Eneagrama: Al saselea portret, Loiala

Eneagrama: Al saselea portret, Loiala

Eneagrama: Al saselea portret, Loiala

 • Acesti oameni sunt foarte preocupati de problema increderii, sigurantei si autoritatii. Marea intrebare este pentru ei: ce sau cine imi va oferi siguranta?

AL SASELEA PORTRET: Loiala

Slogan favorit: Lumea este un loc infricosator. Este nevoie de autoritate desi uneori nu sunt sigura de asta.Basic Dorinta de baza: sa fiu intr-un loc sigur
Frica principala: sa fie abandonata

Acesti oameni sunt foarte preocupati de problema increderii, sigurantei si autoritatii. Marea intrebare este pentru ei: ce sau cine imi va oferi siguranta?


Ei au sentimente amestecate despre autoritate. Intr-un fel, au renuntat sa mai aiba incredere cu mult timp in urma. Insa nu au incredere nici in ei insisi. Ei isi cauta in alta parte identitatea, iar cautarea lor disperata a ceva sau cineva in care sa aiba incredere nu duce intotdeauna la cele mai bune alegeri.

Au o imaginatie foarte puternica, cu tendinta de a-si forma o versiune paranoida a realitatii. Ei scruteaza in permanenta orizontul pentru a fi pregatiti in fata pericolelor ce ar urma sa apara. De obicei, plonjeaza nechibzuiti in fata lucrurilor de care se tem, sau fug din calea lor mancand pamantul.

Acesti oameni sunt foarte constienti de existenta regulilor si a legilor; nu doresc deloc sa fie considerati ca devianti, anormali. Au tendinta de a fi loiali institutiilor din care fac parte, fiind adepti supusi in cazul in care au un lider.

Pot fi niste mici bigoti in modul lor tacut, prea siguri de parerile lor; identificand feti-frumosi si zmei in relatiile pe care le au. Sunt suporteri instinctivi modelului subalternului umil, percepandu-se pe ei insisi in acest rol.

Dominate de mintea lor, dezbaterile lor interne continua la nesfarsit, paralizandu-le puterea de a lua decizii. Sunt oameni tematori – si, temandu-se nu cumva ia o decizie gresita, pot ajunge sa nu mai ia vreo decizie.

Redescoperirea sinelui si atingerea plenitudinii au loc in cazul lor atunci cand increderea in ei insisi inlocuieste o conformare preexistenta fata de autoritate. In loc sa aprecieze ceea ce au altii de pret, ei ajung sa sa aprecieze chiar pe ei. Trebuie sa-si regaseasca vocea interioara, pentru ca este o voce buna.

Adanc inradacinata in puterea lor interioara, ei vor dezvalui ca sunt oameni plini de simtul umorului, gata sa-si asume responsabilitati, plini de incredere, loiali si siguri pe ei.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

 • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
 • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
 • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
 • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
 • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
 • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
 • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
 • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
 • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
 •  Forum unde comentam cu placere

  Astrologie si Horoscop

  Despre stele si fortele din jurul nostru.

  ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Subiecte tratate:
  Tema:Eneagrama

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII