Veșnica dilemă: să nasc natural sau prin cezariană? - jurnal de sarcină

Vesnica dilema -  sa nasc natural sau prin cezariana? - jurnal de sarcina

Veșnica dilemă: să nasc natural sau prin cezariană? - jurnal de sarcină

Fiind o persoană foartă anxioasă și având des atacuri de panică, când am aflat că voi deveni mămică am hotărât din proprie inițiativă pentru liniștea mea psihică să fac cezariană.

Sunt o persoană fixistă care trebuie să știe tot ce se întâmplă și am totul programat dinainte iar la început nu puteam să concep că nu voi știi când o să se rupă apa, dacă o să fiu acasă sau poate la magazin sau în mașină și nu știu nici ziua exactă când o să nasc iar asta mă stresa.

Vei citi:
Am hotarat ca vreau cezariana
La moment am zis că voi opta pentru nașterea naturală
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

Am hotarat ca vreau cezariana

Am ajuns la saptamana 30. Fiind o persoană foartă anxioasă și având des atacuri de panică, când am aflat că voi deveni mămică am hotărât din proprie inițiativă pentru liniștea mea psihică să fac cezariană. Sunt o persoană fixistă care trebuie să știe tot ce se întâmplă și am totul programat dinainte iar la început nu puteam să concep că nu voi știi când o să se rupă apa, dacă o să fiu acasă sau poate la magazin sau în mașină și nu știu nici ziua exactă când o să nasc iar asta mă stresa.

La moment am zis că voi opta pentru nașterea naturală

Pe lângă toate astea nu sunt o femeie rezistentă la durere și sunt destul de sensibilă. Pe parcursul sarcinii am citit destul de multe povești, atât aici cât si pe grupuri de mămici, și am văzut mămici traumatizate atât de nașterea naturală cât și de cea prin cezariana dar și mămici care au avut experiențe minunate fie natural fie prin cezariană. La moment am zis că voi opta totuși pentru nașterea naturală și am început când stau în cadă să ascult pe YouTube informații despre travaliu si cum să fiu calma în acele momente, despre contracții și respirație și tot ce mă așteaptă de la contracții false, eliminarea dopului gelatinos până la venirea pe lume a bebelușei.

Sunt conștientă că multe informații o sa le uit în acele moment și că oricât mă pregătesc ,,socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” însă încerc să fiu curajoasă și să gândesc pozitiv. Mă încurajez singură uitându-mă în spate la stăbunicile noastre care nășteau pe câmp sau în cel mai bun caz cu ,,baba satului” și până la urmă corpul nostru știe ce să facă în acele momente, o să fie 2 medici alături de mine si asistentele, și cu siguranță o să fie totul bine.

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme

Autor - DenisaMiruna, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Februarie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii DenisaMiruna - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII