Moment incredibil! Un bebeluș s-a născut prin cezariană în timp ce încă se afla în sacul amniotic

Moment incredibil! Un bebelus s-a nascut prin cezariana in timp ce inca se afla in sacul amniotic

Moment incredibil! Un bebeluș s-a născut prin cezariană în timp ce încă se afla în sacul amniotic

Imagini uluitoare arată cum un bebeluș s-a născut în sacul său amniotic, intact. Momentul uimitor a fost surprins când micuțul Nicholas a venit pe lume în Muriae, un oraș din sud-estul Braziliei, pe 2 ianuarie 2023.

Fototgraful nașterii, Ludmila Gusman, a surprins imaginile fascinante care arată copilul în propriul sac amniotic. Acest tip de naștere mai este numită și nașterea cu căiță.

Vei citi:
Nașterea cu căiță
Nicholas s-a născut sănătos cântărind 3,38 kg
Nașterea gemenilor cu căiță

Ce este nașterea en caul sau cu căiță - în termeni populari?

Bebelușul Nicholas a trebuit să fie născut prin cezariană, ceea ce a dus la acest caz uimitor și rar. Cunoscută ca naștere cu căiță (en caul – în engleză), se știe că fenomenul are loc la mai puțin de una din 80.000 nașteri.

Nașterea cu căiță este momentul când bebelușul este născut cu sacul amniotic intact. Sacul amniotic este asemănător unui jeleu umplut cu lichid care ajută la amortizarea copilului de lovituri și zgârieturi în timpul sarcinii. În mod normal, se sparge în timpul travaliului, dar în ocazii foarte rare poate rămâne intact.

Se întâmplă mai frecvent în cazul nașterilor prin cezariană și la nașterile naturale premature, decât la cele naturale după 37 de săptămâni de sarcină. Acest lucru se datorează faptului că membrana plină cu lichid - sacul amniotic - se rupe de obicei atunci când viitoarea mamă este pe cale să intre în travaliu, un proces cunoscut în mod obișnuit sub numele de "rupere a apei".

Nașterea en caul nu este considerată a fi periculoasă pentru un copil.

Mai multe despre: Nașterea cu căiță: superstițiile care inconjoară acest tip de naștere foarte rar

Nicholas s-a născut sănătos cântărind 3,38 kilograme și măsurând 51 cm.

În cazurile rare ale unei nașteri cu căiță, medicii trebuie să acționeze rapid pentru a sparge sacul să permită copilului să respire, deoarece nu-i mai este furnizat oxigen de la mamă.

Ludmila – care se mândrește cu 10.800 de urmăritori pe Instagram – a declarat presei locale că este pentru prima dată în cariera ei de 9 ani de fotografie să fi văzut un eveniment atât de rar. Ea a spus:

„Totul s-a întâmplat foarte brusc. Când am văzut că bebelușul era încă în sac, am pregătit imediat cadrele. Genial, nu? Am surprins momentul. A fost foarte rapid, totul s-a întâmplat în câteva secunde. M-am pus pe poziție și am dat click la momentul potrivit, iar imaginea a ajuns să aibă un mare impact."

Nașterea gemenilor cu căiță

Un caz similar s-a întâmplat și în Brazilia, în Iulie anul trecut, când s-au născut gemenele Maria Cecilia și Maria Alice. Medicii au fost nevoiți să rupă fizic sacii cu mâinile după ce mama, Cristiane Mucci, și-a născut cele două fiice prin cezariană pe 11 iunie 2022, la Spitalul de Nossa Senhora des Dores din Ponte Nova, un stat din sud-estul Braziliei. Ambele fete s-au născut bine și sănătoase.

 

Ce este nasterea cu caita sau nasterea en caul?

Nasterea cu caita sau nasterea in sacul amniotic (en caul – in engleza), inseamna ca la nastere, o portiune din sacul sau membrana amniotica ramane pe capul si/sau fata bebelusului.

In folclor, se spune ca bebelusii nascuti cu caita poseda abilitati supranaturale si sunt destinati pentru maretie. Mai departe...

De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența altor mămici

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere. Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural.

Despre nasterea naturală, mai puteti citi

7 beneficii ale nasterii naturale

Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in acea zi

Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII