Masajul bebelusului – ghid pentru taticii incepatori

Masajul bebelusului – ghid pentru taticii incepatori
Bebelusii adora masajul. Este un lucru pe care il stie toata lumea, insa nu toata lumea ia in considerare faptul ca masajul bebelusilor implica si el o anumita tehnica si ca nu este suficient sa punem in palme ulei special pentru masaj si sa mangaiem pielea fina, desi, pe de alta parte, cea mai importanta nu este tehnica in sine, ci mai degraba atingerea.
Iata un ghid pentru masajul bebelusului – pentru taticii incepatori :)
Bebelusii adora masajul
6 sfaturi pentru taticii incepatori
Masaj cu dragoste in sase pasi
Despre dezvoltarea nou-nascutului, mai cititi
Suportul Comunitatii Desprecopii
Cu bebelusul la plimbare
Comunitatea Desprecopii - hai alaturi de alte mamici ca tine, pentru suport, prietenie si atitudine
Bebelusii adora masajul
Bebelusii adora masajul. Este un lucru pe care il stie toata lumea, insa nu toata lumea ia in considerare faptul ca masajul bebelusilor implica si el o anumita tehnica si ca nu este suficient sa punem in palme ulei special pentru masaj si sa mangaiem pielea fina, desi, pe de alta parte, cea mai importanta nu este tehnica in sine, ci mai degraba atingerea. Bebelusii pur si simplu adora atingerile. De fapt, ei progreseaza prin ele, fiind o parte esentiala a cresterii si dezvoltarii armonioase a organismului. In plus, tot ce tine de contactul “piele-pe-piele” sporeste increderea in sine a copilului si poate avea un efect de alinare atunci cand bebelusul este suparat sau sufera de colici.
6 sfaturi pentru taticii incepatori
Apropierea taticilor de bebelusii lor inca din primele zile este esentiala pentru crearea unei relatii profunde, care va evolua treptat, in functie de modul in care tatal se va implica in viitor in cresterea propriului copil. Masajul este o buna modalitate de a pune bazele unei astfel de relatii. Iata o tehnica simpla, numita sugestiv „I LOVE YOU”, care are sase etape ce va pot ajuta sa incepeti. Urmati pas cu pas instructiunile de mai jos si repetati-le.
Gasiti mai intai o suprafata calda, plana pentru a aseza copilul (de exemplu, o patura asternuta pe covor). Turnati ulei de bebelusi sau ulei vegetal pur in palme si frecati-va pe maini pentru a le incalzi impreuna cu uleiul. Incercati sa va uitai in ochii copilului, sa-i cantati si sa vorbiti cu el in timp ce-l masati. Si fiti atent la raspunsurile copilului. Contactul vizual este extrem de important, iar comunicarea, prin orice metoda, este esentiala. Daca sesizati un disconfort, incercati atingeri mai usoare sau pur si simplu opriti-va pentru cateva minute si reluati miscarile intr-o maniera mai blanda.
Masaj cu dragoste in sase pasi
1. In timp ce copilul este pozitionat cu fata in sus, folositi doua sau trei degete pentru a descrie litera “I” cu miscari usoare dar ferme, pe burtica lui. Incepeti de sub coaste si coborati spre solduri, folosind in permanenta ulei de masaj.
2. Continuati cu miscari de la stanga la dreapta de-a lungul abdomenului, formand latura lunga a literei “L”. Nu uitati sa pastrati in permanenta contactul vizual cu bebelus.
3. Folositi apoi o miscare scurta descendenta in partea dreapta a stomacului pentru a termina litera “L”.
4. Pentru a incepe ultima litera, un “U” rasturnat, masati de la solduri catre partea stanga a abdomenului, cu aceleasi miscari lente, dar ferme si fara a uita sa pastrati contactul vizual, combinat cu zambete sincere si gesturi de afectiune.
5. In mijlocul segmentului ce descrie litera “U” pozitionati-va degetele de-a lungul partii superioare a abdomenului, incercand sa desenati un “U” intors.
6. Finalizati miscarea ce descrie litera “U” masand partea dreapta a abdomenului bebelusului.
Faceti masaj bebelusului cel putin o data pe zi si nu uitati ca, dincolo de crearea unui confort fizic si psihic, scopul acestei activitati este si unul afectiv. Zambiti-i, alintati-l si oferiti-i toata dragostea in gesturi simple si sincere. Pentru tatici, inceputul poate fi mai greu insa cu putina perseverenta, rezultatele pot fi uluitoiare. Succes! Cititi pe larg: Masajul bebelusului

15 activitati pentru bebelusi - de la 0 la 3 luni
Nou nascutii sunt fiinte fascinante-simturile sunt in continua dezvoltare si sunt atrasi de aproape orice. La aceasta varsta jocul are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, comfortul si increderea in activitatile interactive pline de viata.
Parintii pot ajuta bebelusii sa isi formeze muschii si capacitatile senzoriale, insa urmand pauzele necesare pentru ca acesta sa nu devina supra-stimulat. Iata 15 activitati pentru nou-nascuti si parinti.
Despre masajul bebelusului merita citit si:
Uleiul de masline: 7 avantaje pentru bebelusi
Cand apar dintii bebelusului: cum il poti alina si calma masand talpile sal
Bebelusul si aromaterapia:ce trebuie sa stii
Masajul bebelusului, acele momente de calm si iubire: cum, cand si cum ne organizam
Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului
.jpg)
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). - aici o gasesti in varianta pentru ANDROID - aici o gasesti in variata IOS
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII