Eneagrama: Primul portret, revolutionara

Eneagrama: Primul portret, revolutionara

Eneagrama: Primul portret, revolutionara

  • Exista o logica conform careia acesti oameni care au fost fetite si baieti buni, au invatat sa se poarte cum trebuie. Si fiindca dorintele lor naturale le-au fost reprimate cand au fost mici, acum rareori se intreaba ce-si doresc de la viata. In schimb, se concentreaza pe ceea ce percep ei ca trebuie sa faca.

PRIMUL PORTRET

Slogan: Lumea este imperfecta. Vreau sa o schimb!
Dorinta de baza: sa fie corecta
Frica de baza: sa fie condamnata

Exista o logica conform careia acesti oameni care au fost fetite si baieti buni, au invatat sa se poarte cum trebuie. Si fiindca dorintele lor naturale le-au fost reprimate cand au fost mici, acum rareori se intreaba ce-si doresc de la viata. In schimb, se concentreaza pe ceea ce percep ei ca trebuie sa faca.

Lor le este familiar sentimentul de culpabilitate, deoarece in interiorul lor se afla un critic foarte sever. Criticul acesta rareori le da pace. Le spune adesea ce anume ar fi putut face mai bine, dar rareori le spune ce anume au facut bine.
Acestor oameni le este greu sa nu transmita si altora atitudinea critica, devenind mai degraba un fel de judecatori ai celor din jur. Cuvantul TREBUIE este foarte semnificativ pentru ei. Ei stiu foarte bine cum trebuie facute lucrurile si au tendinta de a dori ca ceilalti sa actioneze in consecinta.

Furia este considerata o emotie negativa de acesti oameni, deci nu doresc sa o exprime. Ei nu reactioneaza bine la furie, a lor sau a altora. In interior, se straduiesc sa o ascunda de ceilalti.
Cand sunt intrebati daca sunt furiosi, probabil vor spune ca nu. Daca se infurie, se simt rau dupa aceea, pana cand reusesc sa depaseasca situatia analizand-o.

Sunt foarte preocupati de ceea ce cred ceilalti despre ei, fiind foarte dornici sa faca ceea ce este bine si isi fac griji despre asta. Pot avea si resentimente persistente legate de faptul ca altii nu fac ceea ce trebuie.
Redescoperirea cu placere a identitatii lor se produce pentru acesti oameni cand viata lor interioara clocotitoare si viata lor exterioara activa se unesc in mod armonios catre impacarea cu propria persoana, o situatie in care nimeni nu te mai condamna. Ei se simt foarte stapani de ei si nu stiu nimic altceva decat propria valoare.

Energia si claritatea lor ii face sa fie mari reformatori pe diferitele cai ale vietii. Integritatea si pasiunea pentru adevar ii fac sa devina o sursa de inspiratie si pentru ceilalti. Dar pentru a fi liberi, trebuie sa lase in urma culpabilitatea si rusinea, sa invete sa vada si dulcea perfectiune in toate lucrurile din jur – chiar si in ei insisi.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

  • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
  • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
  • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
  • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
  • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
  • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
  • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
  • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
  • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
  •  Forum unde comentam cu placere

    Astrologie si Horoscop

    Despre stele si fortele din jurul nostru.

    ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Subiecte tratate:
    Tema:Eneagrama

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII