Consultatiile prenatale: trebuie sa mearga si viitorul tatic?

Consultatiile prenatale: trebuie sa mearga si viitorul tatic?

Consultatiile prenatale: trebuie sa mearga si viitorul tatic?

  • Cand viitorii parinti aud prima data bataile inimii copiluluilor, schimba intre ei o privire care spune ca este sunetul cel mai minunat pe care l-au auzit vreodata. Pregatiti-va si batistele la aceasta consultatie. Fiecare femeie are sentimente diferite despre frecventa cu care ar trebui sa o insoteasca partenerul la medic in timpul sarcinii, dar expertii sugereaza cuplurilor sa mearga macar la cateva consultatii impreuna.  Asta face ca sarcina sa devina mai reala pentru viitorul tatic si il ajuta sa inteleaga prin ce trece partenera lui.

     

- despre Consultatiile prenatale: trebuie sa mearga si viitorul tatic? - veti citi
Cu siguranta si tata vrea sa stie cum creste copilul sau
Vizita impreuna la ginecolog in timpul sarcinii este un semnal de unitate
La cate consultatii este necesara prezenta tatilor pentru a asigura un bun echilibru al cuplului?
Prima consultatie prenatala
Bataile inimii bebelusului
Ecografia integrala
Amniocenteza
Drama vesela cu hormoni
Ce anomalii pot fi detectate inainte de nastere?
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
Sarcina in 40 de saptamani, saptamana de saptamana
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pagina tatilor - actuali si viitori

Cu siguranta si tata vrea sa stie cum creste copilul sau

In timpul Odiseei Sarcinii, vizita la ginecolog este importanta si pentru viitorul tatic. Desigur, fiecare femeie are sentimente diferite despre frecventa cu care ar trebui sa o insoteasca partenerul la medic in timpul sarcinii, dar expertii sugereaza cuplurilor sa mearga macar la cateva consultatii impreuna. Iata de ce si, desigur, si sfatul de la Desprecopii :)

Vizita impreuna la ginecolog in timpul sarcinii este un semnal de unitate

Iata ce spune o mamica de la Desprecopii: doctor in medicina, ginecolog : In timpul primei mele sarcini, sotul meu si-a aranjat programul ca sa poata participa la toate controalele mele medicale. La al doilea copil, a reusit sa vina la multe consultatii. Insa la al treilea, a aparut numai la o ecografie si la nastere. Desi il tachinam in privinta atenuarii implicarii sale, am fost multumita de fiecare data. Mai cititi si: Testele prenatale: privire generala

O alta mamica de la Desprecopii ne-a spus ca prezenta sotului ei la toate controalele prenatale a facut-o mai puternica si i-a dat un sentiment de siguranta.

Fiecare femeie are sentimente diferite despre frecventa cu care ar trebui sa o insoteasca partenerul la medic in timpul sarcinii, dar expertii sugereaza cuplurilor sa mearga macar la cateva consultatii impreuna.  Asta face ca sarcina sa devina mai reala pentru viitorul tatic si il ajuta sa inteleaga prin ce trece partenera lui.

La cate consultatii este necesara prezenta tatilor pentru a asigura un bun echilibru al cuplului?

Sfatul medicilor de la Desprecopii.com este ca o data in timpul primului trimestru este OK.  o data in trimestrul al doilea si mai des pe masura ce sarcina se apropie de termen ...

Iata cateva posibilitati:

Prima consultatie prenatala

Acest control planifica cele noua luni pe care le aveti in fata. De asemenea, medicul sau moasa vor realiza un istoric al familiei; prezenta tatalui este utila pentru a putea raspunde la intrebari legate de mostenirea sa genetica.

Bataile inimii bebelusului (12 saptamani):

Cand viitorii parinti aud prima data bataile inimii copilului, schimba intre ei o privire care imi spune ca este sunetul cel mai minunat pe care l-au auzit vreodata. Pregatiti-va si batistele la aceasta consultatie. Cititi neaparat: Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului?

 Cititi sarcina pe saptamani: Saptamana 12 - Saptamana 18 -  Saptamana 19 -  Saptamana 20

Ecografia integrala (18-20 saptamani):

Pentru multi parinti, este prima imagine a copilului, in toata splendoarea sa. Exista si factorul incredere.  M-am bucurat tare mult ca sotul meu imi era alaturi pentru a se bucura cu mine ca totul este bine , spune Alina Petrescu din Targu-Mures.

Amniocenteza (15-18 saptamani):

Cele mai multe femei doresc sa le fie partenerul alaturi in acest moment - la acest test de sarcina  -  pentru a avea suportul lor moral  si pentru a le conduce acasa apoi.

 Cititi sarcina pe saptamani: Saptamana 15 - Saptamana 16 - Saptamana 17 -  Saptamana 18

Viitorul tata care are indoieli in legatura cu prezenta sa la consultatii ar trebui sa discute cu partenera despre asta pentru a se asigura ca ea nu se simte abandonata sau frustrata. Si ar trebui sa continue sa discute despre acest subiect  sentimentele ei s-ar putea schimba cu cat copilul devine mai  real .

Citeste neaparat si: Cum se transmit genele de la parinti

Drama vesela cu hormoni

Sotia are probleme cu hormonii. E insarcinata si e altfel decat cum o stiam eu.

E in saptamana a 32-a de sarcina si imi trimite in fiecare zi pe mail un articol de la Desprecopii.com care ma invata cat a crescut fiul meu, cum se misca, ce trebuie ea sa mance, ce vitamine sa luam si ce treburi sa mai fac in casa ...

Treburi da, pentru ca cei de la Desprecopii sunt in plina campanie de emancipare a femeilor gravide in Romania...citeste mai departe aici.

 

Ce anomalii pot fi detectate inainte de nastere?

Testele prenatale se fac pe un numar mare de femei insarcinate si indentifica un numar redus de de femei care au riscuri crescute pentru anume probleme.

Insa, multe viitoare mamici considera, in mod gresit - ca rezultatele 'normale' la testele prenatale dau certitudinea ca viitorul  copil va fi perfect.

Iata ce anomalii pot fi detectate in timpul sarcinii. 

Alte lecturi interesante :

Taticii de azi
10 surprize pentru noul tata
Când tatal este gelos pe noul nascut
Manualul tatalui incepator (sau cum am invatat sa nu ma mai ingrijorez si sa iubesc sa fiu TATA)
A fi tata inseamna sa fii o calauza
Viata sexuala inainte si dupa nastere
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)
Când tatal este gelos pe noul nascut 
Cinci mituri ale meseriei de tata  

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?

Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas.

Daca esti graviduta si inca nu ai simtit cum misca bebelusul in burtica, nu te ingrijora - atata vreme cat ecograful are vesti bune. Prima miscare a bebelusului in burtica poate trece neobservata. Vezi aici un calendar al miscarilor bebelusului din burtica mamei  - cam cand ar trebui sa se produca. 

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede.

El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina in 40 de saptamani, saptamana de saptamana

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

Pagina tatilor - actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2016

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. DAN
    DANtrimis la 15/6/2015

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII