Nu pastrati medicamentele in baie

Nu pastrati medicamentele in baie

Nu pastrati medicamentele in baie

Probabil ca multe familii au un dulapior de medicamente in baie fara sa stie ca cel mai nepotrivit loc pentru pastrarea medicamentelor este baia.

- vei citi:
De ce sa nu pastram medicamentele in baie?
Ce se întâmplă dacă medicamentele nu sunt păstrate corect?
Ce medicamente trebuie păstrate la frigider?
De ce trebuie păstrate tabletele în ambalajul original?

De ce sa nu pastram medicamentele in baie?

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că vă depozitați medicamentele într-un dulap, în baie. Însă căldura și umiditatea de la duș, baie și chiuvetă, pot afecta eficacitatea și valabilitatea medicamentelor. Tocmai de aceea, este indicat să păstrați medicamentele într-un dulăpior dintr-o cameră sau chiar pe hol, înainte de intrarea în baie.

Bineînțeles că în baie puteți păstra în siguranță absorbante, ața de gură, apa de gură, creme sau alte produse de sănătate sau frumusețe.

Ce se întâmplă dacă medicamentele nu sunt păstrate corect?

Dacă medicamentele nu sunt păstrate în mod corespunzător, s-ar putea să nu funcționeze în modul în care au fost destinate, astfel încât acestea prezintă un potențial risc pentru sănătatea și bunăstarea persoanei care primește medicamentul. Medicamentele trebuie păstrate în condiții care să asigure menținerea calității acestora. Citiți prospectul!

Ce medicamente trebuie păstrate la frigider?

O serie de medicamente trebuie să fie refrigerate. Acestea includ insulina, antibioticele lichide (pentru copii), injecțiile, picăturile pentru ochi și unele creme. Aceste medicamente trebuie păstrate între 2ºC și 8ºC. Citiți mereu prospectul!

De ce trebuie păstrate tabletele în ambalajul original?

În general, recipientul original protejează medicamentul de căldură, aer, lumină și / sau umiditate. Expunerea la aceste elemente poate afecta stabilitatea formulării și / sau a ingredientului activ, ceea ce poate modifica eficacitatea și siguranța medicamentului.

 

 Despre medicamente, cititi:

Despre gripa si raceli, mai cititi:

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII