Deficitul de vitamina B12 in timpul sarcinii: consecinte grave

Deficitul de vitamina B12 in timpul sarcinii -  consecinte grave

Deficitul de vitamina B12 in timpul sarcinii: consecinte grave

Un deficit sever de vitamina B12 poate avea consecinte dezastruoase pentru sarcina. Sunt dovezi conform carora el poate provoca defecte congenitale grave (ca defectele de tub neural, similare efectelor deficitului de acid folic). Exista si niste probe preliminare ca deficitul poate mari riscul de infertilitate, avorturi spontane repetate si nastere prematura.

veti citi:

Deficitul de vitamina B12 in timpul sarcinii
Daca iei vitamine prenatale in timpul sarcinii
Deficitul de vitamina B12 in sarcina poate fi foarte periculos pentru bebelus
Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere
Despre Alimentatia corecta in timpul sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
ODISEEA SARCINII - COMUNITATEA BURTICILOR INTELIGENTE

Deficitul de vitamina B12 in timpul sarcinii

Vitamina B12 este stocata in mari cantitati in corp. Bebelisul aflat in dezvoltare foloseste o parte din rezervele de vitamina B12 ale corpului mamei, atat in procesul de dezvoltare, cat si pentru a-si forma propriile rezerve. La nastere, bebelusul va avea un nivel mult mai ridicat de vitamina B12 in sange decat mama.

Pentru cele mai multe femei, asta nu pare sa fie o problema, iar micile deficite de vitamina B12 nu par sa mareasca riscul de defecte congenitale sau de alte probleme.

Daca iei vitamine prenatale in timpul sarcinii

In plus, vitaminele prenatale contin vitamina B12, aproape intotdeauna in doze semnificativ mai mari decat cea recomandata. Aceste doze mai mari nu sunt periculoase pentru femei, deoarece vitamina B12 are un risc redus de toxicitate.

Deficitul de vitamina B12 in sarcina poate fi foarte periculos pentru bebelus

Pe de alta parte, un deficit sever de vitamina B12 poate avea consecinte dezastruoase. Sunt dovezi conform carora el poate provoca defecte congenitale grave (ca defectele de tub neural, similare efectelor deficitului de acid folic). Exista si niste probe preliminare ca deficitul poate mari riscul de infertilitate, avorturi spontane repetate si nastere prematura.

 Cititi: Spina Bifida sau ruptura de coloana

Femeile care au deficit sever de vitamina B12 au nevoie de o cantitate mult mai mare de vitamina B12 decat contin vitaminele prenatale obisnuite. Ele pot avea nevoie chiar de injectii cu vitamina B12, cel putin o perioada de timp.


 

Concluzii

Deoarece un deficit de vitamina B12 poate fi dezastruos si o doza excesiva de vitamina B12 este rareori periculoasa, este o idee buna ca aproape toate femeile insarcinate sa ia si vitamina B12 printre vitaminele prenatale pe care le ia.

Femeile expuse riscului de deficit sever, cum sunt cele cu regim vegetarian strict, ar trebui sa discute cu medicul despre testele si tratamentele de care au nevoie. Pentru astfel de femei, este ideal sa fie corectate toate problemele si sa refaca rezerva de vitamina B12 a corpului inainte de conceptie.

Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere

Acidul folic ajuta la dezvoltarea si regenerarea celulelor obisnuite, fiind in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica. Ajuta la formarea corecta a creierului si maduvei spinarii bebelusului, fara care exista un risc mai mare de pierdere a sarcinii, respectiv riscul de 1 la 1000 ca bebelusul sa aiba un defect de tub neural. Si dupa nasterea bebelusului, acidul folic continua sa fie un nutrient foarte important pentru mamicile care alapteaza dar - si pentru cele care aleg sa nu alapteze. Pregnacare - este un complex de vitamine ideal pentru femeile insarcinate dar si pentru cele care alapteaza citeste totul despre importanta acidului folic aici.

Despre Alimentatia corecta in timpul sarcinii

Vitamina A si sarcina
Poftele in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati  sunt sigure in timpul sarcinii?
Cafeaua si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Ceaiul verde si sarcina
Soia si sarcina
Ceaiurile si sarcina
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Si pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

ODISEEA SARCINII - COMUNITATEA BURTICILOR INTELIGENTE
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Pe forumul specializat 
Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vitamine

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII