Cum se desfasoara nasterea in apa

Cum se desfasoara nasterea in apa
- Dupa eliminarea contraindicatiilor, pacienta are acces in apa in oricare moment, dupa declansarea contractiilor, in primul rand cu scopul de a pregati perioada activa a travaliului, care incepe la 3-4 centimetri dilatatie a colului uterin.
Dupa eliminarea contraindicatiilor, pacienta are acces in apa in oricare moment , dupa declansarea contractiilor, in primul rand cu scopul de a pregati perioada activa a travaliului, care incepe la 3-4 centimetri dilatatie a colului uterin. Ulterior, se va goli intestinul cu ajutorul unei clisme si printr-o alimentatie anterioara saraca in reziduuri. Perioada de stat in apa ar trebui limitata la 1-2 ore cu pauze de 15-30 de minute.
In perioada activa a travaliului - oricand de la 3-4 centimetri dilatatie a colului uterin se va sta in apa intr-o pozitie semiculcata sau sezand. Urmarirea starii fatului se realizeaza printr-un sistem special de ascultare a batailor cordului fetal sincron cu inregistrarea contractiilor uterine (cardiotocografie externa) dar "la distanta" cu electrozi speciali pentru inertie si "la distanta" = telemetrie (fara cabluri).
Se prefera ruperea spontana a membranelor iar daca este totusi nevoie de interventie se efectueaza cat mai tarziu posibil.
Momentul expulziei se petrece in apa si prin tehnici adecvate se va urmari ca perineul sa nu se rupa, se executa eventual o ruptura unica. Epiziotomia nu este de principiu contraindicata dar se urmareste evitarea unor incizii perineale mari.
Nou nascutul poate ramane in apa minute bune , dar accidental sau voit scoaterea fetei (nas, gura) din apa trebuie sa fie definitiva si ulterior nu mai este permisa re-imersia. Nasterea placentei si eventuala sutura a leziunilor perineale are loc pe masa normala de nastere.
Cititi mai multe despre Nasterea in apa AICI
Va recomandam sa mai cititi si:
- Nasterea prin cezariana
- Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
- Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Despre depresia postpartum, e important sa
cititi:
- Starea depresiva postpartum
- Cauze ale starii depresive postpartum
- Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
- Suprizele unei mamici incepatoare
- Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Sfaturi importante de la Desprecopii
- Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
- Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
- Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
- Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.
Stelele generatiei Desprecopii.com
Povestiti pe forumul Nasterea unei Stele, povestea unica a nasterii copilului dvs. unic. In acest fel, devinde deja o Stea a Generatiei Desprecopii.com.
Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna. Si, cine stie, poate va tine si prima pagina pe site-ul tau preferat, la STELELE GENERATIEI DESPRECOPII.COM
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII