Teflonul - pericol cancerigen

Teflonul - pericol cancerigen

Teflonul - pericol cancerigen

  • Se afla in vase, imbracaminte, mobilier, covoare, pungi de popcorn si chiar in mancarea ta! Este acidul perfluorooctanoic (PFOA), si ramane pe termen nelimitat in mediul inconjurator si chiar ramane blocat in corpul nostru.

Se afla in vase, imbracaminte, mobilier, covoare, pungi de popcorn si chiar in mancarea ta! Este acidul perfluorooctanoic (PFOA), si ramane pe termen nelimitat in mediul inconjurator si chiar ramane blocat in corpul nostru. PFOA este o toxica si cancerigena cunoscuta care a fost detectata in sangele a peste 98% din populatia SUA. Expunerea la aceasta substanta chimica a fost asociata cu un nivel crescut de colesterol, acid uric, preeclampsie, boli de inima, leziuni hepatice, probleme tiroidiene, tulburari neurologice, boli cronice de rinichi si cancer de rinichi.

Nivelurile ridicate de expunere la teflon (o marca inregistrata DuPont), PFOA, determina riscul de cancer testicular sa creasca cu 170 la suta.

DuPont a folosit PFOA din anii 1950 pentru a face produse chimice utilizate in productia vaselor de gatit non-stick, ambalaje de hartie rezistente la ulei si textile rezistente la pete. PFOA se afla practic in orice articol care nu se ingurzeste, nu se pateaza, nu se lipeste, nu se incalzeste, etc.

Copiii din avalul raului de la o uzina chimica DuPont (pe raul Ohio) transporta PFOA in sangele lor, astfel au avut loc si primele studii ale efectelor PFOA-ului asupra copiilor. Din peste 10.000 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 17 ani, cei cu cele mai inalte niveluri au fost mai susceptibili la boli tiroidiene.

Hormonii tiroidieni joaca un rol critic in metabolismul, cresterea si dezvoltarea creierului. Acesti hormoni sunt importanti mai ales in timpul dezvoltarii fetale si timpurie a copiilor, cu mici modificari ale nivelului hormonilor tiroidieni in timpul acestor perioade de dezvoltare care afecteaza IQ-ul si un motor de dezvoltare a abilitatilor la copii.

In iunie 2005 a fost intentat un proces impotriva Dupont pentru incapacitatea de a alerta publicul cu privire la cei peste 20 de ani de probleme de sanatate cunoscute, asociate cu PFOA, si a fost amendat cu $16.5 milioane.

Desigur, DuPont nu recunoaste nici o responsabilitate pentru esecul de a raporta descoperirea din 1981, ca un compus utilizat pentru a face teflon a contaminat placenta si fluxul sanguin al copilului unui lucrator din West Virginia. Alte plangeri sustin ca DuPont a ascuns informatiile despre contaminare timp de ani  de zile.

Banii conduc
DuPont este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din lume. Intre 2008 si 2010, a raportat peste 2 miliarde dolari in profituri, nu a platit taxe federale pe venit, si-a crescut compensatiile executive cu 188% si a cheltuit aproape 14 milioane dolari pe lobby pentru legi mai favorabile corporative. DuPont este singurul producator al natiunii de PFOA. Deci, de ce este atat de greu in a opri nebunia asta? Deoarece americanii cumpara in continuare produsele.

Va recomandam sa mai cititi si:

Achizitii
Cele mai ciudate muzee din lume
Feriti-va de oua  Made in China
Ce criterii avem in vedere la cumpararea unei case?specialistul raspunde
Ce tipuri de centrale termice exista?specialistul raspunde
Parchet sau laminat?
Hortensia sau bucuria verii
O masa stilata dintr-o masina veche de cusut
Colecteaza hartie pentru reciclare cu Cargo-biciclete
Competitia culinara a mamelor
Hotelurile abandonate  declinul turismului de lux
7 trucuri de aplicat in bucatarie
Cele mai spectaculoase piscine din lume
Casa de sticla

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?
Expunerea la soare scade riscul de cancer
Rolul apei pure in detoxifiere
Dieta mediteraneana ne imbunatateste calitatea vietii
5 bauturi de vara pentru detoxifiere
Nutritie fara colesterol

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Achizitii

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII