Săptămâna 12 și drumul spre Morfologie la Maternitatea Filantropia - jurnal de sarcină

Saptamana 12 si drumul spre Morfologie la Maternitatea Filantropia - jurnal de sarcina

Săptămâna 12 și drumul spre Morfologie la Maternitatea Filantropia - jurnal de sarcină

După o sarcină pierdută, mereu vei sta cu frica. La fiecare întâlnire cu puiul de om, îți faci o rugăciune ca totul să fie bine și de fiecare dată îi mulțumești lui Dumnezeu că ai ajuns până acolo. După cum spuneam în articolele precedente, dacă vrei să prinzi loc la morfologii (la Filantropia), trebuie să suni la recepție din momentul în care ți-au apărut 2 liniuțe pe test.

- vei citi:
După o sarcină pierdută, mereu vei sta cu frica
Bitest la Filantropia
Am fost programată la domnul doctor Dr. Florin Paul Ilioniu Popescu
Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire cu puiul de om
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MissBulty - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

După o sarcină pierdută, mereu vei sta cu frica

La fiecare întâlnire cu puiul de om, îți faci o rugăciune ca totul să fie bine și de fiecare dată îi mulțumești lui Dumnezeu că ai ajuns până acolo. După cum spuneam în articolele precedente, dacă vrei să prinzi loc la morfologii (la Filantropia), trebuie să suni la recepție (+40 372 922 081) din momentul în care ți-au apărut 2 liniuțe pe test. Asistenta te va întreba dacă doctorul care te monitorizează este din Filantropia (la mine așa a fost) și de ultima menstruație. Ele îți vor spune data la care să te prezinți pentru prima morfologie (la acest spital, prima morfologie se face între 11-13,6 sapt) și numele doctorului care îți va face morfologia (nu știu dacă poți să-ți alegi doctorul). Pentru prima morfologie, îți trebuie bilet de trimitere (de internare, cel pe care mi l-a dat asistenta), cartea de identitate și cardul de sănătate.

Bitest la Filantropia

În momentul în care ți se face programare, ți se va spune că trebuie să te prezinți la bitest cu 7 zile înainte de morfologie.(eu am făcut bitestul pe 13 oct si morfologia pe 20 oct.) Bitestul este o analiză de sânge, (nu mănânci, nu bei înainte). Pentru a ajunge la laborator, te duci la camera de gardă (acolo, un gardian îți va cere cartea de identitate și îți va lua temperatura. Vei avea și un formular de completat - să ai un pix la îndemână). Cum intri în camera de gardă, vei vedea niște uși mari deschise - deasupra scrie ginecologie (practic nu este un cabinet, este ca un hol de trecere, cu scări/rampă)- te vei duce pe acolo, când ajungi jos faci dreapta, mergi până în capătul holului și apoi faci dreapta din nou. Laboratorul este deschis de la 08:00- 10:30 pentru analiza aceasta. Eu am ajuns la 8 fără un sfert și mi-a spus asistenta să intru. Nu a durat mult, îi dai asistentei buletinul și formularul de la intrare și îi spui că ești venită pentru bitest. Te va întreba de ultima menstruație/data programării la prima morfologie și numele doctorului care îți va face morfologia. Nu durează mult. Analiza nu costă nimic, nu ai nevoie de trimitere pentru aceasta, iar rezultatele vor ajunge la recepția de la morfologii. Mie mi-a repetat de 3 ori să nu mă prezint după rezultat, căci acesta va fi disponibil în ziua morfologiei. Într-un fel m-am bucurat, căci probabil aș fi căutat ore întregi pe internet pentru interpretarea acestuia.

Am fost programată la domnul doctor Dr. Florin Paul Ilioniu Popescu

Eu am fost programată la domnul doctor Dr. Florin Paul Ilioniu Popescu, la ora 09.45. Pentru a ajunge la Medicina Materno-Fetală (etajul 1), intri pe la camera de gardă. Treci pe lângă ea ținând stânga și intri pe ușa din stânga unde scrie Ginecologie. Acolo e un hol care coboară în panta. La capătul acestuia sunt scările principale. Urci la etajul 1 și faci dreapta apoi în capătul holului vei intra pe ultima ușă pe stânga. Nu bate la ușă, căci e ușa de la hol, nu de la cabinet direct. Vei vedea că sunt 2 recepții. Te vei duce la prima recepție (e ușa deschisă mereu-lângă este baia), vei lăsa buletinul și te va înregistra. Tot de acolo vei primi și rezultatul de la bitest. După ce te înregistrează, te vei duce la a 2-a recepție (este în capătul holului, pe colț), unde vei primi niște niște formulare. Toată treaba asta a durat vreo 20-30 minute (eram peste 15 fete acolo). După ce termini și la a 2-a recepție, te va pune să aștepți până te va striga doctorul.

Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire cu puiul de om

Nu are rost să vă spun ce emoții m-au încercat. Doctorul a fost foarte ok. Mi-a făcut ecografia pe burtică. A făcut măsurătorile, a verificat activitatea cardiacă/translucența nucală și totul a ieșit bine. După asta introduce măsurătorile într-o aplicație, pe calculator. Totul a durat vreo 30 minute. Eu tot întrebam de activitatea cardiacă, având în vedere problemele din prima sarcină. Sexul nu mi l-a spus, puiul meu era prea mic (aveam 12w4d). După ce am terminat consultația, am coborât la camera de gardă. Acolo m-am programat pentru a 2-a morfologie.

Acum aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire cu puiul de om!

Citeste Când se fac morfologiile fetale? Infografic care explică - util graviduțelor

Autor - MissBulty, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII