Eneagrama – Simbolul mistic care detine cheia catre personalitatea ta si iti poate schimba viata

Eneagrama – Simbolul mistic care detine cheia catre personalitatea ta si iti poate schimba viata

Eneagrama – Simbolul mistic care detine cheia catre personalitatea ta si iti poate schimba viata

 • Ce eneagrama ai tu? Eneagrama te va descrie mai bine decat te-ai putea descrie chiar tu. Aproape incredibil, poate, dar dupa 20 de ani de lucru cu eneagrama, in multe si variate imprejurari, am vazut prea des oamenii avand indoieli. Te invitam sa te descoperi.

Imi amintesc ca am vazut cu mai multi ani in urma filmul Omul cu masca de fier – si imi amintesc cat de tulburator mi s-a parut. Aceasta poveste celebra scrisa de Alexandre Dumas este construita in jurul unei ipoteze fascinante: aceea ca adevaratul rege al tarii este legat si inchis intr-un castel, in timp ce nedemnul sau frate conduce regatul in locul lui.

Adevaratul rege traieste departe de lumina soarelui, fara onoare si fara sa aiba dreptul de a vorbi – in timp ce tara sufera in absenta lui. Eu consider ca aceasta este o metafora foarte buna a modului in care fiecare dintre noi ne traim viata.
Adanc ingropat in fiecare dintre noi se afla adevaratul nostru eu – tinut captiv de personalitatea noastra exterioara cea falsa. Aceasta falsa personalitate nu este doar fata pe care o aratam celorlalti, ci este si fata pe care ne-o aratam noua insine si pe care o consideram adevarata. Dar este numai un uzurpator.

Eneagrama ar putea debloca usile catre psihicul tau interior, ar putea indeparta masca de fier si ar dezvalui eul tau interior. Dar care este personalitatea ta?

Pentru a intra in castelul psihicului tau, a dezama paznicii, a descuia usa celulei, a scoate masca de fier si a elibera adevarata ta identitate – ei bine, asta presupune mult curaj. Totusi, presupune mai mult decat curaj: cere onestitate.

Este ceva ce ai si tu? Eu cred ca da – iar asta ar putea face ca eneagrama sa fie un prieten si mai bun pentru tine.
Este un cuvand neobisnuit, dar denumeste un mod confirmat prin traditii indelungate de a intelege psihicul uman, care este in acelasi timp antic si modern. Dezoltata cu peste 1500 de ani in urma de catre misticii sufisti si crestini, a fost revizuita in secolul 20 folosind disciplinele psihologie occidentale.

Incepe cu un simbol care seamana cu o stea cu noua colturi asezata intr-un cerc. Simbolul identifica noua tipuri de personalitate – noua moduri de a exista. Fircare tip este diferit, avand asociate alte parti de geniu si intuneric. Iar adevarul interesant este ca si tu esti unul dintre cele noua tipuri.

Pe scurt, vom descrie aceste noua tipuri de existenta. In aceasta galerie de portrete, vei descoperi pe oricine care a trai vreodata – in trecut, prezent si viitor: prim-ministri, papi, presedinti si parinti; pungasi, criminali si tirani; sefi, celebritati sportive si mondene; frati si surori, profesori si prieteni.

Iata aici pe larg despre cele 9 tipuri:

Este fascinant sa privesti intr-un mod atat de diferit pe toata lumea din jur. Insa mai presus de toate, te vei redescoperi pe tine – iar aceasta este redescoperirea pe care o meriti.

Eneagrama te va descrie mai bine decat te-ai putea descrie chiar tu. Aproape incredibil, poate, dar dupa 20 de ani de lucru cu eneagrama, in multe si variate imprejurari, am vazut prea des oamenii avand indoieli.
Insa de data asta iti vei regasi adevarata identitate, poate pentru prima data in viata. Deoarece in mod ciudat, ceea ce stim despre propria persoana este adesea ultima comoara pe care o extragem din mina experientei personale – iar unii dintre noi nu o cauta niciodata.

Procesul nu este usor. Eneagrama are de spus adevaruri incomode despre impulsurile si temerile carora le permitem sa ne guverneze viata. Atata timp cat suntem condusi de aceste obiceiuri nesabuite, inseamna ca falsul rege se afla pe tron. Dar eneagrama ne permite si sa aducem la lumina lucirea partii celei mai bune din noi insine – si ne invita sa eliberam adevaratul eu interior.

Descrierile ce urmeaza sunt scurte – doar porti catre spatiile mai largi ale intelegerii – insa reprezinta un inceput. Citeste fara graba, fara sa judeci, cantareste toate lucrurile si nu te pripi cu concluziile.
Dar in timp ce te plimbi prin aceasta galerie de portrete si studiezi aceste noua fete ale humanitatii, te recunosti si pe tine in vreunul dintre ele?

Descopera in paginile ce urmeaza:

 • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
 • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
 • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
 • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
 • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
 • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
 • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
 • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
 • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
 •  Forum unde comentam cu placere

  Astrologie si Horoscop

  Despre stele si fortele din jurul nostru.

  ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Subiecte tratate:
  Tema:Eneagrama

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII