Jucaria preferata a bebelusului tau: iata care este si 4 motive
Ai multe jucărioare frumoase pentru bebelușul tău, care mai de care mai tentate și colorate. Cu luminite, cu melodii, cu zbârnăitori... și te gândești că el va fi super încântat de atâtea minunății de jucării, aproape sofisticate. Însă... în primele luni ale bebelușului constați că, până la urmă, jucăria preferată a bebelușului tău e chiar tu, mamica lui. 🧸👶
Da - mami este cea mai interesantă jucărie pentru bebelușul său. 👩👶❤️
- despre jucaria preferata la bebelusului tau, vei citi
Cand bebelusul are atat de multe jucarii frumoase, si totusi ...
Bebelusul nu este interesat de jucarii?
Mama, cea mai interesanta jucarie a bebelusului
Nu inunda bebelusul cu prea multe jucarii
Cum poti stimula inteligenta bebelusului tau
Despre dezvoltarea bebelusului in primele 12 luni, cititi:
Dezvoltarea bebelusului in primele 12 luni
Cu bebelusul la plimbare
Cand bebelusul are atat de multe jucarii frumoase, si totusi ...
Ai multe jucarioare frumoase pentru bebelusul tau, care mai de care mai tentate si colorate. Cu luminite, cu melodii, cu zbarnaitori ... si te gandesti ca el va fi super incantat de atatea minuatii de jucarii, aproape sofisticate. Insa ... in primele luni ale bebelusului constati ca pana la urma, jucaria preferata a bebelusului tau esti chiar tu, mamica lui. Pe tine te prefera bebelusul tau.
Bebelusul nu este interesat de jucarii?
Da, asa e. Bebelusul este indragostit pana cap de mamica lui si isi doreste sa o priveasca cat mai des. Sa ii auda vocea si sa o simta cat mai aproape. De fapt, exact in timpul alaptarii, bebelusul trece prin cele mai frumoase momente. Papa si este alaturi de mamica lui pe care o simte ca fiind universul sau complet.
Jocul cu mami sau tati este important pentru dezvoltarea bebelusilor din mai multe motive:
1. Dezvoltarea emotională:
Jocul cu parintii ajuta la construirea unui raport puternic si sigur cu ei, ceea ce poate contribui la dezvoltarea unei personalitati mai increzatoare si mai echilibrate.
2. Dezvoltarea limbajului:
Interactiunea cu parintii poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare a bebelusului, prin imitarea sunetelor si cuvintelor.
3. Dezvoltarea cognitivă:
Jocul cu parintii poate ajuta la stimularea si dezvoltarea abilitatilor cognitive ale bebelusului, cum ar fi atentia, memoria si capacitatea de a recunoaste obiecte si forme.
4. Dezvoltarea fizică:
Jocul poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine si grosiere ale bebelusului, prin activitati precum asezarea, rostogolirea, tararea si mersul.
Dezvoltarea socială: Jocul cu parintii poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale ale bebelusului, cum ar fi intelegerea si respectarea regulilor, cooperarea si impartasirea.
In general jocul cu parintii este una dintre cele mai importante forme de interactiune care contribuie la dezvoltarea armonioasa a bebelusului si la intarirea legaturii emoționale dintre parinti si copil.
Mama, cea mai interesanta jucarie a bebelusului
Dupa cateva luni, bebelusul sau bebelusa isi priveste tot mai fascinat/a mamica. Ii atinge parul si va incerca sa ii atinga ochii. Sunt gesturi perfecte de iubire.
Asadar, nimic nu e mai fermacator pentru bebelus decat timpul pretios si de maxima calitate cu mamica lui.
Pretuieste acest timp care trece prea repede: canta-i cantecele, leagana-l usurel in brate si vorbeste-i cu voce blanda despre animalute, despre ce program aveti in acea zi, despre cat de frumos e soarele, despre randunele si arici :, despre frumusetea naturii.
Atinge-l, mangaie-l, fa-i masaj dupa baita si transmite-i prin priviri ca il iubesti pentru ca asta il face fericit.
Cititi pe larg: Masajul bebelusului
si asta merita citit: Masajul bebelusului – ghid pentru taticii incepatori
Nu inunda bebelusul cu prea multe jucarii
Cand bebelusul invata sa mearga in patru labute, lumea lui incepe un proces de marire - vede tot mai multe lucruri noi pe care incearca sa le atinga si sa simta.Abia atunci, cand incepe aceasta expansiune a unuversului sau, jucarele acelea colorate si zornaitoare incep sa devina tot mai interesante.
Chei de plastic, zornaitori de toate felurile, animalute vorbitoare, jucarii de baita si chiar si acele centre de activitate, mega sofisticate. Dar, atentie, cand totul este prea mult, cand sunt prea multi stimultenti in preajma, copilul devinr nervos si incepe sa isi piarda interesul si focusul.
de citit: Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna
Cum poti stimula inteligenta bebelusului tau
Despre dezvoltarea bebelusului in primele 12 luni, cititi:
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate
Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII