Gânduri și contemplări în sarcină: Calitățile unui părinte - jurnal de sarcină

Ganduri si contemplari in sarcina: Calitatile unui parinte - jurnal de sarcina

Gânduri și contemplări în sarcină: Calitățile unui părinte - jurnal de sarcină

În aşteptarea minunii reprezentată de sosirea unui nou născut, ca părinte, mă găsesc într-un moment de contemplare şi pregătire intensă. În timp ce îmi imaginez cum va fi să devin mamă şi să mă ocup de nevoile şi creşterea micuţului meu, mă întreb adesea care sunt cele mai importante calităţi pe care le pot învăţa pentru a fi un părinte dedicat şi responsabil.

Vei citi:
Cum va fi să devin mamă?
Răbdarea este o calitate esenţială
Compasiunea şi empatia
O abilitate puternică de comunicare
Autoîngrijirea va deveni şi ea o calitate esenţială

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AndreeaGhi - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Cum va fi să devin mamă?

În aşteptarea minunii reprezentată de sosirea unui nou născut, ca părinte, mă găsesc într-un moment de contemplare şi pregătire intensă. În timp ce îmi imaginez cum va fi să devin mamă şi să mă ocup de nevoile şi creşterea micuţului meu, mă întreb adesea care sunt cele mai importante calităţi pe care le pot învăţa pentru a fi un părinte dedicat şi responsabil.

În primul rând, cred că răbdarea este o calitate esenţială

În timp ce învăţ să mă adaptez la ritmul şi nevoile copilului meu, voi avea nevoie de multă răbdare pentru a face faţă provocărilor zilnice. Sunt conştientă că un bebeluş necesită atenţie constantă, hrănire şi intervenţii regulate.

Compasiunea şi empatia

În al doilea rând, compasiunea şi empatia sunt calităţi esenţiale în creşterea unui copil. Întrucât micuţul meu se bazează în totalitate pe mine pentru confortul şi îngrijirea lui, va fi crucial să înţeleg şi să răspund la nevoile sale emoţionale. Voi învăţa să îi acord timp şi atenţie, să mă conectez la nivel emoţional cu el şi să-i ofer siguranţa şi dragostea de care are nevoie.

O abilitate puternică de comunicare

În al treilea rând, mă voi strădui să dezvolt o abilitate puternică de comunicare. Chiar dacă în primele luni copilul meu nu va putea vorbi, comunicarea va fi vitală în a-i înţelege nevoile şi a-i oferi suportul adecvat. Voi învăţa să fiu atentă la semnalele sale non-verbale, să îl ascult cu atenţie şi să răspund prompt şi corespunzător. În timp, voi căuta să dezvolt o relaţie bazată pe încredere şi comunicare deschisă, în care copilul meu să se simtă confortabil să împărtăşească orice îl preocupă.

Autoîngrijirea va deveni şi ea o calitate esenţială

Nu în ultimul rând, autoîngrijirea va deveni şi ea o calitate esenţială pe care o voi dezvolta. În mijlocul tuturor responsabilităţilor de părinte, este important să îmi amintesc să am grijă de mine însumi. Doar prin îngrijirea personală pot fi un părinte echilibrat şi plin de energie pentru a îndeplini toate nevoile copilului meu. Astfel, voi învăţa să îmi găsesc timp pentru odihnă, alimentaţie sănătoasă şi activităţi care să îmi aducă bucurie şi relaxare.

În concluzie, în aşteptarea sosirii bebeluşului meu, învăţarea acestor calităţi fundamentale - răbdare, compasiune, comunicare şi autoîngrijire - va fi esenţială pentru a fi o mamă dedicată şi iubitoare. Sunt conştientă că va fi o călătorie plină de provocări, dar sunt pregătită să învăţ şi să mă dezvolt pe parcursul acestei minunate experienţe de a fi părinte.

► Citeste: Vrei să ai o naștere naturală? Iată 10 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII