Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta

Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta

Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta

  • Acesti oameni sunt mereu in cautarea viitorului. Sunt excelenti planificatori, incercand mereu sa aiba mai multe optiuni si cai de scapare la dispozitie, avand o profunda teama de plictiseala.

AL SAPTELEA PORTRET: Entuziasta

Slogan favorit: Lumea este plina de ocazii si optiuni. Astept cu placere viitorul.
Dorinta de baza: sa fiu fericita
Frica Principala: sa nu am tot ce imi doresc

Acesti oameni sunt mereu in cautarea viitorului. Sunt excelenti planificatori, incercand mereu sa aiba mai multe optiuni si cai de scapare la dispozitie, avand o profunda teama de plictiseala. Avand mereu in fata grafice, harti si planuri alternative, scenariul vietii lor este plin de activitate neobosita, asemenea unui fluturie multicolor fara odihna. Sunt in cautarea unui contact social – dar raman individualisti in toate situatiile.

Ei zambesc adesea – dar zambetul nu li se vede in privire, ceea ce arata ca sunt tematori. Mecanismul lor defensiv este adesea un carusel al gandirii, ideile asociate li se invartesc prin minte precum maimutele care sar dintr-un copac in altul. Ei isi iubesc mintea – si adesea o confunda cu adevaratele emotii.

Acesti oameni adesea aduc optimism in situatiile prin care trec. Insa sub stres isi pot pierde optimismul natural si pot adopta o atitudine critica si carcotasa fata de ceilalti. Asa ca exista si negativism dincolo de suprafata lor incantatoare.

Ei sunt mai degraba oameni ai ratiunii decat ai sentimentelor. Emotiile adevarate pot fi dificile pentru ei – fie ca le este dificil sa le recunoasca fie sa le traiasca. Planul lor este de a le evita, avand o inclinatie naturala spre a mentine lucrurile simple si pe linia de plutire.

Insa un sentiment persistent de alienare poate face aceste suflete sociabile sa se intrebe daca au parte de iubire pe lumea asta – deoarece adevaratele legaturi umane par sa le fie mereu refuzate.
Pentru a compensa, ei sunt in cautarea experientei, intotdeauna dornici de lucruri noi. Durerea si tristetea sunt lucrurile pe care le resping cel mai tare; ar face orice le sta in putere ca sa le evite.

Ei stiu intodeauna sa ajunga in locurile dorite – dar nu mereu stiu ce sa faca odata ajunsi acolo. Prefera de obicei un festin cu multe aventuri care sa le imbogateasca experienta in locul unei singure experiente.

Ajung sa se redescopere si sa simta pacea sufleteasca atunci cand isi permit sa fie atinsi de cruda profunzime a existentei. Devin constienti ca urmarirea placerii nu inseamna neaparat evitarea durerii. Ei invata sa traiasca doar clipa, cu un calm echilibrat.
Intotdeauna pot fi asemanati cu fluturii, umpland de culoare toate lucrurile pe care le ating. Dar in cele mai bune conditii, acest lucru devine un dans al bucuriei, o celebrare a bunatatii si frumusetii, in conditiile in care accepta ca existenta aduce si durere.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

  • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
  • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
  • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
  • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
  • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
  • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
  • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
  • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
  • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
  •  Forum unde comentam cu placere

    Astrologie si Horoscop

    Despre stele si fortele din jurul nostru.

    ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Subiecte tratate:
    Tema:Eneagrama

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII