainte de ovulație
Dar de unde știi când ești pe cale să ovulezi?
Greșeli când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă

Recomandarea: relații sexuale cu cel puțin 3 zile înainte de ovulație

În timp ce majoritatea femeilor știu că trebuie să ovuleze pentru a rămâne însărcinate, multe nu realizează că a aștepta ca acest lucru să se întâmple înainte de a face sex, le face să ocolească perioada lor cea mai fertilă.

După ovulație, un ovul este viabil doar pentru aproximativ 24 de ore -- așa că, dacă aștepți până când ovulezi pentru a avea un act sexual, sunt șanse să pierzi ocazia de a rămâne însărcinată în acea lună. Dar spermatozoizii pot trăi în tractul reproducător până la 72 de ore - de aceea medicii spun că a face sex cu cel puțin 3 zile înainte de ovulație crește dramatic șansele de concepție.

"Începe să ai relații sexuale cu 5 zile înainte de a ovula - în acest fel, chiar dacă nu calculezi exact ovulația cu o zi sau două, bazele sunt încă acoperite. Este mai bine să faci sex mai devreme, decât prea târziu." spune Sharon Winer, MD, medic obstetrician la Centrul Medical Cedars Sinai din Los Angeles.

Într-adevăr, un studiu de 10 ani, publicat în New England Journal of Medicine în 1997, a constatat că întreținerea relațiilor sexuale începând cu 6 zile înainte de ovulație este cea mai favorabilă pentru obținerea concepției. În același studiu, nicio sarcină nu a avut loc când relațiile sexuale au avut loc la 24 de ore după ovulație.

Dar de unde știi când ești pe cale să ovulezi?

Goldstein spune pentru WebMD că ar trebui să păstrezi un calendar menstrual precis, urmărind menstruația timp de cel puțin două sau trei luni înainte de momentul în care vrei să rămâi însărcinată.

Ovulația are loc cu 14 zile înainte de menstruație, așa că trebuie să păstrezi un calendar precis timp de câteva luni – iar prima zi este întotdeauna prima zi de sângerare. Dacă ciclul tău este neregulat, între 26 și 29 de zile, de exemplu, atunci probabil că ovulezi undeva între ziua 12 și ziua 15. În acest caz, ia în considerare să faci sex din ziua 9 până în ziua 16.

Dacă faci sex o dată la două zile, începe în ziua 9, apoi pe 11, 13, 15 și 16 pentru cea mai mare probabilitate de concepție.

Deoarece o creștere a temperaturii corpului se corelează și cu ovulația, multe cupluri folosesc temperatura bazală pentru a le ghida către momentul potrivit al concepției. Cu toate acestea, experții avertizează că majoritatea nu folosesc informațiile corect și, de asemenea, ajung să rateze șansa de concepție.

Greșeala nr. 1 când vreți să concepeți un bebe: contacte sexuale neregulate
Greșeala nr. 2 când vreți să concepeți un bebe: prea multă intimitate fizică

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

Greșeli când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă

Multe cupluri nu sunt conștiente de cel mai bun moment pentru relațiile intime: iar acesta este cu trei până la cinci zile înainte de ovulație și în ziua ovulației. A avea contact sexual în această perioadă va îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.
Mai departe>>

Forumul aspirantelor la meseria de mamica

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII