Descoperă de ce este genial să fii părinte milenial geriatric: 8 aspecte care te definesc!

Descopera de ce este genial sa fii parinte milenial geriatric: 8 aspecte care te definesc!

Descoperă de ce este genial să fii părinte milenial geriatric: 8 aspecte care te definesc!

Termenul de "mileniali geriatrici" reprezintă o micro-generație și descrie persoanele născute la începutul anilor '80 (respectiv perioada 1980-1985). Iată cum poți afla dacă ești un părinte milenial geriatric și de ce aceasta este o chestiune benefică.

Definiția termenului "milenial" (sau Generația Y) este într-o continuă schimbare. Pentru unii, este o etichetă atribuită tinerilor care adoră toastul cu avocado. Pentru alții, se referă la oricine s-a născut între 1980 și 2000.

Cu toate că unii dintre noi născuți la începutul anilor '80 suntem identificați ca făcând parte din microgenerația numită „Xennials” (un portmanteu al Gen X și milenial) sau „Generația Oregon Trail”, suntem cei care au crescut având cunoștințe despre viața înainte de internetul dial-up și cu atât mai puțin de dispozitivele inteligente. Totuși, am adoptat această tehnologie într-un stadiu incipient, reprezentând astfel o generație de punte. Cu toate acestea, acum, suntem cu adevărat maturi - chiar „geriatrici”.

Iată, deci, 8 aspecte care te definesc ca părinte "milenial geriatric".

Vei citi:
1. Ești un geniu în a descifra contextul unui simplu mesaj
2. Poți răspunde asculta un mesaj vocal fără teamă
3. Te simți confortabil făcând TikTok-uri
4. Poți ajuta copilul să scrie o scrisoare adevărată (oricui)
5. Știi cum este să-ți petreci vara jucându-te afară
6. Detești matematica nouă, dar știi să scrii cursiv și caligrafic
7. Ești o combinație echilibrată de trăiri
8. Nu te-ai potrivit niciodată complet într-un anumit tip de grup

1. Ești un geniu în a descifra contextul unui simplu mesaj

Se pare că milenial geriatricii pot descifra contextul unui mesaj text la fel de bine precum pot observa ezitarea unui client în expresiile faciale în timpul unei întâlniri față în față. Cu alte cuvinte, probabil știi exact la ce se referă adolescentul tău când trimite o serie de emoji-uri și poți să îți dai seama când încearcă să te păcălească față în față.

2. Poți răspunde asculta un mesaj vocal fără teamă

Chiar dacă nu este neapărat activitatea ta preferată, datorită confortului tău cu tehnologia și abilității tale de a impune limite, abordarea unui mesaj vocal lăsat de medicul sau profesorul copilului tău nu îți va provoca „teamă”, așa cum s-ar întâmpla cu cineva mai în vârstă sau mai tânăr.

3. Te simți confortabil făcând TikTok-uri

Ai experimentat deja platforme precum Friendster, MySpace, te-ai înscris pe Facebook când era dedicat exclusiv studenților, și ai folosit Instagram în perioada când avea fotografii filtrate și era hipster, etc. Așadar, nu este deloc dificil să înveți și să te adaptezi la următoarea mare platformă socială, chiar dacă generația Z crede că ai ajuns la punctul în care abia știi cum să folosești aparatul auditiv.

4. Poți ajuta copilul să scrie o scrisoare adevărată (oricui)

Datorită faptului că ne amintim de perioada în care e-mailurile și mesajele nu erau la ordinea zilei, avem o înțelegere deplină despre cum să folosim poșta tradițională și ne putem ajuta cu ușurință copiii să facă același lucru.

5. Știi cum este să-ți petreci vara jucându-te afară

Anii „analogici” ai copilăriei noastre au fost petrecuți pe biciclete, la bunici, practicând un sport sau pur și simplu ascultând aceleași casete sau CD-uri. Noi știm cum este viața fără dependența de dispozitive, și nu ne este teamă să le reamintim copiilor noștri că și ei ar trebui să se bucure de lumea offline.

6. Detești matematica nouă, dar știi să scrii cursiv și caligrafic

S-ar putea să fii extrem de frustrat de temele la matematică, dar totodată poți să înveți copilul câteva lucruri pe care probabil nu le mai învață în zilele noastre, cum ar fi scrierea cursivă, caligrafică. OK, poate că nu este ceva ce vor folosi în fiecare zi, dar experții spun că acest lucru poate ajuta.

7. Ești o combinație echilibrată de trăiri sau atitudini opuse - la fel de cinic (pesimist, sceptic) cât și vesel (optimist, plin de viață)

Noi, „milenialii geriatrici”, putem fi la fel de sumbrii ca Gen X și la fel de optimiști ca milenialii, ceea ce sună ca un echilibru pragmatic suprem, nu?

8. Nu te-ai potrivit niciodată complet într-un anumit tip de grup sau categorie - dar e un lucru benefic

Nu simți că ai fost 100% un iubitor de grunge, copil cu cheia la gât sau copil dependent de dispozitive. Ești un membru super-unic al unei microgenerații care, se pare, este mai bine echipată să ocupe poziții de conducere - cum ar fi să fii părinte - decât cei născuți în orice altă perioadă. Și asta ar trebui să îți dea cu siguranță un impuls de încredere, eticheta „geriatrică” fiind blestemată.

Meseria de parinte – o meserie fara training

A fi parinte – o expresie pe cat de simpla, in firescul ei, ce pare sa tina de natura umana insasi, pe atat de complicata dincolo de aparente. A fi parinte este, pentru cei mai multi dintre noi, o alegere, o asumare voluntara a unui rol crucial intr-un scenariu pe care nimeni nu ni-l poate face cunoscut in detaliu inainte ca filmul sa inceapa sa curga… Si asta pentru simplul fapt ca rolul este unic pentru fiecare dintre noi, la fel ca si filmul propriei vieti.

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII