Radiografiile dentare pot provoca tumori cerebrale

Radiografiile dentare pot provoca tumori cerebrale

Radiografiile dentare pot provoca tumori cerebrale

  • Cei mai multi dintre noi stiu ca radiatiile razelor X pot fi daunatoare pentru organism. Cantitati mari de expunere la radiatii pot creste riscul mai multor tipuri de cancer. Radiatiile ionizante ale razele X pot deteriora ADN-ului, potential.

Cei mai multi dintre noi stiu ca radiatiile razelor X pot fi daunatoare pentru organism. Cantitati mari de expunere la radiatii pot creste riscul mai multor tipuri de cancer. Radiatiile ionizante ale razele X pot deteriora ADN-ului, potential.

Un studiu recent publicat in Cancer, Jurnalul o American Cancer Society, ofera dovezi suplimentare cu privire la pericolele razelor X. Acest studiu arata ca frecventa radiografiilor dentare este legata de tumoarea pe creier numita meningiom si cresc semnificativ riscul unei tumori pe creier.

Aceasta cercetare a constatat ca persoanele care au facut radiografii dentare frecvente au fost mai mult de doua ori mai predispuse sa dezvolte meningiom. Meningiomul este cea mai comuna si potential debilitanta tumoare pe creier non-canceroasa. Aceasta tumora apare in meninge, care este membrana din jurul maduvei spinarii si creierului. O parte din efectele meningiomului sunt durerile de cap, probleme cu vederea, pierderea exprimarii si controlului. Aceste tumori nu pot fi detectate pe o perioada de ani, pana cand ajung la o dimensiunea mare.

O radiografie dentara panoramica anuala sau mai frecventa, creste riscul tumorilor. Acest tip de radiograie presupune o imagine a dintilor si maxilarelor, obtinuta prin expunerea la radiatiile x.

Copiii sub zece ani sunt cei mai vulnerabili la radiatii, deoarece sunt inca in crestere, iar celulele din organism sunt mai sensibili la radiatii. Ca urmare, radiatiile ii afecteaza mai mult decat pe adulti.

Cand ajungeti in cabinetul unui stomatolog, de obicei, medicul dentist va recomanda o radiografie. Puteti sa intrebati medicul dentist, daca aceasta este cu adevarat necesara. Mai ales daca este vorba de un copil.

Recomandare:

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

Stomatologie
Ce alegem: incrustatii sau plombe?specialistul raspunde
Implantul dentar
Snap-on smile
Produse naturale pentru albirea dintilor

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII