Săptămâna 38 și Ceremonia mea de binecuvântare a mamei înainte de naștere - jurnal de sarcină

Saptamana 38 si Ceremonia mea de binecuvantare a mamei inainte de nastere - jurnal de sarcina

Săptămâna 38 și Ceremonia mea de binecuvântare a mamei înainte de naștere - jurnal de sarcină

Sigur ați auzit și voi de "Baby shower", adică o petrecere pentru viitoarea mămică înainte de venirea pe lume a bebelușului. Eu mi-am dorit un altfel de "petrecere" care se numește "blessingway", adică este vorba de binecuvântarea mamei înainte de naștere. Ceremonia de Blessingway este o ceremonie al poporului Navajo. Organizând o ceremonie de Binecuvântare, ne dorim să onorăm Femeia, în trecerea ei spre Maternitate.

- vei citi:
Ce este Blessingway?
M-am simțit ca o zeiță răsfățată, onorată
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al unei mamici din Comunitatea DC, KlaraKalman - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Ce este Blessingway?

Sigur ați auzit și voi de "Baby shower", adică o petrecere pentru viitoarea mămică înainte de venirea pe lume a bebelușului. Eu mi-am dorit un altfel de "petrecere" care se numește "blessingway", adică este vorba de binecuvântarea mamei înainte de naștere. Ceremonia de Blessingway este o ceremonie al poporului Navajo. Organizând o ceremonie de Binecuvântare, ne dorim să onorăm Femeia, în trecerea ei spre Maternitate.

Vedem în femeia însărcinată ceea ce este ea cu adevărat: Zeița Creatoare de Viață. O onorăm pe Cea care se transformă din Femeie în Mamă, susținătoare și conținătoare de Viață. O înconjurăm de iubire necondiționată, pentru ca ea să știe că nu e singură pe acest drum. Ca e parte dintr-o familie mare, cea a tuturor Femeilor care au umblat vreodată pe acest pământ, creând viață nouă.

Ceremonia de Blessingway este, într-adevăr, o ceremonie tradițională a poporului Navajo din America de Nord. Această ceremonie este una importantă și profund spirituală, care are ca scop să binecuvânteze și să ofere susținere unei femei însărcinate în timpul sarcinii și înainte de naștere. Acest ritual aduce comunitatea împreună pentru a oferi susținere, binecuvântare și îndrumare femeii care urmează să devină mamă.

Ceremonia Blessingway poate include diverse elemente, cum ar fi cânturi și dansuri tradiționale, povești și rugăciuni specifice, binecuvântări și daruri speciale pentru mama în așteptare. Scopul principal al acestui ritual este să creeze un mediu pozitiv și armonios pentru mamă, să îi ofere putere și încredere în timpul travaliului și să o pregătească pentru rolul de mamă - sursa: Desprecopii.com

M-am simțit ca o zeiță răsfățată, onorată

Am avut noroc că instructoare mea de yoga prenatală face și astfel de ceremonii și am avut parte de o seară deosebită alături de ea și de una dintre prietenele mele cele mai bune. Din păcate familia mea stă departe, nici mami, nici sora mea nu au putut participa și încă 2 prietene bune sunt în alte orașe cu 2 copii mici, deci chiar era o ceremonie restrânsă, însă cu atât mai mare impact. M-am simțit ca o zeiță, răsfățată, onorată, am primit putere și curaj, împuternicire că cercul femeilor mă susține, corpul și bebelușul meu știu ce au de făcut. Am primit susținere deplină, iubire, atenție, liniște, eliberare, conectare cu pântecul și bebelușul meu și un frumos tatuaj cu henna 💞. Recomand o astfel de ceremonie din toată inima!

Autor - KlaraKalman, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

► Citeste si Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII