5 lucruri pe care parintii trebuie sa le stie despre animalele de companie

5 lucruri pe care parintii trebuie sa le stie despre animalele de companie

5 lucruri pe care parintii trebuie sa le stie despre animalele de companie

Animalele de companie fac parte din viata multor copii. Invatati cum sa favorizati dezvoltarea unor relatii puternice si sanatoase. Iata 5 lucruri pe care parintii trebuie sa le stie despre animalele de companie:

- despre 5 lucruri pe care fiecare parinte ar trebui sa-l stie despre animalele de companie (pets) - veti citi:
Un animal de casa - poate fi un drag membru al familiei
Animalutul poate fi cel mai bun prieten al copilul
Animale de companie ne invata sa fim responsabili
Un animal de companie va invata copilul despre Cercul Vietii
Animale de companie asigura un contact fizic
Animalele de companie sunt bune pentru sanatatea noastra
Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi

Animalele de companie - ce ar trebui sa stie parintii

Un animal de casa - poate fi un drag membru al familiei

Animalele de companie fac parte din viata multor copii. Ca parinte, e important sa invatati copilul cum sa dezvolte o relatie frumoasa cu animalutul sau de casa.

 

Iata care sunt sfaturile unui medic veterinar: 5 lucruri pe care fiecare parinte ar trebui sa-l stie despre animalele de companie si copii.
 

Animalutul poate fi cel mai bun prieten al copilul

Animalele de companie sunt lipstite de prejudecati, loiale, iubitoare si intotdeauna incantate sa se afle in compania oamenilor.

Spre deosebire de colegii de clasa, prieteni sau chiar, uneori, membrii ai familiei, un animal de companie va iubi neconditionat copilul. Bogati sau saraci, inalti sau scunzi, sub- sau supraponderali, cu pielea ca de portelan sau cu cosuri, inteligenti sau nu, populari sau paria, atleti sau academicieni: avem nevoie de iubire neconditionata. Animalele de companie sunt, de asemenea, cu incapatanare loiale; un animal de companie nu va va parasi niciodata copilul pentru ca este obosit sau pentru ca i s-a ivit o oferta mai atragatoare.

Alegerea unui animal de casa Mai cititi si: Alegerea unui animal de casa

Animale de companie ne invata sa fim responsabili

Animalele trebuie sa fie hranite, adapate, ingrijite, alergate, au nevoie sa ne jucam cu ele, apoi de ingrijire medicala si de iubire. Ele nu sunt ca un joc video recent sau o jucarie care poate fi savurata pentru un timp si apoi uitata pe un raft.

Cu toate ca niciodata nu ar trebui sa permiteti ca un animal de companie sa fie ingrijit exclusiv, sau in primul rand de catre un copil, ele ii pot ajuta pe copii sa invete cum sa le creasca. Animale de companie au nevoie de ingrijire, in mod constant si consecvent, si de la ele, copiii dvs. pot sa invete sa fie altruisti.

Un animal de companie va invata copilul despre Cercul Vietii

La fiecare etapa a vietii sale, un animal de companie ofera lectii valoroase. De exemplu, adoptand un animal de companie de la un adapost reprezinta o oportunitate de a vorbi cu copilul dvs. despre lipsa unui camin, si despre dragostea pe care trebuie sa o nutreasca fata de casa parinteasca. Un animal de companie poate oferi, de asemenea, parintilor o modalitate de a vorbi cu un copil despre moarte.

Cum ajutam copilul sa treaca peste moartea animalului de companie de citit: Cum ajutam copilul sa treaca peste moartea animalului de companie

Pentru multi dintre noi, pierderea unui animal de companie este prima pierdere dintr-un sir pe care il vom experimenta de-a lungul vietii noastre. Un animal de companie va poate invata copilul ca este important sa iubesti si la fel de important sa jelesti. Un animal de companie poate invata, de asemenea copiii ca sentimentul de compasiune trebuie sa fie extins dincolo de specia noastra.

Animale de companie asigura un contact fizic

In viata noastra, nu suntem intotdeauna siguri daca atingerea este acceptata sau nu. Dar nu si cu animalele noastre de companie: lor le face mereu placere atingerea noastra, primind-o intotdeauna cu bucurie. Oricine, de orice varsta, poate saruta un caine sau o pisica si sa-i spuna "Te iubesc!" fara ca cineva sa aiba ceva impotriva. Avem nevoie de atingere, si "mangaierea intensa" este intotdeauna bine primita de catre animalele noastre de companie.

Animalele de companie sunt bune pentru sanatatea noastra

Animalele de companie sunt sisteme de sustinere a vietii. Animalele de companie nu ne fac doar sa ne simtim bine. Sunt bune pentru noi. Faptul ca suntem inconjurati de ele inca din copilaria timpurie, diminueaza severitatea alergiilor, astmului si eczemor.

Animalele de companie pot slabi durerea cronica, ne ajuta in lupta impotriva depresiei, micsorarea valorilor colesterolului, a tensiunii arteriale; reduc riscul de boli de inima sau de accident vascular cerebral; maresc sansele de supravietuire in cazul unui atac de cord; ajuta la tratarea ADHD-ului, anxietatii si PTSD; detecteaza convulsiile, ajuta pacientii cu Parkinson si chiar detecteaza cancerul. Prezenta unui animal de companie in cadrul familiei dvs. este o modalitatate de a proteja sanatatea copilului si a dvs.

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat. Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice.

Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia citeste mai departe aici >

Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi :

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Alegerea unui animal de casa
Terapia asistata cu animale
Copiii si animalele de companie
Proprietarii de caini traiesc mai mult


Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: redactor Milena Sadova - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII