Cele mai bune 10 tipuri de exerciții fizice/jocuri pentru copiii care petrec mult timp pe ecrane

Cele mai bune 10 tipuri de exercitii fizice/jocuri pentru copiii care petrec mult timp pe ecrane

Cele mai bune 10 tipuri de exerciții fizice/jocuri pentru copiii care petrec mult timp pe ecrane

Cred că mulți părinți sunt de acord cu mine când spun că utilizarea tehnologiei mobile de către copii este scăpată de sub control. Vedem copii peste tot lipiți cu ochii de un ecran...

Soluția pare evidentă. Trebuie să ne scoatem copiii de pe ecrane și să-i facem să se implice într-o activitate fizică. În acest articol vom explora cele mai bune exerciții pentru copii.

Vei citi:
Provocările de a-i determina pe copii să-și dorească să facă mișcare
Cele mai bune 10 exerciții pentru copii
Echilibrarea timpului pe ecran cu exercițiile fizice pentru copii
21 de jocuri in interior pentru copii

Provocările de a-i determina pe copii să-și dorească să facă mișcare

Evident, nu este greu de văzut ce-i atrage. La urma urmei, nimic nu aduce un sentiment de calm și pace mai rapid decât a permite copilului să folosească tehnologia. Dar dezavantajele tehnologiei sunt multe. Avem rate scăpate de sub control ale obezității infantile, diabetului, ADHD-ului și multe altele.

Soluția pare evidentă. Trebuie să ne scoatem copiii de pe ecrane și să-i facem să se implice într-o activitate fizică. În acest articol vom explora cele mai bune exerciții pentru copii.

Hai să recunoastem. Spui copilului să pună tableta, telefonul sau laptopul deoparte și să iasă să se joace... pentru asta adesea vei fi întâmpinat cu rezistență. Lumea online Minecraft, Roblox și YouTube este distractivă. Este dinamică și colorată. Nu este niciodată plictisitoare. Deci, pentru a găsi un exercițiu care să-l ademenească în același mod, avem nevoie noi de creativitate.

Cele mai bune 10 exerciții pentru copii

Iată cele mai bune 10 exerciții pentru copii pe care chiar va dori să le facă de bună voie:

1. Hula hoop care strălucește în întuneric

Nu cred că există niciun aspect al hula hooping care să arate sau să se simtă ca un exercițiu. Dar ghici ce? A face hula hoop este un antrenament cardio grozav! De asemenea, ajută semnificativ la coordonare. Focalizarea și concentrarea îmbunătățite sunt, de asemenea, beneficii secundare.

Dar, pentru a face din asta ceva ce copilul tău o va cere, optează pentru un hula hoops care strălucește în întuneric! Transformă orice cameră întunecată într-o petrecere de dans instantanee pentru copii și urmărește cum se ard caloriile! Cine știa că un exercițiu pentru copii poate fi atât de distractiv?

2. Jocul cu odgonul

Copiilor le place concurența. Jocul cu odgonul oferă o rezistență excelentă a nucleului și este excelent pentru bicepși și gambe. În tot timpul în care construiești mușchi și arzi grăsimi, construiești și munca în echipă.

Pentru distracție suplimentară, pune copiii să tragă de funie imediat după o ploaie. Noroiul e mult mai distractiv!

3. Arte marțiale

Artele marțiale sunt un exercițiu grozav pentru copii, deoarece pot ajuta la promovarea și dezvoltarea următoarelor calități:

 Încredere
 Concentrare
 Reziliență
 Autoreglare

Pe lângă aceste beneficii mentale și emoționale, artele marțiale sunt adesea una dintre cele mai sugerate activități pentru copiii cu ADHD.

Artele marțiale sunt excelente în dezvoltarea coordonării ochi-mână, a forței de bază, a echilibrului și a capacității de a rămâne calm sub presiune. Cine nu ar putea beneficia de aceste lucruri?

4. Alpinism

Alpiniștii sunt printre cei mai apți sportivi. Creezi o forță incredibilă a nucleului și mușchi excelenți ai brațelor și picioarelor. De asemenea, dezvolți abilități de strategie pentru a decide când și unde să te muți în continuare.

Și mai important, s-a dovedit că alpinismul are un impact pozitiv asupra anxietății, stimei de sine și chiar depresiei.

5. Înotul

Cu toții auzim despre cât de grozav este un exercițiu de înot pentru copii. Este excelent pentru flexibilitate, reducerea inflamației și construirea masei osoase. Majoritatea copiilor adoră să înoate și să se joace în piscină cu prietenii lor.

Dar un adevărat bonus este că studiile au arătat că înotătorii au o rată de deces cu 50% mai mică decât alte forme de exerciții fizice. Deci, insuflarea dragostei pentru înot ar putea prelungi literalmente viața copilului tău.

6. Tenis

Tenisul construiește o muncă în echipă excelentă și încredere în sine. De asemenea, este grozav pentru dezvoltarea strategiei; un adevărat plus pentru copiii obișnuiți să joace jocuri video.

Dar beneficiile reale ale tenisului sunt câteva dintre beneficiile fizice remarcabile:

 Coordonarea mână-ochi
 Flexibilitate
 Disciplina
 Echilibru

Pe măsură ce copilul tău își dezvoltă dragostea pentru tenis și își dezvoltă abilitățile, îl va iubi tot restul vieții.

7. Gimnastică

Majoritatea copiilor care fac gimnastică nu vor ajunge la Jocurile Olimpice. Dar asta e OK! Gimnastele sunt printre cei mai apți dintre sportivi.

Copiii câștigă flexibilitate, coordonare, funcție cognitivă îmbunătățită, autodisciplină și forță de bază uimitoare.

8. Fotbal

Fotbalul construiește sănătatea cardiovasculară, flexibilitatea și coordonarea. Cel mai important, stimulează abilitățile excelente de lucru în echipă, iar copiii se distrează de minune făcând asta.

Deoarece fotbalul se joacă în aer liber, beneficiază și de vitamina D, pentru a dezvolta oase mai puternice.

Studiile au arătat că cei care petrec prea mult timp în interior și pe ecrane pot dezvolta miopie. Deci îmbunătățirea vederii poate fi de fapt un alt beneficiu al fotbalului.

9. Lupte

Spre deosebire de artele marțiale, luptele se concentrează exclusiv pe 2 persoane. Construiește o sensibilitate incredibilă, deoarece încerci să simți ceea ce face partenerul tău printr-un contact apropiat.

Este printre cele mai bune exerciții pentru copii, deoarece ajută la promovarea:

 Auto-reglării
 Responsabilității personale
 Abilități de autoapărare

10. Parkour

Cine nu vrea să arate și să se miște ca un super-erou? Parkour, numit uneori freerunning, este puțin gimnastică, puțin arte marțiale, dar cu totul diferit. Este mai aproape de skateboarding, dar fără skateboard.

Mulți dintre concurenții de la emisiuni precum American Ninja Warrior au un trecut în parkour. Parkour a devenit foarte popular în ultimii ani datorită emisiunii respective și emisiunii TV Arrow.

Parkour antrenează mintea cprin cățărări și sărituri peste obstacole, în timp ce îți construiește forța și coordonarea de bază.

Echilibrarea timpului pe ecran cu exercițiile fizice pentru copii

Așadar, știm că ecranele și tehnologia sunt o parte integrantă a societății de astăzi. Ecranele reprezintă, în mod natural, o parte mult mai mare a lumii copiilor decât orice generație anterioară. Dar nu trebuie să ne ridicăm mâinile drept înfrângere.

Ca și în mare parte din viață, avem nevoie doar de echilibru. Beneficiile limitării timpului pe ecran sunt numeroase. Așa că este crucial să găsești un exercițiu pentru copil care să-l ridice de pe canapea, dar și să-i stimuleze mintea.

Poate fi necesar să încerci mai multe dintre acestea pentru a-l găsi pe cel care rezonează cu adevărat dorințelor sale. Dar odată ce îl găsești pe cel potrivit, nu mai are scăpare. Și s-ar putea să descoperi că interesul său pentru timpul petrecut pe ecran scade considerabil.

21 de jocuri in interior pentru copii

21 din cele mai interesante jocuri si activitati pe care le puteti desfasura in interior cu copiii vostri (sau ei intre ei). Activitatile de interior de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.

Citeste mai departe articolul complet AICI

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII