Copiii si matematica, prieteni sau dusmani?

Copiii si matematica, prieteni sau dusmani?

Copiii si matematica, prieteni sau dusmani?

Cati dintre noi nu au avut oare probleme cu matematica in anii de scoala?


Desigur, vor fi existand si adulti pentru care matematica a fost o pasiune inca din copilarie sau, in orice caz, o disciplina care nu le-a pus prea mari probleme in scoala.


Totusi, ea este perceputa de majoritatea oamenilor ca o disciplina dificila ce pune adesea probleme copiilor.

Cati dintre noi nu au avut oare probleme cu matematica in anii de scoala?

Desigur, vor fi existand si adulti pentru care matematica a fost o pasiune inca din copilarie sau, in orice caz, o disciplina care nu le-a pus prea mari probleme in scoala. Totusi, ea este perceputa de majoritatea oamenilor ca o disciplina dificila ce pune adesea probleme copiilor.
 
Dificultatile pe care le ridica matematica in anii de scoala dau si mai mari batai de cap atunci cand, ca parinti, ne vedem pusi in situatia de a ne ajuta copiii sa asimileze cunostinte care noua, ca adulti, ni se par simple. Stiu din proprie experienta ca a face un copil de scoala primara sa aiba o relatie amiabila cu obiectul numit matematica nu este intotdeauna o misiune usoara. Uneori dusmania se instaleaza treptat (la acest lucru contribuind mai multi factori) si ramane pe vecie, doar ca de la o varsta incolo este privita cu mai mare toleranta. Ce e de facut in astfel de situatii, mai ales atunci cand, ca parinti, ne dorim rezultate cat mai bune la invatatura de la copiii nostri?

Parerile parintilor comunitatii desprecopii.com sunt impartite

Parerile parintilor comunitatii desprecopii.com sunt impartite, asa cum am putut vedea intr-un topic deschis pe FORUM si nu se potrivesc intotdeauna tuturor situatiilor, intrucat fiecare caz de "aversiune" fata de matematica are particularitatile sale:

Nu stiu sa-ti zic daca a fost din cauza de invatatoare / profesori sau sunt eu "defecta", dar nu reuseam niciodata sa pricep problemele, geometria, n-am trecut mai departe de aritmetica cred. Poate pentru ca aveam aversiunea asta fata de matematica nici nu mai eram dispusa sa incerc sa inteleg. (ellej)

Am studiat matematica, am predat matematica, am ajutat copii si studenti sa treaca peste examenele la matematica si stiu ca marea majoritate care au probleme cu matematica nu gandesc atunci cand sunt in fata unei probleme de matematica (nu am spus ca nu gandesc in general). (accept92)

Talentul in matematica este ceva innascut si nu este legat neaparat de inteligenta

Studii recente facute de cativa psihologi de la Universitatea din Baltimore, SUA, coordonate de cercetatorul John Hopkins au relevat faptul ca talentul in matematica este ceva innascut si nu este legat neaparat de inteligenta. Testele aplicate unui numar de 200 de copiii cu varsta de 4 ani au avut in vedere abilitatea de estimare si de calcul, precum si legatura care exista intre aceasta abilitate si vocabular, doarece pana acum se considera ca limbajul si abilitatile matematice au legatura intre ele. Pe de alta parte, cercetatorii au vrut sa demonstreze ca a fi bun la matematica nu implica neaparat performante si in alte domenii ce vizeaza inteligenta generala. Teste ulterioare, ale caror rezultate au fost publicate in Developmental Science, au aratat ca acei copii care la o varsta mica, la care inca nu studiau matematica, au dovedit abilitati sporite de calcul si estimare, s-au descurcat mai bine la lectiile ulterioare de matematica. Altfel spus, legatura dintre un simt innascut al numerelor si talentul in matematica este deja prezenta inainte ca matematica sa fie studiata in cadrul scolii.

O intrebare asupra careia cercetatorii inca mediteaza este aceea daca acest simt al numerelor, cum a fost denumit, poate fi stimulat inainte de varsta scolara, astfel incat sa poata fi imbunatatite rezultatele ulterioare ale copilului la matematica predata in scoala. Pana cand se va gasi un raspuns la aceasta intrebare, poate ar fi indicat sa nu ne stresam copiii prea tare daca ni se pare ca nu sunt suficient de buni la matematica. In fond nu toata lumea s-a nascut matematician si, in plus, mai e nevoie si de artisti si de oameni obisnuiti pe lumea asta, nu doar de specialisti in matematica.

Copilul are probleme cu matematica? Atunci trebuie sa luati in considerare meditatiile. Citeste Meditatiile suplimentare - rolul lor in imbunatatirea notelor copilului si de ce pot fi necesare
 

Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica

Matematica este esentiala pentru a invata copilul sa gandeasca logic si rational Multi pedagogi considera ca este una din cheile sucesului in dezvoltarea intelectuala si in cariera profesionala. Matematica, si mai modern Statistica, sunt considerate cele mai importante subiecte pe care copiii le studiaza la scoala.

Va invitam la discutie intre parinti: Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica citeste in continuare aici > 

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor 

autor: redactor Desprecopii.com A.G. (c) Toate drepturile rezervate 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Neacsu stefania
    Neacsu stefaniatrimis la 1/3/2012

    Este foarte greu sa iti faci adresa

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII