Primele incaltari ale bebelusului: cand, reguli si sfaturi

Primele incaltari ale bebelusului -  cand, reguli si sfaturi

Primele incaltari ale bebelusului: cand, reguli si sfaturi

Cum trebuie sa fie primele incaltari ale bebelusului?

Până când micuțul învață să meargă pe două picioare, specialiștii în ortopedie recomandă să îi permiteți să umble în picioarele goale. Cu toate acestea, atunci când micuțul dumneavoastră este pregătit să iasă din casă - cum ar fi pe stradă sau în locurile de joacă - va avea nevoie de o pereche de pantofi care să îi protejeze piciorușele. Iată sfatul de la Desprecopii.com despre cum ar trebui să fie primele încălțări ale bebelușului.

-veti citi:
Lasati-l sa umble cat mai mult in piciorusele goale, prin casa
Primii papucei ai bebelusului
Papucei pe care trebuie sa-i evitati
Cum sa luati pantofiorii potriviti bebelusului
Primii pantofiori ai bebelusului: cum trebuie sa fie
Primii pasi ai bebelusului: mituri si adevaruri


Hei mami de bebe - tu stii cum să alegi încălțările potrivite pentru bebelușul tău în primele sale etape de mers?

Primele încălțări ale bebelușului ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

Mărime potrivită: Asigurați-vă că alegeți încălțări care se potrivesc corect piciorușelor bebelușului. Este important să măsurați picioarele periodic și să alegeți încălțări care oferă suficient spațiu pentru degetele de la picioare și libertate de mișcare.

Flexibilitate: Încălțările pentru bebeluși ar trebui să fie flexibile, permitând piciorușelor să se miște în mod natural și să se dezvolte corespunzător. Materialele moi și flexibile, precum pielea naturală sau țesăturile moi, sunt ideale pentru primele încălțări.

Talpă antiderapantă: Asigurați-vă că încălțările au o talpă antiderapantă pentru a oferi stabilitate și siguranță bebelușului în timpul primelor sale pași și explorări.

Ușor de încălțat: Alegeți încălțări care sunt ușor de pus și de scos, pentru a facilita îmbrăcarea și dezbrăcarea bebelușului.

Materiale respirabile: Optați pentru încălțări confecționate din materiale respirabile, care permit aerului să circule și previn acumularea de umiditate în piciorușe.

Fără constricții: Evitați încălțările care strâng sau restricționează piciorușele bebelușului. Este important ca piciorușele să aibă suficient spațiu pentru a se dezvolta în mod natural.

Lasati-l sa umble cat mai mult in piciorusele goale, prin casa

Pana cand micutul deprinde arta mersului pe doua picioare, cel mai bun lucru este sa-i permiteti sa umble in picioarele goale, spun pediatrii specializati in ortopedie si cei ai Asociatiei americane de ortopedie.

Mersul in picioarele goale este necesar pentru dezvoltarea muschilor si a tendoanelor, permitand copilului sa simta podeaua si sa adere mai bine la ea.

Primii papucei ai bebelusului

Insa imediat ce micutul dumneavoastra este gata de a merge in afara casei – cum ar fi pe strada sau le locul de joaca – va avea nevoie de o pereche de pantofiori care sa-i protejeze piciorusele.

Papucei pe care trebuie sa-i evitati

Desi poate fi greu sa rezistati tentatiei reprezentate de acei dulci papucei roz sau de adidasii in forma de masina a pompierilor cu becuri care se aprind in timpul mersului, atunci cand alegeti primele incaltari ale copilului, trebuie sa puneti forma inaintea modei.

Asta inseamna sa va feriti de lucruri ca:

- Pantofi cu talpile alunecoase

- Ghete pana la glezne, care pot fi prea restrictive

- Pantofii pe care ii puteti indoi (semn sigur ca nu ofera destul suport piciorului)

Cum sa luati pantofiorii potriviti bebelusului

Marimea potrivita este si ea cruciala, deci luati-va destul timp ca sa probati pana cand gasiti masura cea mai buna. Si aveti grija sa le reevaluati marimea cel putin o data la trei luni sau oricand copilul da semne ca sunt prea mici – de exemplu, daca ii este greu sa ii incalte, ii arunca sau ii da deoparte ori de cate ori ii vede, sau are picioarele inrosite, mai ales in zona unghiilor si a degetelor. Notati dimensiunea si latimea piciorului copilului.

Apoi alegeti un pantof care este flexibil, spun specialistii. Atunci cand merge cu ei, pantofii trebuie sa se indoaie la incheietura degetelor. Piciorul trebuie sa intre bine in pantof (dar nu fix), lasand 7-8 milimetri intre degetul cel mai lung si varful pantofului.

Primii pantofiori ai bebelusului: cum trebuie sa fie

Odata cu primii pasi ai bebelusului e cazul sa ne gandim ca pantofiorii pe care ii poarta sa fie bine alesi. Pantofii protejeaza picioarele copiilor in aer liber si oriunde altundeva, unde ar putea fi periculos, cum ar fi o suprafata de aschii. In interior, este suficient sa poarte pantofi pentru copii moi de protectie sau sosete. Cum trebuie sa fie primii pantofiori ai bebelusului? E nevoie de talpa tare? Exista pantofiori care i-ar putea afecta cresterea talpitei? Multe mamici de bebelusi pun intrebari pe forumul Desprecopii despre prima incaltaminte (care conteaza) a bebelusului. Iata sfaturile unui medic pediatru citeste in continuare aici >

Primii pasi ai bebelusului: mituri si adevaruri

Atunci cand vine vorba despre mersul bebelusului, toata lumea isi da cu parerea, da sugestii si face tot felul de presupuneri, ignorand adesea faptul ca fiecare bebelus are ritmul propriu de dezvoltare si propria personalitate. Asteptarile celor din jur sunt uneori contrariate de realitate, iar alteori, miturile construite in timp in jurul acestui subiect sunt pur si simplu daramate de evidente care ne uimesc ... mai departe

 Cititi: Bebelusul la plimbare

Cu bebelusul in concediu: vara

Primele incaltari ale bebelusului

Inotul pentru bebelusi

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

autor: Dr. I. Marinescu, medic pediatru, pentru desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. bejinariu veronica
    bejinariu veronicatrimis la 23/12/2011

    intr-adevar ...este grozava batista bebelusului..imi pare rau ca nu am cumparat pana acum.am dat 500 000 si sincer face banii!copilul doarme noaptea si poate respira usor!faceti un efort si cumparati...nu veti regreta!nu se compara cu alte metode de aspirare, care agita copilul si care nu dau rezultatele scontate!

    Raspunde la acest comentariu
  2. flori
    floritrimis la 21/12/2011

    la ce pret este - batista bebelusului si de unde o putem cumpara

    Raspunde la acest comentariu
    • Mary
      Marytrimis la 4/12/2021

      De la orice farmacie sa pe internet si costa între 20 si 50 de lei depinde de unde o cumperi

  3. ioana
    ioanatrimis la 14/12/2011

    cine poate sa isi procure batista bebelusului sa o faca.eu am folosito la ambi copilasi si este de foarte mare ajutor penrtu eipot sa respire si nu ajung mucii mai departenu va fie tema sa il folositi

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII