Fluorul la copii, Pro sau Contra?

Fluorul la copii, Pro sau Contra?

Fluorul la copii, Pro sau Contra?

Este fluorul nociv sau, din contra, ajuta la dezvoltarea sanatoasa a celor mici? Poate afecta organismul copiilor daca este folosit cu regularitate?
Despre flour si copii, veti citi: 

Fluor-ul, administrat conform indicatiilor stomatologilor pediatri, reduce riscul aparitiei cariilor dentare
Ce este fluorul?
Avantaje ale fluorizarii dentare
Membrii Desprecopii.com au reduceri la De4KIDS

Fluor-ul, administrat conform indicatiilor stomatologilor pediatri, reduce riscul aparitiei cariilor dentare

De-a lungul timpului am auzit multe pareri contradictorii referitoare la administrarea fluorului la copii. Este fluorul nociv sau, din contra, ajuta la dezvoltarea sanatoasa a celor mici? Poate afecta organismul copiilor daca este folosit cu regularitate?

In primul rand, trebuie sa stim faptul ca: fluor-ul, administrat conform indicatiilor stomatologilor pediatri, reduce riscul aparitiei cariilor dentare si poate opri progresia cariilor deja existente . Conform unui studiu realizat de Academia Americana a Medicilor Dentisti Pediatri (APDA), progresia cariilor la dintii sigilati si fluorizati  este de 2,6 % spre deosebire de 12,6% in cazul dintilor care nu au fost protejati.

Fluorul, insa, poate fi atat benefic, cat si daunator pentru organism. De aceea, este foarte important ca suplimentele de fluor administrate copiilor sa respecte dozajul indicat de medicul stomatolog pediatru.

Ce este fluorul?

Fluorul este un mineral natural, la fel ca si calciul, sau fierul, intalnit uneori in apa sau anumite alimente. Dar, spre deosebire de celelalte minerale, administrarea lui poate avea atat beneficii, cat si riscuri ce pot dauna organismului. Folosit in doza recomandata de medicul stomatolog, fluorul ne poate ajuta sa avem dintii sanatosi, puternici si frumosi, insa folosit in exces poate deveni toxic pentru organism.

8 Avantaje ale fluorizarii dentare:

 1. Reduce indicele carios cu 50 pana la 80%
 2. Diminueaza sensibilitatea dentara
 3. Contribuie la remineralizarea zonelor dentare afectate de cariile incipiente
 4. Efectul remineralizant al fluorului asupra smaltului dintelui actioneaza ca un strat protector impotriva atacului acizilor
 5. Protejeaza dintii impotriva cariilor dentare , atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor
 6. Administrarea fluorizarii dentare pana la varsta de 12-14 ani contribuie la formarea unei dentitii permanente sanatoase
 7. Fluorizarea dentara profesionala (realizata in cabinet) presupune o adminstrare concentrata de fluor pe fiecare dinte, efectul fiind nu numai de protectie, dar si de intarire a structurii dintelui
 8. Incetineste procesul carios , chiar si in cazul cariei dentare deja formate

Atentie, insa! Este extrem de important ca fluorizarea sau administrarea suplimentelor cu fluor sa fie realizate NUMAI dupa un consult stomatologic! Doar medicul stomatolog poate sa stie daca este sau nu nevoie de tratamente cu fluor, deoarece administrarea incorecta presupune anumite riscuri!

Afla mai multe detalii despre beneficiile si riscurile administrarii de fluor direct de la medicul stomatolog pediatru, sau de pe pagina de Facebook DE4KIDS !

Reducere speciala pentru membrii Comunitatii Desprecopii.com

Atentie: membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Campanie a comunitatii Desprecopii

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII