Voi naste la Sanovil

Voi naste la Sanovil

Voi naste la Sanovil

  • Povestea noastra incepe intr-o zi ploioasa si friguroasa de februarie. Zic poveste pentru ca nimic nu a fost planuit sau pregatit si inca nu imi vine sa cred ca voi deveni curand mamica, deci putem considera ca suntem niste parinti norocosi fiindca nu ne-am chinuit sa avem un copilas, mai ales ca eu aveam de cand ma stiu probleme cu niste chisturi care nu vroiau nicidecum sa dispara.

2 liniute roz!
Recomandarea mamicilor: Clinica Sanovil Bistrita
Prima programare la Sanovil
Decizia de a naste la Sanovil: o decizie inteleapta
Cate ceva despre clinica unde se practuca cele mai ieftine preturi din tara
Clinica Sanovil promoveaza, ajuta si stimuleaza alaptatul la san precoce si de lunga durata
In ce consta ingrijirea prenatala?
Ati nascut sau veti naste la Sanovil Bistrita?

Povestea noastra incepe intr-o zi ploioasa si friguroasa de februarie. Zic poveste pentru ca nimic nu a fost planuit sau pregatit si inca nu imi vine sa cred ca voi deveni curand mamica, deci putem considera ca suntem niste parinti norocosi fiindca nu ne-am chinuit sa avem un copilas, mai ales ca eu aveam de cand ma stiu probleme cu niste chisturi care nu vroiau nicidecum sa dispara.

2 liniute roz!

Dar revenind ... dupa cum spuneam, totul a inceput in urma unor indoieli care m-au trimis glont la farmacie sa cumpar 2 teste de sarcina. Rezultatul mai mult decat evident: 2 liniute roz care au aparut rapid si foarte clar! La momentul respectiv aveam 6 saptamani de sarcina deci nici un simptom, asa ca au urmat bineinteles ecografiile si analizele obligatorii, in urma carora ni s-a confirmat sarcina si ca totul decurge bine.

Recomandarea mamicilor: Clinica Sanovil Bistrita

Timpul trecea tot mai repede si familia era extrem de incantata de vestea primita, insa eu nu reuseam sa ma hotarasc unde voi naste ... asa ca m-am pus pe cautat informatii. Si-am cautat, si-am tot intrebat pe oricine-mi iesea in cale ce recomandari au. In prima instanta mamicile din oras aveau un singur raspuns: Clinica Sanovil Bistrita, si asta fara nici o ezitare. OK. Atunci hai sa vedem ce gasim despre Sanovil. Dupa o "sesiune" de cautare online am ajuns la concluzia ca mamicile aveau dreptate, chiar parea o alegere buna. Decizia era ca si luata.

Ajunsa in saptamama 20 de sarcina am hotarat ca am amanat suficient momentul si am sunat la receptia clinicii sa-mi fac o programare la dl Dr. Muresan Gavrilas, coordonatorul clinicii, despre care citisem si auzisem numai de bine.

Prima programare la Sanovil

Prima programare am avut-o pe data de 15 mai, dupa-amiaza. Dupa un drum cu masina de 2 ore si jumatate aproape, am ajuns la clinica.

Prima impresie care mi-a lasat-o a fost una foarte buna. Odata intrat pe usa nimic nu te trimite cu gandul la un spital/clinica, ci mai degraba la un hotel. Totul este curat, foarte ingrijit, fete primitoare si multa liniste. Prezentandu-ma la receptie am fost rugata sa mai astept 5 minute (oricum ajunsesem ceva mai devreme). In acest timp eu si vitorul tatic ne-am asezat comod pe canapea si ne uitam la televizor sau rasfoiam pliante. Dar nu am avut prea mult timp de ragaz fiindca am fost chemata de asistenta dl doctor care mi-a facut dosarul de graviduta, mi-a luat tensiunea si m-a cantarit, lucru care il face la fiecare programare. In acest dosar mai sunt trecute greutatea bebelusului la fiecare consultatie, ecografiile, analizele si alte date.

Intrata in cabinet, am facut cunostinta si cu dl dr Muresan Gavrilas, un medic de exceptie, un om cald si rabdator, care stie sa-ti raspunda la intrebari pe intelesul tau si are rabdare sa-ti explice orice nelamurire ai avea.

Dupa ce mi-a completat fisa cu toate datele necesare, am discutat un pic de sarcina si despre ce analize facusem pana in momentul respectiv. Totul a fost ok. Dar a venit si momentul mult asteptat, cel al ecografiei, moment in care a fost chemat si taticul sa-si vada bobocelul pentru prima data. Atunci am aflat si ca vom avea o minune de baietel! Aveam amandoi o banuiala, insa dl dr ne-a confirmat-o: "Veti avea un fecioras!" ... emotionant, atat pentru mine dar mai ales pentru tati care si-a vazut pentru prima data puiutul!

Decizia de a naste la Sanovil: o decizie inteleapta

Dupa cum probabil v-ati si dat seama, prima programare a decurs cum nu se putea mai bine, au urmat si altele bineinteles (se obisnuiesc consultatii lunare) apoi analizele necesare fiecarui trimestru de sarcina.

In acest moment ma aflu in luna a 8-a de sarcina si astept cu nerabdare urmatoarea programare. Faptul ca am hotarat sa nasc la Clinica Sanovil m-a facut sa nu imi fac atatea griji pentru nastere si sa ma bucur mai mult de perioada aceasta; serviciile oferite si echipa tanara de profesionisti care lucreaza acolo reusesc sa iti de-a incredere in tine si in faptul ca exista intotdeauna cineva care te va ajuta, acesta fiind de altfel si sloganul clinicii :)

Cate ceva despre clinica unde se practica cele mai ieftine preturi din tara

Despre Clinica Sanovil Bistrita pot sa va spun ca a fost infiintata in anul 2007 si se practica cele mai mici preturi din tara in conditiile in care au confortul si siguranta deosebite. Clinca dispune de saloane echipate la cele mai moderne standarne medicale si de confort, fiind dotate cu doua paturi, baie proprie, televizor, telefon, casti pentru TV, oxigen la pat, buton semnalizare asistente. De asemenea exista si saloane de lux cu un singur pat si un ambient special.

Dupa nastere mamicile pot asista la ingrijirea bebelusilor invatand cum sa se ocupe de ei dupa externare, iar in cazul nou nascutilor cu probleme grave exista salon de terapie intensiva unde micutul este asistat si tratat corespunzator.

Clinica Sanovil promoveaza, ajuta si stimuleaza alaptatul la san precoce si de lunga durata

Clinica Sanovil promoveaza, ajuta si stimuleaza alaptatul la san precoce si de lunga durata, astfel incat, uzual, nou nascutii stau in salon cu mamica lor. Dupa nastere micutii sunt consultati de medicul ediatru pe tot parcursul internarii, consultati cu ocazia vaccinarii si urmariti in dezvoltare in cabinetul de pediatrie care este echipat la standarde inalte.

Fiindca mai am pana la nastere, mai multe va voi povesti dupa ce voi trece si prin aceasta prinma experienta, insa va pot spune ca blocul de nastere este compus din 2 sali de nastere bine echipare, cu mese de nastere speciale si de reanimare a nou nascutului. Acestea sunt situate in blocul operator, astfe incat in cazul unor complicatii, se poate face cezariana imediat.

De asemenea, laboratorul clinicii este foarte modern, avand posibilitatea sa faca orice analiza la orice ora, atat pentru pacientii internati cat si pentru cei care vin cu bilet de trimitere (Clinica Sanovil este in contract cu CAS BN din anul 2008).

Pe scurt, va mai spun ca pana in momentul de fata sunt incantata si multumita de decizia luata, cea de a naste la Clinica Sanovil Bistrita. Pe parcurs insa, voi mai reveni cum impresii despre nastere si cum a decurs aceasta. Ramane o surpriza si pentru mine :)

In ce consta ingrijirea prenatala?

Clinica Sanovil Promoveaza foarte mult consultul preconceptual. Acest consult presupune o discutie cu medicul ginecolog despre istoricul medical personal și familial al partenerilor, depistarea eventualilor factori de risc, al bolilor cu transmitere genetica, determinarea Rh-ului partenerilor si eventuale incompatibilitati. De asemenea este momentul optim de depistare si tratament al infectiilor genitale. Din pacate nu toate sarcinile pot fi “programate” astfel incat multe dintre aceste discutii, analize si tratamente vor fi efectuate in primul trimestru dupa confirmarea sarcinii fara sa reprezinte neaparat un factor major de risc. Astfel ei recomanda ca o gravidă să vină la clinica si sa-si aleaga medicul care îi va urmări sarcina cat mai repede, din primele săptămâni de sarcina.

In primul trimestru de sarcina se efectueaza urmatoarele analize:

- confirmarea ecografica a diagnosticului de sarcina
- determinarea grupului de sange si Rh-ului,
- hemoleucograma
- glicemie
- probe de coagulare
- probe hepatice, renale
- determinare markeri hepatite
- determinare markeri infecții Toxoplasma, Rubeola, Citomegalovirus, Herpes, Listeria
- determinare markeri infecii HIV, Sifilis (in urma consilierii)
- examen sumar de urina, urocultura
- examen citologic Babes-Papanicolau (daca nu a fost efectuat in ultimul an)
- examen de secretie vaginala
- screeningul ecografic si biochimic si calcularea riscului pentru boli congenitale datorate anomaliilor cromozomiale ( sindrom Down, trisomie 13 si 18) – dublu test (11-13 SA)

In trimestrul doi de sarcina se efectueaza urmatoarele analize:

- examen ecografic detaliat – morfologie fetala (saptamana 19-22)
- screening ecografic si biochimic pentru depistarea bolilor congenitale, defectelor de tub neural - triplu test (15-18 SA)
- examinare Doppler pentru depistarea factorilor de risc in dezvoltarea Hipertensiunii arteriale induse de sarcina (24-26 SA)
- repetarea analizelor din primul trimestru: hemoleucograma, glicemie, probe de coagulare, probe hepatice, renale, sumar de urina
- depistarea riscului de dezvoltare a Diabetului gestational – test de toleranta la glucoza
- repetarea titrului de anticorpi anti Rh la pacientele cu Rh negativ

In trimestrul trei de sarcina se efectueaza urmatoarele analize:

- examen ecografic – depistarea restrictiei de creștere intrautarina a fatului (IUGR)
- repetarea titrului anticorpilor anti Toxoplasma in cazul in care rezulatele anterioare o impun
- monitorizarea frecvenței batailor cordului fetal – cardiotocografie Non stress test (de la 32 SA)
- examen bacteriologic endocol (36 SA)
- examen clinic
- repetare analize necesare inaintea nasterii: hemoleucograma, glicemie, probe hepatice, renale, probe de coagulare, HIV, VDRL (cu consiliere), markeri hepatite, ionograma (analize cu cel mult două săptămani înainte de momentul nașterii)
- consult preanestezic, neonatologie

Ati nascut sau veti naste la Sanovil Bistrita?

Pana atunci, daca ati nascut sau veti naste la Sanovil va invit sa impartasiti cu noi experienta la acest topic special creat pe forumul desprecopii.

Va recomandam sa mai cititi:

Pierderea dopului gelatinos: cand se intampla, ce inseamna si cat mai este pana la declansarea travaliului - sfatul medicului

Pierderea dopului gelatinos: cand se intampla, ce inseamna si cat mai este pana la declansarea travaliului - sfatul medicului

Exista o multime de zvonuri referitoare la semnificatia pierderii dopului gelatinos. Desi veti gasi cu greu o femeie insarcinata care nu se intreaba cand anume va intra in travaliu, aspectul…

FRICA de naștere: cum o invingi și 8 intrebări și răspunsuri pe care trebuie să le știi - sfatul medicului ginecolog

FRICA de naștere: cum o invingi și 8 intrebări și răspunsuri pe care trebuie să le știi - sfatul medicului ginecolog

Frica de naștere este, pentru unele graviduțe - o grijă obsedantă. Dar, foarte normală. Dacă ești la prima sarcină și mai ales dacă te apropii de…

Când se rupe APA: legende și senzații - de fapt iată ce trebuie să ȘTII

Când se rupe APA: legende și senzații - de fapt iată ce trebuie să ȘTII

Ruperea apei unei femei însărcinate este un semnal care aduce panică în rândul viitorilor părinți. Travaliul timpuriu este un mister pentru multe dintre noi, dar…

 Informatia conteaza

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.  

Forumul dedicat nasterii

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite

autor: Anda08 moderator Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII