Ce cumpărăm înainte de nașterea bebelușului?

Ce cumparam inainte de nasterea bebelusului?

Ce cumpărăm înainte de nașterea bebelușului?

"Ce cumparaturi trebuie facute inainte de nasterea bebelusului?" Cu siguranta te intrebi asta, daca mai ai putin si ai sa iti tii comoara in brate, e bine sa te pregatesti cu lucruri utile si practice.

Pe ultima suta de metri, principala preocupare a viitoarelor mamici pare sa fie aceeasi: facutul si desfacutul bagajului de spital, împaturitul si despaturitul hainutelor deja cumparate, goana dupa cele un milion de lucruri marunte de care se spune ca eneaparata nevoie în primele zile acasa, când ti-e mai greu sa iesi la cumparaturi. Din experienta mamicilor de la Desprecopii.com - iata o lista cu lucrusoare necesare pentru bebelus si mama, in spital dar si acasa.

Lista cumparaturi nou nascut

Cea mai completa lista de pe internet cu lucruri utile / necesare pentru bebelus o gasisti accesand linkul de mai jos. Este o lista de lucruri pentru bebelus pe care o puteti incarca  pe telefon si la care puteti sa adaugati/stergeti elemente ca sa o transformati in lista propie de cumparaturi. In plus, puteti sa tipariti lista de lucruri pentru bebelusi si sa o luati cu voi.

CEA MAI COMPLETA LISTA DE LUCRURI PENTRU BEBELUS O GASITI APASAND AICI

Pe forumul Desprecopii.com există o listă cu lucruşoarele necesare pentru bebeluş şi mamă, în spital şi acasă. La o socoteală simplă, dacă vrei neapărat tot ce scrie pe lista aceea, ai nevoie de cel puţin câteva milioane bune. Dar oare chiar toate ne sunt necesare? Mămicile cu experienţă şi-au dat cu părerea, spre folosul celor ce încă nu au pornit la cumpăraturi.

Nevoile unui nou nascut: orice ati cumpara, tineti minte cateva principii importante:

Bebeluşii cresc foarte repede, deci nu trebuie să faceţi stocuri (în special de pampersi, lapte praf şi hăinuţe)

Bebeluşii nu se sinchisesc de marca obiectelor pe care le folosiţi. Nu plătiţi milioane de lei în plus doar de dragul etichetei.

Încercaţi să găsiti sau sa primiti monstre (în special pentru pampers, cosmetice şi cereale). In felul asta veti cunoaste brandurile.

Nu respingeţi cu totul sfaturile mamelor/soacrelor (s-ar putea să descoperiţi că anumite metode învechite au de fapt explicaţii logice, încă perfect valide)

Înainte să investiţi în obiecte scumpe, întrebaţi rudele/prietenii dacă nu le-a rămas deja de la copiii lor un cărucior în stare bună, un mic balansoar sau un suport de baie care vi se pare neapărat necesar în casă. 

Lucruri utile pentru bebelusi - tot ce ai nevoie pentru bebe

Două lenjerii pentru pătuţ. În cazul în care aveţi pat cu gratii, s-ar putea să consideraţi utile şi apărătoarele pentru pat (huse matlasate care protejează bebeluşul de lovituri şi de curent).

Un sac de dormit (când învaţă să se întoarcă pe burtică singuri, bebeluşii încep să se dezvelească. Dacă îi obişnuiţi de la început să doarmă în sac, n-o să staţi cu grija că se dezvelesc în somn.)

Un dulap pentru hăine

Un pătuţ (sau un coş de răchită pentru primele trei luni – obişnuit cu culcuşul din burtică, bebeluşul are nevoie să simtă limitele spaţiului în care se află. De aceea, dacă îl puneţi direct într-un pat mare, prea mult loc gol în jur îl poate speria.) Vă recomandăm modele care se pot transforma mai târziu în paturi pentru copii mai mari. Există şi pătuţuri cu un fel de tălpici de lemn care permit să legănaţi copilul (deşi s-ar putea să nu doriţi asta).

O cădiţă de plastic - vă recomandăm să luaţi o cădiţă mai mare, în care bebeluşul să încapă până când îl puteţi muta în cada normală de baie.

Două biberoane gradate - pentru eventualitatea în care sunteţi nevoită să îi daţi lapte praf încă din primele zile.O oală nouă în care să fierbeţi aceste biberoane (dacă nu doriţi sterilizator) şi un ibric nou gradat.

Câteva body-uri cu capse, care se închid pe piept.

Câteva costumaşe cu lăbuţă.

Câteva scutece de finet (Când bebeluşii sunt foarte neliniştiţi, dacă îi înfăşaţi, fără să-i legaţi, se simt mai în siguranţă. Dacă înfăşatul e împotriva principiilor dumneavoastră, le puteţi pune pe masa de înfăşat, ori le puteţi folosi ca prosop – sunt mai moi decât prospoapele obişnuite).

Un pachet mic de scutece de unică folosinţă (de ce să cumpăraţi de la început 99 de scutece de anumită marcă? s-ar putea să descoperiţi că puiului îi merge mai bine cu Pampers decât cu Huggies, sau viceversa)

O cutie de cremă de gălbenele (veţi descoperi pe parcurs că această cremă face minuni în diverse situaţii)

Gel pentru duş şi sampon (2 în 1)

Faşe sterile şi alcool alb pentru buric, câteva fiole de ser fiziologic pentru curăţat ochişorii.

Un ulei de corp sau o cremă emolientă (întrebaţi pediatrul ce vă recomandă înainte să cumpăraţi! Uneori exact produsele pe care le vedeţi mai des la televizor nu-s recomandate de medici)

O jucărioară care zornăie/un carusel cu o melodie liniştitoare

Un ceas care face tic-tac (tic-tac-ul ceasului îi aminteşte bebeluşului de bătăile inimii mamei şi îl poate calma când e prea linişte în cameră)

Un radio mic (unii părinţi consideră că muzica blândă, nu neapărat cântecelele pentru copii, îi dau bebeluşului o stare de bine)

Un termometru digital (pentru orice eventualitate. Atenţie, unele mame au cumpărat şi nu au folosit termometre tip suzetă, pentru că bebeluşii le-au refuzat).\   

Dacă vă aventuraţi de la început să cumpăraţi un cărucior, aveţi grijă ca acesta să încapă în lift şi să nu fie prea greu. S-ar putea să fiţi nevoită să îl urcaţi şi să îl coborâţi pe scări singură, şi acest efort este cam mare, în special după o naştere prin cezariană. De asemenea s-ar putea să doriţi să aibă mâner reversibil şi roţi mobile – îl fac mai uşor de manevrat.

Lucruri foarte utile pentru mamica, dupa nastere

 Imediat după naştere veţi avea nevoie de vată, de tampoane mari şi de tampoane pentru sâni.

Dintre primele probleme care pot apărea, ragadele vă vor da cea mai mare bătaie de cap: pentru că bebeluşul nu ştie să sugă sau pentru că mama nu a găsit poziţia cea mai bună la sân, de multe ori mamelonul se fisurează şi apar crăpături dureroase care pot transforma alăptarea într-o experienţă neplăcută pentru mamă şi frustrantă pentru bebeluş.

Există creme care vă pot ajuta şi pe care e bine să le aveţi la îndemână încă din primele ore. Pentru că nu vrem să fim acuzaţi de reclamă mascată, întrebaţi farmacistul sau medicul ce vă recomandă.

Unele mame au folosit cu succes mameloane de silicon (protejează sfârcul de contactul direct cu gingiile pruncului. Dacă vă hotărâţi să cumpăraţi, aveţi grijă, există mai multe mărimi) şi scoici colectoare (nişte cupe de plastic cu găuri de aerisire care se pun în sutien şi adună laptele ce curge din sâni şi lasă pielea să respire. Spre deosebire de tampoanele pentru sân, nu ţin mamelonul într-un mediu permanent umed, grăbind astfel vindecarea ragadelor).

Unele mame au avut neapărată nevoie de pompa de sân (pentru stimularea lactaţiei sau decongestionarea sânului, ori în cazul în care bebeluşul este “leneş” sau nu are putere să sugă), altele spun că s-au descurcat perfect şi fără.

Demn de ţinut minte este că după ce înţărcaţi bebeluşul s-ar putea să aveţi nevoie de pompă pentru a scoate câte puţin lapte din fiecare sân. În acest fel preveniţi “împietrirea sânului” sau mastita.)

S-ar putea să descoperiţi că o cămaşă de-a soţului, care se deschide uşor la nasturi este foarte comodă.

Intrati din timp pe forumul Clubul Scutecelorsi cereti sfaturi altor mamici. veti vedea ca nu sunteti singura proaspata mamica care are nevoide de sprijin si sfaturi in noua calitate pe care o aveti. Solidaritatea de grup va va ajuta :)  


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

 

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul 
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Aprilie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. ramona
    ramonatrimis la 8/2/2012

    buna! sa sti ca ai dreptate diana

    Raspunde la acest comentariu
  2. diana
    dianatrimis la 10/5/2010

    Buna! eu nu sunt de acord cu preconceptiile privind cumparaturile inaintea nasterii,multi spun ca aduc ghinion cecea ce nu e adevarat! ghinion este sa nu fii prevazator si sa trebuiasca sa alergi prin magazine sau sa trimiti sotul(care in general e ,,afon,, in materie) sa cumpere cele necesare cand ai un bebe mic si tie numai de shopping nut-ti arde dupa nastere.Eu am cumparat absolut toate cele necesare pentru bebe incepand de la 3 luni de sarcina si la nastere aveam deja trusoul complet,de la hainute,consumabile,patut,scaun auto,carucior,leagan...tot ce am avut nevoie.si nu-mi pare rau.sfatuiesc toate mamicile sa faca la fel(chiar daca nu stiti ce aveti,sunt atatea lucrusoare unisex..deci,nu asteptati pana se va naste,apoi el sau ea va avea nevoie de timpul dvs..nu sa fugiti prin magazine)

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII