Săptămâna 28: Cum a fost testul de toleranță la glucoză? - jurnal de sarcină

Saptamana 28 -  Cum a fost testul de toleranta la glucoza? - jurnal de sarcina

Săptămâna 28: Cum a fost testul de toleranță la glucoză? - jurnal de sarcină

Am fost speriată de cum va fi acest test de toleranță la glucoza, pentru ca am citit multe păreri pe diferite grupuri de graviduțe, dar acesta nu a fost așa rău pentru mine.

Toată sarcina am mâncat ce am vrut și când am vrut, tot ce am avut poftă am mâncat, fast food, dulciuri, am avut și pofte de fructe și legume... am avut o listă cu anumite alimente pe care sa le evit și am ținut cont în mare parte de ea.

- vei citi:
Am fost speriată de cum va fi acest test
15 kg acumulate pana in saptamana 36
Am făcut testul la Bioclinica
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Ddeenniissaaa - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am fost speriată de cum va fi acest test

Am fost speriată de cum va fi acest test de toleranță la glucoza, pentru ca am citit multe păreri pe diferite grupuri de graviduțe, dar acesta nu a fost așa rău pentru mine. Toată sarcina am mâncat ce am vrut și când am vrut, tot ce am avut poftă am mâncat, fast food, dulciuri, am avut și pofte de fructe și legume... am avut o listă cu anumite alimente pe care sa le evit și am ținut cont în mare parte de ea.

Testul de toleranță la glucoză în sarcină (TTGO) este un test utilizat pentru a evalua modul în care corpul unei femei gestante procesează glucoza. Acest test este utilizat pentru a depista eventuala prezență a diabetului gestațional, o afecțiune în care nivelurile de zahăr din sângele unei femei însărcinate devin anormal de ridicate.

Testul de toleranță la glucoză în sarcină implică următoarele etape:

Testul de screening inițial: Inițial, femeii îi va fi administrată o băutură îndulcită cu o cantitate specifică de glucoză. După ce bea această soluție, se va aștepta timp de o oră sau două. Apoi, se va preleva o probă de sânge și se va testa nivelul de glucoză din sânge. Dacă rezultatul acestui test de screening indică niveluri ridicate de glucoză, este posibil să fie necesar un al doilea test de confirmare.

Testul de confirmare: În cazul în care rezultatul testului de screening este anormal, se va efectua un test de confirmare. Acest test implică un post negativ înainte de administrarea băuturii îndulcite cu glucoză. După ce femeia bea soluția, se vor preleva probe de sânge la intervale de timp regulate (de obicei, la fiecare 1-3 ore) pentru a se evalua modul în care nivelurile de glucoză din sânge se modifică în timp - citeste detalii despre cum se face testul de toleranta la glucoza aici:. 

15 kg acumulate pana in saptamana 36

Pana acum la 36 de săptămâni am acumulat aproximativ 15 kg, bebelușul este bine, asta este important. Eu am acumulat destul de multe kg la începutul sarcinii, mai mult decât acum spre final, chiar doctorul mi-a spus ca să am grijă să nu dezvolt diabet gestațional, ca kg se acumulează. Eu de fel nu prea sunt cu dulciurile, dar în sarcină am mâncat dulce și de aceea mi-a fost frică de acest test de toleranță pentru ca nu mi-aș fi dorit să fiu nevoită să țin regim.

Am făcut testul la Bioclinica

Înainte de test cu o zi înainte după ora 20 n-am mai mâncat nimic și nici în dimineața testului, am făcut testul la Bioclinica și tot ce pot să zic este ca a fost destul de ușor, cel mai nașpa e timpul de așteptare, băutura aia avea un gust de apă cu zahăr nu pot să zic ca a fost extrem de dulce, a fost ok 😂 nu mi-a venit rău de la ea și rezultatele testului au fost bune. 😄

Cititi mai multe despre: Diabetul gestațional: 14 intrebări esențiale și răspunsurile medicului

Autor - Ddeenniissaaa, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Septembrie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII