Sosirea bunicului - o pacoste - PODCAST

Sosirea bunicului - o pacoste - PODCAST

Sosirea bunicului - o pacoste - PODCAST

Într-o seară sună telefonul. E bunicul care, entuziasmat peste masură, ne anunță că vine în oraș să se opereze la ureche, că în sfârșit a găsit medicul, timp și pentru el, și că o sa stea la noi cateva zile dacă binevoim să-l gazduim. Veselia din glasul lui nu trăda teama unui om care se pregatește să simtă bisturiul, cât bucuria de a scăpa de acasă, implicit de gura bunicii care bodogăne, citez: "ca o vuvuzelă".

 

Vei citi:
Adormitul Maicii Domnului
Atenție, aterizează bunicul!
Tezaur folcloric în sufragerie
Pe o ureche intră, pe alta iese
Alo, se aude?

Adormitul Maicii Domnului

Stabilim coordonatele. Bunicul va veni cu trenul, urmând ca eu să-l iau cu mașina de la gară. Aterizarea seniorului trebuia să se întâmple la ora 13. Iată că vine și ziua cea mare când pâșesc pe peron așteptând să sosească. Se face 13, trenul ajunge, însă nu coboară nici un bunic. Aștept. Timpul trece. Scot telefonul să-l sun să văd ce s-o fi întâmplat, dar nu raspunde. Atunci zic să o sun pe bunica să aflu nu care cumva omul să-și fi schimbat planurile. Bunica în schimb imi confirmă că bunicul a plecat cu trenul spre noi așa cum ne-am înțeles. Între timp trenul pleacă din gară. Îl sun din nou pe bunic, care de data asta răspunde, însă cu vocea unui proaspăt trezit:

- Am adormit, bine că m-ai sunat că altfel cine știe unde coboram...
Zic: Păi trenul a fost deja în gară!
La care el pe un ton foarte cald și calm spune:
- No, nu-i bai. Cobor la următoarea, că doară n-o fi la capătul pământului.

Atenție, aterizează bunicul!

Fug repede la doamna de la informații de unde aflu că următoarea oprire e la 50 de kilometri distanță. Sar în mașină și pornesc în urmărirea trenului nu înainte de a-l suna pe bunic ca să fiu sigur că nu mai adoarme și încep să-l țin la povești. Evident că era prea frumos ca planul să funcționeze așa că după numai 10 minute de sporovăială, bateria bunicului cedează, el uitând să-mi spună că "vezi că mi se descar"...

Ajung în gară. Fug la doamna de la informații care îmi spune că trenul încă n-a ajuns, deci sunt în grafic. De data asta n-am cum să-l ratez. De pe peron aud cum doamna anunță sosirea trenului Intercity. Acesta oprește, un controlor deschide ușa și într-o fracțiune de secundă un ditamai geamantanul se prăbuștește, iar imediat după el zboară și bunicul. Fug spre el să văd să nu se fi lovit, iar o împuțiciune îmi desfundă pe loc sinusurile. Bunicul slavă Domnului n-a pățit nimic, însa nu același lucru pot să-l spun și despre borcanul cu varză murată pe care la plecare bunica l-a pus în geamantan.

Știți care e pluralul la sticlă? Dacă nu atunci vă spun eu, cioburi! Vedem pe peron o bancă liberă unde ne mutăm cu geamantanul pe care îl deschidem să descoperim avariile. Chiloți murați, pijama în oțet, practic tot ce era în interiorul geamantanului era varză. De cioburi nici nu mai zic. Curățăm cât putem urmele catastrofei și urcăm în mașină să pornim spre casă.

Tezaur folcloric în sufragerie

Ajungem în apartament, iar bunelului îi oferim camera de zi. Pregătim patul, punem așternuturi curate și îl învățăm cum să folosească telecomanda. El e fan muzică populară și cum nu aude tocmai bine, că doar de asta a și venit la oraș, ca să se opereze, să-și îmbunătățească auzul, bubuie tot blocul a doine, hore și balade. Seară după cină, ne retragem cu toții în camere lăsându-l pe bunicul cu televizorul pornit la un volum relativ decent.

În creierii nopții când somnul e mai dulce și doarme tot cartierul, simt o mână pe mine, deschid ochii, privesc, e bunicul. Îl întreb ce face și de ce nu doarme, speriat fiind ca nu cumva să-i fie rău sau ceva. Nici vorbă de vreo urgență clinică. Alta e problema. A văzut că dacă trimite sms la nu știu ce număr, în următoarele 5 minute, la o undiță comandată primește gratuit o tigaie, și uite așa toată lumea o să fie mulțumită. El că are undiță nouă, iar bunica pentru tigaie. Îl sfătuiesc să se culce că produsele alea nu-s de nici o treabă și mă întorc pe partea cealaltă spunându-i noapte bună.

Pe o ureche intră, pe alta iese

Evident bunicul n-a ascultat sfatul și a comandat nu una, ci două undițe, așa ca să fie sigur că ajunge comanda. Au ajuns ambele. Când a aflat ce achiziții a făcut bunicul, bunica a transmis scurt: să le trimită înapoi că altfel cu ele îl bat!

Alo, se aude?

L-am pregătit pe bunic de internare urmând să stea în spital câteva zile atât pentru un set de analize complet cât și pentru operație în sine. Precizez că deși am spălat pijamaua de 3 ori și am folosit aprope doi litri de balsam, mirosul de varză n-a ieșit complet din ea, astfel că medicul de fiecare dată când intra în salon primul lucru pe care-l rostea era: deschideți vă rog un geam! N-a fost nevoie de mult timp pentru ca bunicul să-și facă reputația cunoscută printre ceilalți pacienți, toți apelându-l cu: Domnul cu varza!

Operația a decurs bine urmând să mai stea în spital o zi pentru a fi sub supraveghere. Domnul chirurg când a venit prima oară să-l vadă după intervenție, bunicul l-a întrebat de la obraz cât îl costă toata distracția și cât trebuie să-i dea și anestezistului? Medicul, printre altele, doctor, profesor, conferențiar, director, bla, bla, bla, deci uns cu toate alifiile s-a uitat lung la el și a zis că e spital și nu spălătorie auto unde dai șpagă să ți-o curețe mai bine. Vizibil mirat că omul nu vrea șpagă, bunicul a plusat, citez: atunci dacă nu vreți bani, poate vreți o undiță sau o tigaie?

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori, iar in curand si tata de baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Jurnal de tătic, cu MIȘU - un podcast Desprecopii.com

Mișu e un tătic care face parenting modern. Iși petrece timp de calitate cu copiii și are tone de umor. Probabil că este cel mai preferat partener de joacă al copiilor săi. Ne bucuram că l-am convins pe Misu să iși inregistreze gandurile cu propria-i voce intr-o colectie faină de podcasturi de parenting in care poti asculta o sumedenie de probleme si situatii din viata unui tatic din Romania.

Va prezentam: Jurnal de tătic, cu MIȘU - un podcast Desprecopii.com

Pagina tatilor - actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII