Este sigur să folosim aerul condiționat dacă avem un bebe nou născut? Iată care sunt recomandările

Este sigur sa folosim aerul conditionat daca avem un bebe nou nascut? Iata care sunt recomandarile

Este sigur să folosim aerul condiționat dacă avem un bebe nou născut? Iată care sunt recomandările

Proaspeții părinți se întreabă adesea dacă este sigur să folosească aerul condiționat în preajma nou-născuților, deoarece sunt mai sensibili la schimbările de temperatură, neputându-și regla temperatura corpului, precum adulții.

Tocmai de aceea, este important să înțelegi potențialele riscuri ale folosirii sistemului de aer condiționat în preajma nou-născutului și cum să le previi.

Vei citi:
Riscurile utilizării aerului condiționat pentru bebeluși
Cum să gestioezi corect temperatura din interior
Cum protejam copiii de temperaturile caniculare

Riscurile utilizării aerului condiționat pentru bebeluși

Deoarece bebelușii nu își pot regla temperatura corpului la fel de bine ca adulții, principalul risc de a menține aparatul de aer condiționat în funcțiune este o scădere bruscă a temperaturii.

Această problemă poate duce la hipotermie, timp în care sistemul nervos, inima și alte organe nu pot funcționa corect. Dacă bebelușului tău îi este prea frig, acesta va începe să tremure ca o apărare automată pentru a-și încălzi corpul.

Pe de altă parte, riscurile de a tine bebelusul intr-o camera fierbinte, umedă și neaerisită sunt, de asemenea, mari. Bebelușii sunt mai vulnerabili la bolile legate de căldură, erupțiile cutanate, deshidratarea și epuizarea termică. O cameră care este răcită și ventilată corespunzător va reduce aceste riscuri.

Cum să gestionezi corect temperatura din interior

Bebelușul preferă o temperatură mai ridicată decât ceea ce preferi tu. Dar există modalități de a-i menține pe toți cei din casă în siguranță și confortabil.

Păstrează termometrul setat între 22.7C și 25.5C în timpul lunilor de vară. Evită să plasezi copilul direct sub sau lângă un orificiu de ventilație, deoarece aerul suflat direct pe el poate provoca disconfort. De asemenea, în camera bebelușului, nu așeza pătuțul lângă sau sub un orificiu de ventilație ori in directia din care vine jetul de aer conditionat.

Majoritatea bebelușilor adoră să fie înfășați, ceea ce restricționează mișcarea și îl ajută pe copil să se simtă în siguranță. Daca e insa prea cald, renunta la infasat.

Cum protejam copiii de temperaturile caniculare

Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Putem pune un aparat de aer conditionat in camera bebelusului? Iata care sunt regulile de siguranta pentru ca bebe sa nu se imbolnaveasca.

Mămici, aceasta este temperatura ideală în cameră pentru un nou-născut

A veni cu un bebe nou-născut acasă este un motiv uriaș de bucurie dar și un motiv de multe neclarități care provoacă stres - mai ales când vine vorba de crearea unui mediu de dormit confortabil și sigur.

Pentru un somn linistit și in siguranță, pe lângă faptul că te asiguri că pui copilul să doarmă pe spate, este important să iei în considerare și temperatura camerei în care va dormi. Iată de ce...

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII