Pot să alăptez dacă am diabet? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez daca am diabet? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Pot să alăptez dacă am diabet? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Alăptarea are multe beneficii dovedite pentru sănătate pentru mame și bebeluși, inclusiv pentru a ajuta la prevenirea diabetului.

Alăptarea este un proces simplu și natural care îl oferă bebelușului un avans la o viață mai sănătoasă. Chiar dacă ai diabet, poți și ar trebui să alăptezi timp de cel puțin șase luni.

Vei citi:
Beneficiile alăptării
Diabetul gestațional
Când ai diabet înainte de a rămâne însărcinată
După ce copilul tău se naște
Sfaturi de alăptare pentru mamele cu diabet
POT SA ALAPTEZ DACA? Alte intrebari la care trebuie sa stii raspunsul

Beneficiile alăptării

Bebelușii alăptați au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 1 și de a deveni supraponderali sau obezi mai târziu în viață, ceea ce este un factor de risc pentru diabetul de tip 2. De asemenea, sunt mai puțin probabil să aibă astm bronșic, eczeme, boli respiratorii, infecții ale urechii și alte probleme grave de sănătate.

Alăptarea poate, de asemenea, reduce riscul mamei de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, cancer de sân, cancer ovarian, osteoporoză și artrită, dar te poate ajuta să pierzi greutatea pe care ai acumulat-o în timpul sarcinii și să te recuperezi mai repede după naștere.

Diabetul gestațional

În timpul sarcinii târzii, unele femei dezvoltă niveluri prea mari de zahăr în sânge (glucoză din sânge) (hiperglicemie), chiar dacă nu au avut diabet înainte de a rămâne însărcinate. Dacă ai această afecțiune, numită diabet gestațional, ai un risc mai mare de diabet de tip 2 mai târziu în viață. Dar vestea bună este că alăptarea poate reduce acest risc, deoarece ajută corpul să proceseze mai bine glucoza și insulina.

Cât timp alăptezi vei scade riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Într-un studiu, alăptarea mai mult de două luni a redus riscul cu aproape jumătate. Alăptarea mai mult de cinci luni a scăzut și mai mult acest risc.

Unii bebeluși ale căror mame au diabet sau suferă de diabet gestațional, se nasc cu glicemie scăzută (hipoglicemie). Acest lucru nu înseamnă că au nevoie de suplimente de formulă sau nu pot fi alăptați. Scăderea zahărului din sânge la un sugar este adesea cel mai bine tratată prin alăptare și contact piele pe piele cu mama.

Mai multe despre - Diabetul gestațional: 14 intrebări esențiale și răspunsurile medicului

Când ai diabet înainte de a rămâne însărcinată

Dacă ai diabet (tip 1 sau tip 2), este important să consulți medicul înainte de a rămâne însărcinată. Diabetul gestațional necontrolat poate răni copilul. Așa că asigură-te că discuți cu medicul pentru a controla glicemia pe parcursul sarcinii.

Urmărește câți carbohidrați consumi. Lucrează cu un nutriționist dietetician pentru a face un plan alimentar echilibrat corect.

La diabetul de tip 1, este posibil să ai nevoie de mai puțină insulină la începutul sarcinii, dar apoi să ai nevoie rapid de mai multă în al doilea și începutul celui de-al treilea trimestru, din cauza modificărilor sensibilității corpului la insulină.

După ce copilul tău se naște

Diabetul gestațional poate fi un avertisment timpuriu că ești expusă riscului de diabet de tip 2 mai târziu în viață. Consultă medicul pentru a fi testată la una până la trei luni după nașterea copilului. Și ia măsuri pentru a reduce riscul: mănâncă sănătos, gestionează greutatea și fii mai activă.

Majoritatea medicamentelor pentru diabet, inclusiv insulina și metformina, sunt sigure de utilizat în timpul alăptării. Dar consultă medicul, deoarece cantitatea de insulină de care ai nevoie se poate modifica. Alăptarea poate face, de asemenea, puțin mai greu de prezis glicemia, așa că monitorizeaz-o îndeaproape.

Alăptarea este uneori mai dificilă decât crezi. Obținerea unui ajutor profesional poate ajuta, cum ar fi un consultant în alăptare.

Dacă nu poți alăpta, laptele formulă este, de asemenea, o alegere bună. Asigură-te că utilizezi o formulă pentru sugari preparată comercial în loc să o faci singură sau să folosești lapte cumpărat din magazin care provine de obicei de la vacă. Aceste formule sunt concepute pentru a furniza proteinele, zaharurile, grăsimile și vitaminele de care are nevoie bebelușul, la fel ca laptele matern.

În timp ce hrănirea cu formulă nu oferă toate beneficiile alăptării, cel mai important lucru este să hrănești copilul. Dacă la început ai probleme cu alăptarea sau nu produci suficient lapte, discută acest lucru cu obstetricienul sau cu un consultant în alăptare. Continuă să încerci în timp ce suplimentezi cu formulă. De asemenea, poți hrăni copilul cu lapte matern extras și probabil va trebui să extragi în mod regulat, dar merită.

Sfaturi de alăptare pentru mamele cu diabet

 Alăptează cât mai curând posibil după naștere.
 Contactul piele pe piele cu bebe și alăptarea sunt extrem de importante.
 Rămâi relaxată și ai răbdare până apare laptele.
 Ia o gustare înainte sau în timpul alăptării. Și păstrează ceva în apropiere pentru a crește rapid glicemia dacă este necesar.
 Asigură-te că bei multe lichide pentru a te menține hidratată.
 Verifică nivelul zahărului din sânge de fiecare dată, înainte și după alăptare.

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com (c) 2022
referinte - diabetes.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII