Durerea de cap după nașterea prin cezariană: de ce apare și cum se tratează
Primim la Desprecopii foarte des aceasta intrebare: Am nascut prin cezariana acum 3 saptamani si am dureri insuportabile. Este posibil de la anestezie? Iata de ce apar aceste dureri de cap dupa o nastere prin cezariana si cum se pot trata.
Iata ce trebuie sa stii despre durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza.
- despre durerea de cap de dupa operatia cezariana, veti citi
Am dureri de cap dupa cezariana - ce sa fac?
Ce inseamna operatia cezariana
Durerea de cap dupa cezariana
Simptomele durerii de cap spinale
Cum tratam durerile de cap de dupa cezariana?
Despre recuperarea dupa nasterea prin cezariana
Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor
Am dureri de cap dupa cezariana - ce sa fac?
Primim la Desprecopii foarte des aceasta intrebare pe sectiunea de panica
Am nascut prin cezariana acum 3 saptamani si am dureri insuportabile de cap cateodata . In fiecare zi ma doare capul. Este posibil de la anestezie?
Ce inseamna operatia cezariana
O nastere prin operatie cezariana presupune o incizie in peretele abdominal si al uterului - pentru a-l scoate pe bebelus din uterul mamei. Conform Asociatiei Americane a Sarcinii, o nastere prin cezariana dureaza aproximativ 45 de minute iar in primele 15 minute se efectueaza scoaterea bebelusului.
Inainte de procedura in sine, medicul va anestezia corpul gravidei. Majoritatea femeilor sunt anesteziate prin intermediul unei anestezii epidurale sau a unui bloc spinal (anestezie spinala), ambele proceduri constand in paralizarea temporara a nervlor din spate pentru a reduce senzatiile de durere din partea de jos a corpului.
de citit pe larg: Nasterea prin cezariana: 6 intrebari si raspunsuri de la medici
Durerea de cap dupa cezariana
Durerea de cap dupa operatia prin cezariana este considerata a fi un efect secundar al anesteziei locale. Medicii o mai numesc durere de cap spinala iar datele medicilor americani spun ca aceasta se intampla la una din 100 de nasteri cezariene.
In timpul procedurii de anesteziere, medicul anestezist introduce un ac in zona spinala pentru a pregati introducerea medicamentelui ce reduce durerea. In anuminte situatii, cand acul respectiv intra in canalul epidural sau spatiul subarahnoid de langa sira spinarii - atinge accidental invelisul sirei spinarii. Acest lucru face ca temporar, o cantitate foar temica de lichid spinal sa intre in cavitatile ce inconjoara sira spinarii si sa cauzeze aceste dureri de cap dupa operatie.
Simptomele durerii de cap spinale
Durerile de cap de dupa o operatie prin cezariana pot varia in intensitate de la medii pana la foarte severe. Aceste dureri de cap se inrautatesc de obicei cand femeia sta in picioare, merge sau sta pe un scaun. Alte simptome care pot acompania aceasta durere de cap post cezariana includ: starea de rau, stomac deranjat si chiar voma.
Discutati cu medicul aceste simptome in special daca ele sunt insotite de durere de cap severa. Aceste simptome ar putea indica o leziune cauzata de inteparea sirei spinarii sau alte complicatii serioase care trebuiesc analizate de un medic specialist.
Cum tratam durerile de cap de dupa cezariana?
In cele mai multe cazuri, timpul, odihna si medicamentele de calmare a durerii sunt singurul tratament recomandat de medici - pentru a scapa de durerile de cap spinale de dupa cezariana.
Dar, e bine sa va consultati si cu medicul de familie inainte de a lua orice medicament mai ales daca alaptezi. In unele situatii - rare ce e drept - medicul specialist va trebui sa sigileze cu sange locul de unde a curs lichid rahidian. In timpul acestei procesuri, doctorul extrage sange de la mana pacietei si il introdce in canalul spinal, unde se va coagula si astfel va sigila locul care provoaca probleme.
de citit pentru ca poate fi de folos: 6 remedii naturale pentru migrene
de citit si: Controalele post-natale
Despre recuperarea dupa nasterea prin cezariana, mai cititi
Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor
In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.
Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor inteligente de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!
Forum special de discutii sincere
Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.
Alaptarea bebelusului
Alaptarea si controversele sale
Avantajele alaptarii pentru bebelus si mamica
De cate mese are nevoie un nou nascut ?
Alaptarea si fertilitatea
Alaptare: marirea productiei de lapte matern
9 Mituri despre alaptare
Alaptatul in public
Cand mama nu doreste sa alapteze
Mastita si blocarea ductelor sanului
Rolul tatalui cand mama alapteaza
Cum se pastreaza (stocheaza) laptele muls de mama?
Alaptarea gemenilor, o misiune posibila
Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Biberoanele nu afecteaza alaptatul
Alaptarea
Alaptam sau nu alaptam?
Cura de slabire in timpul alaptarii
Alaptarea si alcoolul
autor: redactor Desprecopii.com: Milena Sadova - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII