Copiii cresc mai repede în timpul anului școlar - iată cat de si de ce

Copiii cresc mai repede in timpul anului scolar - iata cat si de ce

Copiii cresc mai repede în timpul anului școlar - iată cat de si de ce

Oamenii de știință spun că elevii din clasa întâi cresc cu o jumătate de milimetru în plus pe lună, în medie, între lunile septembrie și aprilie. Se crede că rutina de la școală îi ajută pe copii să mănânce și să doarmă mai bine.

Vei citi:
Copiii nu cresc mult în timpul vacanțelor școlare
Dar, au crescut semnificativ mai repede în anul școlar
Durerile de creștere: ce sunt și ce trebuie să știm

Copiii nu cresc mult în timpul vacanțelor școlare

Cercetările anterioare au arătat că elevii mănâncă mai mult junk-food și ies mai puțin din casă în timpul vacanțelor școlare. De asemenea, mai spun că „expunerea la ciclul zilnic lumină-întuneric” – cantitatea de timp petrecută treaz în orele de lumină – poate promova creșterea.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor din Texas au urmărit peste 3.500 de copii timp de cinci ani, din 2005 până în 2010. Copii au fost recrutați din 41 de școli din jurul orașului Sugar Land.

Asistentele le-au măsurat înălțimea și greutatea de două ori pe an, în septembrie și aprilie, pentru a determina schimbările în lunile de vacanță. Scorurile indicelui de masă corporală (IMC) - o măsură a obezității - au fost, de asemenea, înregistrate pentru a vedea modul în care creșterea în înălțime a fost diferită la copiii cu alt tip de corp.

Puțin peste jumătate (52,5%) dintre copii au fost clasificați cu o „greutate sănătoasă persistentă”, în timp ce 22,6% au fost clasificați drept „supraponderali cronic sau obezi”. Studiul, publicat în Frontiers in Physiology, nu a specificat ce IMC includ aceste clasificări.

Dar, au crescut semnificativ mai repede în anul școlar

Rezultatele au arătat că elevii au crescut semnificativ mai repede în anul școlar comparativ cu lunile de vară, mai exact, cu 0,05 cm/lună în plus în timpul perioadei de curs, comparativ cu timpul verii. Un efect similar a fost observat și pentru IMC.

Autorul Dr. Debbe Thompson, nutriționist pentru copii la Colegiul de Medicină Baylor, a spus: „Acest impact sezonier diferențial al înălțimii și greutății asupra IMC-ului duce la un statut IMC mai sănătos în timpul anului școlar”.

Experții au spus că motivul creșterii sporite în timpul anului școlar nu este clar. Dar că, cei cu cel mai mare risc de a deveni obezi au avut cea mai lentă creștere în timpul verii, ceea ce înseamnă că vor acumula cea mai mare grăsime corporală în timpul verii.

Autorul Dr. Craig Johnson, expert în obezitate la Universitatea din Houston, a spus: „Este posibil ca cerințele anului școlar să modifice expunerea copiilor la ciclul zilnic de lumină-întuneric, ceea ce poate determina modelul sezonier în înălțime.

Ceea ce este clar, este că elevii cu cel mai mare risc de a deveni supraponderali și obezi au un impact sezonier mai puțin pronunțat al creșterii în înălțime asupra IMC-ului, indicând că ar beneficia de eforturile de prevenire a obezității pe tot parcursul anului”.

Durerile de creștere: ce sunt și ce trebuie să știm

Desi multi parinti sunt convinsi ca cresterea copilului este asociata cu anume dureri de crestere, pediatrii sunt de parere ca durerile de crestere sunt complet altceva si ca in sine 'durerea de crestere' nu are nici o explicatie medicala. Cresterea oaselor nu provoaca durere citeste mai multe detalii aici.

Despre cum cresc copii citește și

Cat de inalt va fi copilul: factori de influenta si masuri de stimulare a cresterii

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)

Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: redactor Milena Sadova,  -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII