Dovleacul in alimentația bebelușului: când îl putem oferi lui bebe, calităti nutriționale și o selecție de 16 rețete ideale

Dovleacul in alimentatia bebelusului: cand il putem oferi lui bebe, calitati nutritionale si o selectie de 16 retete ideale

Dovleacul in alimentația bebelușului: când îl putem oferi lui bebe, calităti nutriționale și o selecție de 16 rețete ideale

Bebe poate incepe sa manance dovleac de la varsta de 6 luni. Dovleacul se fierbe, sau se poate prepara la abur si i puteti oferi simplu sub forma de piure sau amestecat in cereale, iaurt, si chiar in carne, ca cea de pui. Este foarte gustos cu putina scortisoara!

• Dovleacul in alimentația bebelusului: cand il putem oferi lui bebe, calitați nutritionale și o selecție de 16 rețete ideale

veti citi
Ce nutrienti contine dovleacul?
La ce varsta putem oferi dovleac unui bebe?
Cată vitamina A contine 100 gr dovleac fiert
Cate grame de fibre conține 100 gr dovleac fiert
Cat fier conține dovleacul fiert
Cate calorii conține 100 grame de dovleac fiert
Cat potasiu conține 100 grame de dovleac fiert
Rețete cu dovleac pentru bebeluși
 

Ce nutrienti contine dovleacul?

Dovleacul este o sursă bună de vitamina A, vitamina C, potasiu, fibre dietetice și multe alte nutrienți esențiali. De asemenea, conține cantități mici de vitamine din grupul B, cum ar fi vitamina B6 și acid folic, precum și minerale precum fier, calciu și magneziu. Dovleacul este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți, inclusiv luteină și zeaxantină, care pot ajuta la protejarea ochilor împotriva daunei cauzate de radiațiile UV.

La ce varsta putem oferi dovleac unui bebe?

Este recomandat să începeți să introduceți alimente solide în dieta bebelușului dumneavoastră după vârsta de 6 luni. Dovleacul poate fi una dintre alimentele pe care le puteți introduce în dieta bebelușului dumneavoastră după această vârstă. Este important să vă asigurați că dovleacul este bine gătit și zdrobit înainte de a fi oferit bebelușului dumneavoastră, astfel încât să poată fi mestecat și înghițit în siguranță.

Cele mai importante informatii despre introducerea dovleacului la bebelusi - via Instagram

dovleacul la bebelusi

Cată vitamina A contine 100 gr dovleac fiert

100 de grame de dovleac fiert conțin aproximativ 696 UI (unități internaționale) de vitamina A. Aceasta reprezintă aproximativ 23% din valoarea zilnică recomandată pentru o persoană adultă sănătoasă.

Cate grame de fibre conține 100 gr dovleac fiert

100 de grame de dovleac fiert conțin aproximativ 2,7 grame de fibre. Aceasta reprezintă aproximativ 11% din valoarea zilnică recomandată pentru o persoană adultă sănătoasă. Este important să rețineți că cantitățile de nutrienți din dovleac pot varia în funcție de modul în care este preparat și servit.

Cat fier conține dovleacul fiert

100 de grame de dovleac fiert conțin aproximativ 0,6 miligrame de fier. Aceasta reprezintă aproximativ 4% din valoarea zilnică recomandată pentru o persoană adultă sănătoasă. Este important să rețineți că cantitățile de nutrienți din dovleac pot varia în funcție de modul în care este preparat și servit.

Cate calorii conține 100 grame de dovleac fiert

100 de grame de dovleac fiert conțin aproximativ 26 de calorii. Aceasta reprezintă o cantitate relativ mică de calorii, ceea ce înseamnă că dovleacul poate fi o alegere bună pentru cei care încearcă să țină sub control aportul caloric. Totuși, este important să rețineți că dovleacul trebuie consumat în contextul unei diete echilibrate și sănătoase, care să ofere toți nutrienții esențiali de care aveți nevoie.

Cat potasiu conține 100 grame de dovleac fiert

100 de grame de dovleac fiert conțin aproximativ 564 miligrame de potasiu. Aceasta reprezintă aproximativ 12% din valoarea zilnică recomandată pentru o persoană adultă sănătoasă. Potasiul este un nutrient important pentru menținerea echilibrului electrolitic al organismului și pentru funcționarea normală a mușchilor și a sistemului nervos.

Rețete cu dovleac pentru bebeluși

Aici am selectat 16 retete gustoase cu dovleac - pentru bebelusi

 

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii 
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.

Pretul aplicatiei pentru toate functionalitatile - 4.99 euro. 

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
referinte: Academia Americana de Pediatrie

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII